Derbi dana: Barselona – Napoli: Silno pojačana Barsa ide na trofej u Ligi Evrope, ali pitaju se tu nešto i ove sezone sjajni Napolitanci!

U četvrtak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje obzirom da su na programu mečevi šesnaestitne finala Liga Evrope i Lige Konferencija, a derbi dana se igra na Nou Kampu gde će fudbaleri Barselone ugostiti Napoli.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Barselona: Koji su krajnji dometi Barse?

Ako je neki klub ulagao u zimskom prelaznom roku, onda je to svakako Barselona, ali je i dalje veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman na četvrto mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što se u prethodnih nekoliko godina nije dovodilo u pitanje.
U ovom trenutku se izabranici Ćavija nalaze na upravo toj četvrtoj poziciji, uz isti broj bodova kao i Atletiko Madrid, ali i samo dva boda viška u odnosu na šestoplasirani Sosijedad.
U prošlom kolu je Barsa u velikom derbiju Katalonije remizirala na gostovanju kod Espanjola, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su fudbaleri Barselone izjednačujući gol postigli u šestom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio De Jong.
Kolo pre toga je tim sa Nou Kampa odigrao svoj verovatno i najbolji meč ove sezone, pošto su izabranici Ćavija na svom terenu savladali Atletiko Madrid, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Nažalost, jedan od najtrofejnijih španskih klubova nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to u jednoj ne preterano teškoj grupi u kojoj su pored njih još bili i Bajern iz Minhena, Benfika i Dinamo Kijev.
Poražavajuće zvuči podatak da je Barsa jedina dva trijumfa u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju ostvarila protiv Dinama iz Kijeva, i to pošto je oba puta bilo 1:1. Bajern je dva puta ponizio Barselonu, pošto je oba puta bilo 3:0 za mašineriju iz Minhena, a veliko iznenađenje je svakako pobeda Benfike u Lisabonu nad Barsom istim rezultatom. U jedinom preostalom susretu tim sa Nou Kampa je na svom terenu odigrao meč bez golova sa Orlovima, uz podatak da je tim iz Lisabona bio bliži trijumfu, pa kada se sve sabere i oduzme sigurno je da Barselona nije ni zaslužila da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i moraće da se zadovolje sa Ligom Evrope, gde ih očekuje odličan protivnik.
Ćavi za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Alveša, Depaja, Arauha, Umtitija, Fatija, Lenglea i Roberta, što će svakako u velikoj meri otežati posao domaćinu, koji bez ikakve sumnje slovi za jednog od glavnih kandidata za trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

Napoli: Fantaastične partije Napolitanaca ove sezone!

Malo ko je u Napulju bio oduševljen dolaskom Lučana Spaletija u klub uoči početka šampionata, ali kako sada stvari stoje deluje da je to bio sjajan posao.
Naime, Napolitanci se u ovom trenutku mimo svih očekivanja nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, i bod manje od drugoplasiranog Intera, sa kojim se između ostalog tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” i sastala u prošlom kolu kada nije bilo pobednika pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Na poslednjih pet mečeva u italijanskom šampionatu, četa Lučana Spaletija je ostvarila čak četiri trijumfa, uz taj pomenuti remi u prošlom kolu sa Neroazurima i utisak je da su Napolitanci u pravom trenutku podigli formu.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim sa Vezuva sjajno započeo prvenstvo, vezao nekoliko trijumfa i držao prvo mesto na tabeli, ali je onda usledila velika kriza koja se poklopila sa odustvom povređenog Kalidu Kulibalija, koji se u međuvremenu vratio u tim, što je samo po sebi automatski donelo i dosta bolje partije Napolija.
Nema nikakve sumnje da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ima velike ambicije i u Ligi Evrope, i deluje da italijanski tim slovi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U grupnoj fazi su izabranici Lučana Spaletija imali jednu izuzetno tešku grupu u kojoj su pored njih još bili i timovi Lestera, Spartaka iz Moskve i Legije, a na kraju je Napoli u direktnom duelu sa Lesterom odlučivao o drugom mestu u grupi, i bio je to zaista jedan sjajan susret koji su Napolitanci nekako rešili u svoju korist, pošto je na kraju bilo 3:2.
Kada je u pitanju sastav meča za ovo potencijalno veoma teško gostovanje na Nou Kampu, Lučano Spaleti neće moći da računa na Lozana, Politana i Lobotku, što će po svemu sudeći biti daleko manji problem za italijanskog stručnjaka u odnosu na one sa kojima se susreće Ćavi uoči ovog duela.

Naš predlog

Utisak je da nas očekuje pravi spetakl na Nou Kampu, s obzirom da će snage odmeriti možda i dva najozbiljnija kandidata za trofej.
Mišljenja smo da će ovo biti duel koji će nam doneti golove na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.73.
Za kraj, Barselona će pokušati da spase sezonu sa što boljim plasmanom u Ligi Evrope, zbog čega izabranicima Ćavija i dajemo prednost na ovom susretu i predlažemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.