Derbi dana: Viljareal – Juventus: Može li Juve da potopi “žutu podmornicu” na debiju Dušana Vlahovića u Ligi šampiona?

Utorak nam donosi nova dva meča osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a derbi dana se igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala dočekati Juventus.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Viljareal: “Žuta podmornica” blista u poslednje vreme!

“Žuta podmornica” je prošle sezone mimo svih očekivanja došla do trofeja u nikad jačoj Ligi Evrope, a tim trofejom je Unai Emeri još jednom svima pokazao da je pravi specijalac za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Trijumf u Ligi Evrope je Viljarealu doneo plasman u Ligu šampiona, a odmah pri samom žrebu za ovo takmičenje je uprava kluba sa “El Madrigala” označila osminu finala kao primarni cilj.
Izabranici Unai Emerija su do tog svog cilja i stigli i to pošto su slavili u poslednjem kolu grupne faze na teškom gostovanju kod Atalante, a taj meč u Bergamu je završen rezultatom 2:3, čime je tim sa “El Madrigala” na kraju zauzeo drugo mesto u grupi, iza Mančester Junajteda.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, u ovom trenutku se popularna “žuta podmornica” nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, a upravo ta pozicija i jeste primarni cilj Viljareala pošto to mesto na kraju donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U poslednje vreme tim sa “El Madrigala” pruža fenomenalne partije, pošto ova ekipa na četiri poslednja susreta ne zna za poraz, pošto su ostvarili tri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv lidera na tabeli Real Madrida, kada nije bilo golova, ali je evidentno da je Viljareal bio daleko bolja ekipa na terenu.
U tom periodu je četa Unai Emerija slavila i na gostovanju kod najprijatnijeg iznenađenja La Lige Betisa, ali i u prošlom kolu demolirala Granadu na gostovanju, pošto je taj duel završen rezultatom 0:4, pa kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ovaj dvomeč sa Juventusom došao u pravo vreme.
Trener Viljareala za prvi meč osmine finala neće moći da računa Kokelana, Morena i Penu, dok su Lo Selso i Kapo pod velikim znakom pitanja, ali je nekako utisak da će Masimilijano Alegri imati dosta više problema oko sastava timova.

Juventus: Može li “Stara dama” da eliminiše Viljareal?

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona kada se Juventus uglavnom borio za Skudeto, ovog puta primarni cilj biće plasman u Ligu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se popularna “Stara dama” nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Međutim, u poslednje vreme izabranici Masimilijana Alegrija od koga su svi za sada dosta više očekivali imaju dosta problema a to smo možda i najbolje videli u prošlom kolu kada su crno-beli samo remizirali na svom terenu u veliko derbiju Torina protiv istoimenog tima, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ni pre toga se “Stara dama” nije proslavila, obzirom da je remizirala na gostovanju kod Atalante istim rezultatom, ali je taj bod poprilično obradovao sve navijače Juvea, obzirom da su do njega puleni Maksa Alegrija došli golom Danila u poslednjim trenucima sudijske nadoknade.
Svakako treba napomenuti da je tim iz Torina bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi ispred aktuelnog šampiona Evrope Čelsija, a treba reći i da je “Stara dama” imala sreće pri žrebu, s obzirom da je za rivala dobila Viljareal, koji je svakako spadao u red slabijih protivnika.
Vrlo verovatno bi tim iz Londona na kraju završio na prvom mestu u grupi, ali su “Plavci” na gostovanju kod Zenita samo remizirali, dok je Juve na svom terenu bez većih problema savladao Malme.
Masimilijano Alegri trenutno ima dosta kadrovskih problemar, pa tako za crno-bele iz Torina na ovom prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja sigurno neće moći da nastupe Kjeza, Kjelini, Bernardeski, Dibala i Rugani, dok je Leonardo Bonući pod velikim znakom pitanja, a medicinski tim Juventusa će pokušati da ga osposobi za ovaj veoma važan duel.
Za kraj, treba reći da se Stara dama u dosadašnjem toku sezone baš i nije proslavila na strani obzirom da u Seriji A na čak osam susreta van svog terena nije uspela da ostvari pobedu, dok u Ligi šampiona Juve ima učinak od dva trijumfa nad Malmeom i Zenitom na strani, ali ne treba zaboraviti ni onu katastrofu u gostima kod Čelsija, kada je bilo čak 4:0, što je jedan od najubedljivih poraza Juventusa u poslednjh nekoliko godina.

Naš predlog

Sigurno je da je ovo jedan od najneizvesnijih dvomeča osmine finala Lige šampiona. Pre svega, mišljenja smo da će ove večeri na “El Madrigalu” biti golova na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.93.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.
Kada je konačan ishod u pitanju, vrlo je moguće da nam ovaj prvi meč između Viljareala i Juventusa ne donese pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.