Tiket dana (utorak, 08.02.2022)

tiket dana

Danas će u centru pažnje biti Englezi. Pored nekoliko utakmica vanrednog kola Premijer lige igraju se i kompletna kola u nižim ligama. Tu su i utakmice Kupa u drugim zemljama. Kvote koje smo predložili bile su aktuelene u trenutku pisanja teksta.

Vest Hem – Votford – 1,2+ @ 1.68 u MaxBet

Izgleda da su ”čekićari” upali u krizu u nevreme, u trenutku kada se rešava pitanje plasmana u evropska takmičenja. Vezali su u januaru dva poraza u Premijer ligi, prvo su na svom terenu poraženi od Lidsa, što je bilo ne malo iznenađenje, da bi onda bili bez sreće na Old Trafordu, gde su gol za minimalni poraz primili bukvalno u poslednjoj sekundi sudijske nadoknade. Od tog meča, odigranog 22. januara, nisu izlazili na teren sve do ove subote, pune dve sedmice. Igrali su protiv Kiderminstera, tim iz šestog ranga takmičenja i umalo da ispadnu iz FA kupa. Uspeli su da poravnaju tek u 91. minutu, a onda da slave u dodatnih 30 minuta, takođe postigavši pogodak na isteku 120. minuta. Bila bi to istinska senzacija da je Kiderminster prošao dalje, i pored činjenice da se u FA kupu iznenađenja događaju skoro redovno. Sada im dolazi u goste Votford, povratnik u elitu, i tim koji je u zoni ispadanja. Zbog loših rezultata ”stršljenovi” su smenili i drugog trenera, ovog puta to je bio čuveni Klaudio Ranijeri. Umesto iskusnog Italijana stigao je još iskusniji Roj Hodžson, bivši selektor ”Gordog Albiona”, od koga se očekuje da spase tim ponovnog ispadanja u Čempionšip. Termin za odigravanje utakmica FA kupa Votford je iskoristio da nadoknadi jedan odložen prvenstveni meč. Gostovali su u Barnliju i osvojili važan bod na Turf Muru protiv direktnog konkurenta za opstanak. Votford je vezao pet poraza na svom terenu, ali je na dva prethodna gostovanja uspeo da ostane neporažen, prvo u Njukaslu, a onda i u Barnliju. Teško će im to poći za rukom u Londonu, Vest Hem je kvalitetniji i očekujemo da prekine niz od dva poraza. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina. Za 1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.68.

Monako – Amijen – 1/1,2+ @ 2.25 u MaxBet

”Kneževi” su ostvarili veliku pobedu nad Lionom u poslednjem kolu francuske Lige 1 i ostali u trci za jedno od mesta koje vode u Ligu šampiona. To je prvi cilj Monaka, a sezona nije krenula kako su se nadali. Prvo su ostali bez Lige šampiona u plej-of, porazom od Šahtjora, a onda su napravili i zaostatak za konkurentima na tabeli. Sve je to dovelo do smene trenera Nika Kovača, koga je na klupi tima iz Kneževine zamenio Filip Klemon. Trijumf nad Lionom doveo ih je na 6. mesto na tabeli, ali još uvek imaju solidnih šest bodova zaostatka za trećeplasiranom Nicom, a to je poslednje mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. PSŽ je odmakao na tabeli, a sve ekipe, od drugoplasiranog Marseja, do 11. Lila boriće se za te dve pozicije, s obzirom da su bodovne razlike male. Monako ima šansu da uradi nešto i Kupu, ”Parižani su ispali pa je konkurencija slabija. Njihov rival u četvrtfinalu je tim iz Lige 2, pa je jasno da su favoriti na svom terenu. Amijen je bio u dobroj formi ali nije značanije popravio plasman. ada su 15. na tabeli i bliži su borbi za opstanak od bitke za ulazak u elitu. Kup im je dobra prilika da ovu sezonu učine nezaboravnom. Dosad su iali sreće sa žrebom, samo im je Nansi bio ozbiljni rival u prethodnom kolu, ali nam se čini da je Monako nepremostiva prepreka. Monako je u prošlom kolu pobedio u Lansu, pa očekujemo da će lako izbaciti Amijen. Naš predlog je kombinacija prelaza 1/1, uz dva gla domačina. Za 1/1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.25.

PSV – Breda – 1/1,3+ @ 1.60 u MaxBet

”Filipsovci” nikako ne mogu biti zadovoljni nastavkom sezone. Na pauzu su otišli kao lideri na tabeli Eredivizije, a posle dva poraza u nizu već zaostaju pet bodova za aktuelnim šampionom Ajaksom. Prvo su u direktnom duelu poraženi od ”kopljanika”, i to na svom terenu, da bi u subotu dživeli još jedan poraz u Ajndhovenu, sada od AZ Alkmara. Težak je to uradac za navijače slavnog kluba koji su pomislili da bi njihov ljubimci mogli do titule ove sezone. Naravno, ništa još nije izgubljeno, ali sumnjamo da će Ajaks dozvoliti sebi novu rokadu na vrhu tabele. Priliku da osvoje neki trofej ”filipsovci” imaju u Kupu. Došli su do četvrtfinala, a tu ih očekuje okršaj sa ekipom Brede, članom druge lige. Breda je na sedmom mestu u Erstediviziji i najverovatnije će preko doigravanja pokušati da se vrati u elitu, s obzirom da dosta zaostaju za dve prvoplasirane ekipe, Volendamom i Emenom. U prethodnom kolu su uzeli bod protiv Rode iz Kerkradea, a u Kupu su već izbacili dva prvoligaša, prvo Utreht, a onda i Cvole. Ipak, sada nemaju šansi protiv PSV-a, a nisku kvotu smo pojačali golovima i prelazom. Za 1/1,3+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.60.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 6.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.