Tip dana: Atalanta – Juventus: “Boginja” je u velikoj krizi, Vlahović je razdrmao “staru damu”!

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Atalante i Juventusa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Tim iz Bergama je u velikoj krizi!

Atalanta nam iz sezone u sezonu pokazuje da se ovaj tim polako ali sigurno može ubrajati u favorite za osvajanje Skudeta, a nekako najbolji pokazatelj za to je podatak da je tim iz Bergama tri puta zaredom uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, i sigurno je da će to biti primarni cilj i ovog puta.
Nažalost, ovog puta Boginja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu obzirom da je eliminisana od Viljareala, pošto je “žuta podmornica” u direktnom duelu u Bergamu slavila sa 2:3.
Bilo kako bilo izabranici Đanpjera Gasperinija će se u nastavku fokusirati na dva takmičenja – Seriju A i Ligu Evrope, gde su za protivnika u šesnaestini finala dobili ekipu Olimpijakosa, i sigurno je da je italijanski tim veliki favorit na tom dvomeču, ali ne samo to, već je sigurno da je Atalanta jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Nažalost, Atalanta u poslednje vreme pruža izuzetno slabe partije, a to se bez ikakve sumnje najbolje videlo u prošlom kolu kada su izabranici Đanpjera Gasperinija doživeli poraz od Kaljarija.
Taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio treći uzastopni susret na kom Boginja nije uspela da pobedi, pošto je pre toga odigrala dva meča bez golova, i to protiv Intera i Lacija.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je tim iz Bergama odigrao jedanaest susreta kao domaćin i baš se i nije proslavio obzirom da je u tom periodu Boginja ostvarila samo tri trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza.
Trenutno se Atalanta nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, i kako sada stvari stoje utisak je da će ova dva tima voditi veliku borbu za plasman na četvrtu poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Sredinom nedelje su izabranici Đanpjera Gasperinija eliminisani iz italijanskog Kupa pošto su na svom terenu poraženi od Fiorentine i to nakon gola koji je postigao Nikola Milenković u poslednjim sekundama susreta.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Atalante i Juvetnusa je odigran krajem novembra kada je tim iz Bergama slavio u Torinu sa 0:1.

Juventus: “Stara dama” počinje da liči na sebe!

Ova sezona nije počela najbolje po Juventus, iako se u tim pred početak šampionata vratio Masimilijano Alegri koji je svoje najbolje trenerske dane upravo proživeo u Torinu.
Ipak, nakon očajnog starta šampionata utisak je da “stara dama” pruža sve bolje partije a sigurno je da se to nekako poklopilo i sa dolaskom Dušana Vlahovića iz Fiorentine, koji je na dva odigrana susreta za svoj novi klub postigao dva gola, što samo dodatno pokazuje da su “bjankoneri” napravili fantastičan posao.
Trenutno se Juve nalazi na četvrtom mestu na tabeli i sigurno je da će upravo to i biti primarni cilj, pošto je to pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona, iako je to u jednom trenutku izgledalo poprilično daleko od kluba iz Torina.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija odigrali jedan sjajan meč na svom terenu i slavili protiv nimalo naivne ekipe Verone a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Na sve to, Juve je sredinom nedelje došao i do plasmana u polufinale italijanskog Kupa i to pošto je “stara dama” na svom terenu uz dosta muke savladala Sasuolo, a ponovo je čovek odluke bio srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je dva minuta pre isteka regularnog toka dao pobedonosni gol za svoj novi klub.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je tim iz Torina odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, četiri remija i dva poraza.
Za razliku od Atalante, “bjanokeri” su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, ispred aktuelnog šampiona Čelsija, koji se “okliznuo” u poslednjem kolu kod Zenita, što su izabranici Masimilijana Alegrija i te kako znali da iskoriste.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja italijanska ekipa je dobila Viljareal i mora se priznati da je Juve dosta dobro prošao.
Trener Juventusa za ovaj duel neće moći da računa na tri veoma bitna igrača za ovo teško gostovanje kod Atalante, pošto zbog povreda u timu neće biti Kjelinija, Kjeze i Bernardeskija.

Naš predlog

Iako Atalanta važi za ekipu čiji mečevi nam donose pregršt golova, sva je prilika da na ovom susretu neće biti previše pogodaka, što se između ostalog često i dešava kada tim iz Bergama igra derbi meč na svom terenu, a poslednji put se to desilo protiv Intera kada je bilo 0:0.
Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.94.
Juve igra sjajno u poslednje vreme i mišljenja smo da će klub iz Torina iskoristiti krizu Atalante i slaviti na ovom poprilično teškom gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.