Derbi dana: PSŽ – Real Madrid: Spektakl na “Parku Prinčeva”!

U utorak je i te kako zanimljiva ponuda za klađenje, obzirom da nam ovaj dan donosi prve mečeve osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između PSŽ-a i Reala iz Madrida.
Meč između ove dve ekipe koje slove za jedne od najozbiljnijih kandidata da na kraju dođu do titule šampiona Evrope, je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Mogu li Parižani konačno do “ušatog” trofeja?

Od kako je PSŽ dobio prebogate vlasnike ova ekipa nikako nije uspevala da dođe do trofeja u Ligi šampiona, i svakako da će to i ovog puta biti primarni cilj, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak, obzirom da je konkurencija zaista paklena.
Krenimo redom. Pre svega, treba napomenuti da su izabranici Maurisija Poketina dobili jednu poprilično tešku grupu u kojoj su pored njih bili još i Mančester Siti i Lajpcig, i na kraju grupne faze je tim sa “Parka Prinčeva” zauzeo drugo mesto u grupi uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti.
PSŽ je bio perfektan na domaćem terenu gde je ostvario sva tri trijumfa, ali su izabranici trenera Poketina imali dosta problema na strani, obzirom da su na tri odigrana susreta ostvarili dva trijumfa uz poraz na gostovanju kod Mančester Sitija, što ih je na kraju i koštalo prvog mesta u grupi, ali i daleko lakšeg rivala u osmini finala, obzirom da su Građani za protivnika u dvomeču dobili Sporting iz Lisabona koji je svakako spadao u red najpoželjnijih rivala, dok će tim iz prestonice Francuske odmeriti snage sa Real Madridom u derbi meču nokaut faze.
Poznato je da je prošle sezone PSŽ mimo svih očekivanja ostao bez titule šampiona Francuske, i to pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Lil, koji je na kraju i došao do naslova prvaka.
Sve to je nateralo čelnike ovog kluba da odrade brutalan prelazni rok i u svoje redove dovedu igrače poput Mesija, Ramosa, Donarume, Vajnalduma i Hakimija, i to se svakako i osetilo obzirom da se Parižani u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli Lige 1 uz čak trinaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Marsej i slobodno možemo konstatovati da je tim iz prestonice Francuske praktično stavio jednu ruku na šampionski pehar.
U prošlom kolu je četa Maurisija Poketina jedva uspela da ostvari trijumf na “Parku Prinčeva” protiv Rena i to nakon gola koji je postigao Kilijan Mbape u sudijskoj nadoknadi, a zanimljivo je da bi upravo ovaj fudbaler od leta karijeru mogao da nastavi u Realu, koji će biti protivnik Parižana u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, nedavno je PSŽ eliminisan u francuskom Kupu od Nice i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, i sigurno je da će Parižani želeti da se iskupe svojim najvernijim navijačima i što dalje doguraju u Ligi šampiona, što će ponovo biti pakleno težak zadatak.

Real Madrid: Benzema se vraća u tim, Ančeloti živi za ovakve mečeve!

Pamtimo svi onaj poraz od Šerifa u grupnoj fazi Lige šampiona i to na Santjago Bernabeu kada je veliki broj ljudi pomislio da Madriđani teško mogu i do grupne faze, a kamoli do nekog značajnijeg plasmana u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Međutim, kako je vreme prolazilo, tako je i četa iskusnog Karla Ančelotija koji najbolje zna kako se osvaja “ušati” trofej pružala sve bolje partije u Ligi šampiona, i u direktnim mečevima sa Interom došla do plasmana na prvo mesto u grupi, što je Madriđanima trebalo da donese nešto lakšeg rivala u osmini finala, međutim to se nije desilo, pošto Realu žreb ponovo nije bio nimalo naklonjen, jer su za protivnike dobili PSŽ, u derbi meču nokaut faze.
Ako se vratimo na takmičenje u grupnoj fazi doći ćemo do zaključka da je Real na šest odigranih mečeva ostvario čak pet trijumfa uz taj šokantan poraz na svom terenu od Šerifa, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi.
Kada je španska La Liga u pitanju, u ovom trenutku se tim iz prestonice Španije nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, i kako sada stvari stoje utisak je da će Madriđani ponovo doći do titule, iako ima još dosta da se igra.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija samo remizirali na gostovanju kod Viljareala u jednom ne preterano interesantnom susretu koji je završen rezultatom 0:0.
Zanimljivo je da je srpski reprezentativac Luka Jović u sudijskoj nadoknadi mogao da donese veliki trijumf kraljevskom klubu, ali je nažalost iz situacije jedan na jedan pogodio samo prečku.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Real na nekoliko poslednjih mečeva igrao bez svog najboljeg fudbalera Karima Benzeme, koji je doputovao u Pariz i po svemu sudeći biće u potpunosti spreman za prvi meč osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je bez ikakve sumnje vest koja je dobrano obradovala Karla Ančelotija.
Kada su u pitanju gostovanja, poznato je da je u Ligi šampiona Real na tri meča na strani ostvario isto toliko trijumfa, a što se tiče španske La Lige, na dvanaest odigranih mečeva van svog terena lider na tabeli je ostvario čak osam trijumfa, uz dva remija i dva poraza, što ovu ekipu čini najboljim gostom u ligi.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Reala i PSŽ-a je odigran 2019. godine u grupnoj fazi Lige šampiona, a taj meč je završen rezultatom 2:2, dok su pre toga Parižani na svom “Parku Prinčeva” demolirali Madriđne sa 3:0.

Naš predlog

Na pomolu je sasvim sigurno jedan poprilično neizvestan susret i toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda meča već da se fokusirate na golove, kojih će i te kako biti.
Zbog svega toga mišljenja smo da je opredeljenje za igru 3+ prava stvar, što kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.65.
Još realnije je da će oba tima na “Parku Prinčeva postiči makar po jedan pa vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.58.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom golova GG3+ što Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 1,93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.