Derbi dana: Sevilja – Betis: Oba tima blistaju ove sezone! Ko će do trijumfa u velikom derbiju Andaluzije?

Nedelja nam donosi pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope, a derbi dana se igra na “Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Betis u velikom derbiju Andaluzije.
Susret između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Sevilja: Mogu li “berberini” da ugroze Real?

Kako sada stvari stoje utisak je da su fudbaleri Sevilje najozbiljniji konkurent Realu za titulu šampiona Španije, obzirom da se u ovom trenutku Andalužani nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na Madriđane.
Nažalost, fudbaleri Sevilje su na poslednjih pet susreta u La Ligi ostvarili samo jedan trijumf, uz čak četiri remija, a da su umesto dva nerešena rezultata upisali dve pobede, sada bi se nalazi na prvom mestu na tabeli, obzirom da i Real ne igra baš najbolje u poslednje vreme.
U prošlom kolu su izabranici Julijena Lopategija koji radi odličan posao u ovom klubu, samo remizirali na gostovanju kod Espanjola, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što možda i nije čudo obzirom da Katalonci igraju zaista odlično na domaćem terenu.
Ipak, ono što je možda u ovom trenutku bilo i važnije je da su popularni “berberini” došli do plasmana u osminu finala Liga Evrope i to pošto su u dvomeču bili bolji od Dinamo Zagreba.
Prvi meč između španskog i hrvatskog predstavnika u Andaluziji je završen rezultatom 3:1, dok je u revanšu na “Maksimiru” Dinamo slavio sa 1:0, što nije bilo dovoljno za plasman u narednu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tim sa stadiona “Sančez Pichuan” je za protivnika u osmini finala Liga Evrope dobio Vest Hem i sigurno je da je to jedan od derbija, mada se stekao utisak da ovo takmičenje odavno nije bilo kvalitetnije, pošto ima dosta zanimljivih parova.
Kada se vratimo na špansku La Ligu doći ćemo do zaključka da su Andalužani odigrali dvanaest mečeva na svom terenu i još uvek ne znaju za poraz, a u tom periodu je ekipa koju sa klupe predvodi Julijen Lopategi ostvarila čak devet trijumfa, uz tri remija, od kojih su čak dva bila u poslednjih nekoliko kola.
Što se tiče izostanaka, Sevilja će na ovom gradskom derbiju sigurno biti bez Martiala, Kundea, Lamele i Susa, što će svakako biti ogroman hendikep za domaću ekipu obzirom da Betis odavno nije igrao ovako dobar fudbal, o čemu verovatno najbolje svedoči i trenutno treće mesto na tabeli.
Poslednji prvenstveni derbi Andaluzije je odigran početkom novembra kada je Betis bio domaćin, a pobedu odnela Sevilja koja je slavila sa 0:2.

Betis: Zeleno-beli blistaju ove sezone!

Fudbaleri Betisa su prošlu sezonu završili na sjajnom šestom mestu na tabeli što je između ostalog ovog timu i donelo plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da su Andalužani na kraju zauzeli drugo mesto u grupi iza Leverkuzena, pa je tim koji sa klupe predvodi Manuel Pelegrini do plasmana u osminu finala morao preko Zenita.
Prvi meč između ova dva tima koji je odigran u Sankt Peterburgu je Betis rešio u svoju korist pošto je na kraju bilo 3:2, a zanimljivo je da su svih pet golova postignuti u prvom delu igre.
Revanš na stadion “Benito Viljamarin” je odigran pre nekoliko dana, a mimo svih očekivanja ovog puta nije bilo golova, što je domaćem timu i te kako odgovaralo, pošto im je taj rezultat doneo plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
Četa Manuela Pelegrinija je za proitivnika dobila Ajntraht iz Frankfurta, i utisak je da su Andalužani favoriti u tom dvomeču obzirom da “Orlovi” baš i ne blistaju ove sezone.
Ako se osvrnemo na partije Betisa u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, slobodno možemo konstatovati da su zeleno-beli najprijatnije iznenađenje u ovom šampionatu.
Naime, u ovom trenutku se Andalužani nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na svog gradskog rivala Sevilju, sa kojom se i sastaju ove nedelje, pa bi eventualnim trijumfom na tom duelu Betis došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli.
U prošlom kolu je ekipa sa “Benito Viljamarina” dosta teže nego što se očekivalo slavila na svom terenu protiv Majorke, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je bila već četrnaesta pobeda ove sezone za izabranike Manuela Pelegrinija, koji su na dobrom putu da naredne sezone zaigraju u Ligi šampiona, što bi svakako bio ogroman uspeh.
Kada su u pitanju mečevi na strani do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario čak sedam trijumfa, uz dva remija i tri poraza, što Andalužane čini drugom najuspešnijom gostujućom ekipom u ligi.
Manuel Pelegrini za ovaj derbi Andaluzije neće moći da računa na Rodrija, Montoju i Mirandu, i utisak je da iskusni stručnjak ima daleko manje problema za razliku od Lopategija koji u ovaj duel ulazi bez čak tri startera.

Naš predlog

Odavno gradski derbi između Sevilje i Betisa nije bio ovako težak za prognoziranje, obzirom da oba tima igraju fantastično ove sezone.
Iako nam derbi Andaluzije uglavnom ne donosi mnogo golova, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan drugačiji meč, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.13.
Takođe, deluje da će i Sevilja i Betis postići makar jedan gol na “Sančez PichuanRodu” pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.
Za kraj, smatramo da Betis neće doživeti poraz ni na ovom meču, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.