Tip dana: Čelsi – Lil: Besne “doge” na gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope! Ko će do trijumfa?

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nova dva para osmine finala Lige šampiona. Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na “Stamford Bridžu” u kom će aktuelni šampion Evrope Čelsi dočekati Lil.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Čelsi: Mogu li “Plavci” da ponove prošlosezonsko čudo?

Prošle sezone su fudbaleri Čelsija mimo svih očekivanja došli do trofeja u Ligi šampiona i to pošto su u velikom finalu bili bolji od favorizovanog Mančester Sitija.
Svakako da tim koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel ima najviše moguće ambicije i ove sezone, ali je utisak da će odbrana “ušatog” trofeja biti poprilično težak zadatak, u prilog čemu ide i činjenica da “Plavci” ne igraju toliko dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone.
Naime, u ovom trenutku se tim sa “Stamford Bridža” nalazi na trećem mestu na tabeli engleske Premijer lige i očekuje ga težak posao u borbi za plasman u Ligu šampiona, mada, ruku na srce “Plavci” trenutno imaju dobranu prednost u odnosu na svoje rivale.
U prošlom kolu su izabranici Tomasa Tuhela uz dosta muke slavili na nimalo naivnom gostovanju kod Kristal Palasa, a taj meč je završen rezultatom 0:1, pošto je u finišu susreta pobedu trećeplasiranom timu na tabeli doneo Zijeh koji igra fantastično u poslednje vreme, što je pokazao i u meču pre toga kada je postigao fenomenalan gol protiv Totenhema u pobedi svog tima (2:0).
Nedavno je tim iz Londona postao i šampion sveta, i to pošto je u velikom finalu bio bolji od Palmeirasa, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Utakmica u Abu Dabiju je rešena posle produžetaka i to pogotkom Kaija Haverca iz jedanaesterca u 117. minutu, koji je ne tako davno bio junak i u finalu Lige šampiona.
Kada je sastav tima za prvi meč osmine finala, Tomas Tuhel sigurno neće moći da računa na Čilvela i Hadson-Odoija, dok su Aspilikueta, Džejms i Maunt pod velikim znakom pitanja.
Na svom terenu u svim takmičenjima “Plavci” su doživeli samo jedan poraz i to krajem septembra u prvenstvu od Mančester Sitija, a taj duel na “Stamford Bridžu” je završen rezultatom 0:1.
Za kraj, treba dodati i podatak da je Čelsi vezao pet trijumfa u svim takmičenjima, pa bi sa sjajnom serijom rezultata aktuelni šampion Evrope vrlo lako mogao da nastavi i u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Lila, kom blago rečeno ne cvetaju ruže ove sezone.

Lil: Aktuelni šampion Francuske je baš podbacio ove sezone!

U eri prebogatih Parižana, apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali treba biti realan pa priznati da je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio ogroman uspeh, ali isto tako i veliki neuspeh izabranika Maurisija Poketina koji barem u Ligi 1 ne bi trebalo da imaju previše problema oko osvajanja naslova prvaka.
Verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske je svakako bio trener Kristog Galtje koji je samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate ove sezone u prilog čemu ide i činjenica da se tim sa Azurne obale u ovom trenutku nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Marsej.
Međutim, koliko je prošla sezona bila dobra za ekipu Lila, toliko je ova razočaravajuća, obzirom da se popularne “doge” u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom jedanaestom mestu na tabeli uz čak 23 boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, pa već sada slobodno možemo reći da će Francuska dobiti novog šampiona.
Vrlo lako se može desiti da aktuelni šampion ove zemlje ne dođe ni do plasmana u neko od evropskih takmičenja, obzirom da izabranici Džoslina Guverneka imaju trenutno četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani tim na tabeli, a poznato je da to peto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencije.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, Lil je samo remizirao na svom terenu protiv Meca, a taj duel je završen bez golova.
Jedino sa čime navijači Lila mogu da budu zadovoljni kada je u pitanju ova sezona je nastup njihove omiljene ekipe u Ligi šampiona, gde je četa trenera Guverneka osvojila prvo mesto u grupi i došla do plasmana u nokaut fazu, što je svakako veliki uspeh.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Čelsi veliki favorit na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.35.
Takođe, mišljenja smo da će aktuelni šampion Evrope od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Lila, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 1.84.
Ova dva tima su se sastala i u grupnoj fazi 2019. godine, a oba puta su “Plavci” slavili sa 2:1, pa smo mišljenja da nas i ovog puta na “Stamford Bridžu” očekuju tri i više golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.