Tiket dana (utorak, 15.02.2022)

tiket dana

Dočekali smo i nastavak evropskih kupova. Večeras se igraju prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona, i odmah je na programu jedan veliki derbi. U Madridu Real dočekuje Pari Sen Žermen, dok se u drugom meču sastaju Sposting i Mančester Siti u Lisabonu. Pored ovih mečeva igra se dosta utakmica i u engleskim nižim ligama, ali i italianski drugoligaši imaju vanredno kolo.

Pari Sen Žermen – Real Madrid – 1x,0-3 @ 2.05 u MaxBet

Sigurno da ni Madriđani, a ni Parižani nisu bili zadovoljni posle ponovljenog žreba za osminu finala. Zbog prvobitne greške pristupilo se novom žrebanju, a kuglice su rekle da ”sveci” moraju na Real. Jednog od dva velikana sigurno nećemo gledati u četvrtfinalu. Prehodne dve sezone Pari Sen Žermen je imao više uspeha, igrali su u finalu protiv Bajerna pre dve godine, a onda su prošle ispali u polufinalu od Sitija. Real bez Ronalda i Zidana nije uspevao da ponovi one uspehe kada su u seriji stizali do evropske krune, odnosno kad su osvajali ”ušati” pehar 2014. pa tri puta od 2016. do 2018. godine. Parižani nemaju još nijedan naslov šampiona Starog kontinenta i sva ova nenormalna ulaganja imaju isključivo za cilj podizanje prethodno pominjanog pehara. Oba tima trenutno su lideri u svojim prvenstvima, Parižani će sigurno vratiti titulu na Park Prinčeva, dok Real ima upornog pratioca u ekipi Sevilje. Do nokaut faze su došli uz male probleme, Real je doživeo jedan od sramotnijih poraza u istoriji od Šerifa iz Moldavije na svom Santjago Bernabeu, dok je PSŽ izgubio u Mančesteru od Sitija, te remizirao u Brižu i Lajpcigu. Poslednji mečevi u prvenstvu bili su teški i za jedne i za druge, PSŽ je slavio protiv Rena golom Mbapea u sudijskoj nadoknadi, a Real je remizirao bez golova u Viljarealu, s tim da je Luka Jović pogodio prečku u trećem minutu nadoknade. Naravno da su misli svima bili na ovom duelu, sigurno najvažnijem do sada u sezoni. Videćemo može li Benzema na teren, ali ni Parižani nisu kompletni. Poslednji put u Ligi šampiona su se sastali 2019. u grupi, kada je kasnije takmičenje bilo prekinuto pa nastavljeno plej-ofom, Tada je PSŽ bio ubedljiv na svom terenu, slavio je sa 3:0, a i Madridu je bilo 2:2. Neđto veće šanse dajemo ”svecima”, a naš predlog je dupla šansa uz ne baš mnogo golova. Za 1x,0-3 u kladionici MaxBet kvota je 2.05.

Mančester junajted – Brajton – 1 @ 1.78 u MaxBet

Ništa ne ide na ruku Mančester junajtedu pred ovaj meč osim slavne istorije. ”Crveni đavoli” igraju još jednu prosečnu sezonu i plasman u Ligu šampiona bio bi prava premija na kraju. Usplei su da ispadnu i iz oba engleska kupa, prvo u EFL od Vest Hema, a onda u FA kupu od drugoligaša Midlzboroa, oba puta se to dogodilo na njihovom Old Trafordu. Ni u Premijer ligi im ne cvetaju ruže, trenutno su na solidnom petom mestu, ali bi pobedom u ovom zaostalom meču skočili na to željeno četvrto. Međutim, u dva prethodna kola osvojili su samo po bod. Prvo su igrali 1:1 sa poslednjeplasiranim Barnlijem na Turf Muru, a onda su istir rezultatom remizirali na svom terenu protiv Sautemptona. Sada igraju sa još jednim ”južnjacima”, u Mančester dolazi odlični Brajton. ”Galebovi” su jedno od prijatnijih iznenađenja, a u subotu su osvojili sva tri boda na gostovanju u Votfordu. Zbog toga su rasterećeni, i mogli bi da naprave problem Junajtedu. Već sedam kola Brajton ne zna za neuspeh u prvesntvu, ali smatramo da bi sada mogli da pokleknu. Razlog je, pre svega, moranje domaćina, pa će Rangnik sve podrediti trijumfu, pogotovo jer Junajted uskoro očekuje nastavak takmičenja u Ligi šampiona i dvomeč sa madridskim Atletikom. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.78. Ranije bi svi pohrlili kada je takav koeficijent da igraju na Junajted, sada možda nije tako. Mi verujemo u Ronalda i društvo.

Kardif – Koventri – GG @ 1.80 u MaxBet

U odloženom meču 24. kola engleskog Čempionšipa sasataju se Kardif i Koventri. Tim iz glavnog grada Velsa je imao jednu krizu tokom prvenstva koja ga je koštala ambicija da se bore za povratak u Premijer ligu. Sada su u boljoj formi, ali mleko već proliveno i jedini im je cilj da što pre pobegnu iz opasne zone. Oni su nisko na tabeli, tek su 20. ali imaju solidnu prednost u odnosu na timove u zoni ispadanja, čak 12 više od Piterboroa koji je prvi ispod crte. Ostaje im da vredno sakupljaju bodove i dođu u mirnu luku, a o Premijer ligi razmišljaće nekom drugom prilikom. Niz od tri uzastopne pobede u prvenstvu prekinuli su u subotu porazom od Milvola, ali je jasno da igraju sa više samopouzdanja. Njihov rival, Koventri siti, nalazi se na 15. mestu, možda bi nekom suludom serijom pobeda stigli u baraž, ali je realnije da šampionat završe u sredini tabele, što se uklapa u njihove ambicije projektovane na startu sezone. Ovo bi mogao da bude zanimljiv i efikasan duel, Koventri je pobedom od 3:2 u Redingu, ove subote, učinio uslugu i Kardifu, pošto se Reding nalazi odmah iza Velšana. Dakle, na Milenijumu odigrajte gol-gol, a kvota za GG u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 6.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.