Tip dana: Atalanta – Sampdorija: “Boginja” juri prvi trijumf nakon čak pet vezanih mečeva bez pobede!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 27. kola italijanske Serije A u kom će Atalanta na svom terenu u Bergamu dočekati Sampdoriju.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Da li je konačno došlo vreme za jedan trijumf “Boginje”?

Iza Atalante su nekoliko poprilično uspešnih sezona u kojima je ekipa iz Bergama vrlo lagano uspevala da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to i ovog puta biti primarni cilj za izabranike Đanpjera Gasperinija.
Ipak, deluje da će to ovog puta biti dosta teži posao za razliku od prethodne tri sezone kada je popularna “Boginja” relativno lako uspevala da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod Lige šampiona, treba napomenuti da su izabranici Đanpjera Gasperinija posle dve uzastopne nokaut faze, ovog puta nisu uspeli da dođu do plasmana u osminu finala u elitnom takmičenju, obzirom da su u ključnom meču na svom terenu poraženi od Viljareala, koji im je bio i direktan konkurent, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 2:3.
Kada je Serija A u pitanju, Atalanta je očekivalo od samog starta prvenstva krenula sa poprilično dobrim partijama, međutim u poslednje vreme popularnoj “Boginji” baš i ne cvetaju ruže obzirom da se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, ali i uz čak dva meča manje pa bi se sa eventulnim trijumfima na tim zaostalim duelima Atalanta izjednačila po bodovima sa “bjankonerima” koji pružaju sve bolje partije, što je sasvim sigurno povezano i sa dolaskom Dušana Vlahovića u redove crno-belih.
Poražavajuće deluje podatak da “Boginja” na pet poslednjih susreta ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel na stadionu “Artemio Franki” je završen rezultatom 1:0, uz podatak da je tim iz Bergama dobrano oštećen od strane sudija.
Razlog zbog kog petoplasirani tim na tabeli u veoma lepom raspoloženju dočekuje Sampdoriju je taj da je ekipa koju sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini u četvrtak slavila na gostovanju kod Olimpijakosa i došla do veoma važnog plasmana u osminu finala Liga Evrope, a za protivnika u ovoj fazi takmičenja “Boginja” je dobila Leverkuzen i već sada možemo konstatovati da će to biti jedan od derbi mečeva osmine finala.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, do sada je Atalanta odigrala dvanaest mečeva kao domaćin i utisak je da se petoplasirana ekipa na tabeli baš i nije proslavila obzirom da je u tom periodu ostvarila samo tri trijumfa, pet remija i četiri poraza, i sigurno je da smo od Atalnte navikli na daleko bolje partije na domaćem terenu.

Sampdorija: Očekivali smo dosta više!

Iz tabora Sampe su pred početak šampionata najavljivali napad na pozicije koje na kraju prvenstva donose plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako sada stvari stoje deluje da od toga neće biti ništa.
Čak, da stvari budu gore po sve navijače ovog tima, Đenovljani su u ovom trenutku dosta bliži zoni ispadanja nego borbi za plasman u makar Ligu Konferencije, obzirom da se Sampdorija trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja bi da se prvenstvo završi ovog trenutka napustila najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Ipak, u prošlom kolu je tim iz Đenove konačno odigrao jedan poprilično dobar meč i slavio na svom terenu protiv Empolija, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Bila je to ukupno sedma pobeda Sampe u ovogodišnjem izdanju Serije A, koja je pored toga pet puta remizirala, uz čak četrnaest poraza što je svakako ogroman broj neuspeha ako uzmemo u obzir da do kraja sezone ima još dvanaest susreta da se odigra.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je tim iz Đenove odigrao dvanaest mečeva na strani i doživeo čak sedam poraza, uz dva remija i tri trijumfa.
Ne treba nikoga da iznenadi ukoliko Sampa nekako uspe da iznenadi favorizovanu Atalantu, s obzirom da popularna “Boginja” igra poprilično promenljivo u poslednje vreme.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, tim sa stadiona “Luiđi Feraris” je ostvario dva trijumfa, ali i doživeo tri poraza.
Polslednji neuspeh izabranici Marka Đampaola su ostvarili na nimalo lakom gostovanju kod Milana, kada je bilo 1:0, ali se mora priznati da su Rosoneri jedva došli do tog trijumfa.
Inače, poslednji međusobni susret između Atalante i Sampdorije odigran je krajem oktobra kada je ekipa iz Bergama bez većih problema u Đenovi slavila sa 1:3.
Što se tiče sastava tima za ovaj veoma važan duel na stadionu Atalante, Marko Đampaolo sigurno neće moći da računa na Gabijadinija i Kandrevu što će sasvim sigurno biti ogroman hendikep za Đenovljane, dok je vrlo neizvesno da li će na ovom duelu nastupiti najnovije pojačanje Đovinko kao i pridošlica iz Intera Sensi, ali po poslednjim informacijama koje stižu sa Apenina, vrlo lako se može desiti da obojica fudbalera budu spremna za ovaj veoma važan duel.
Eventualnim trijumfom na ovom poprilično teškom gostovanju kod Atalanta u Bergamu, Đenovljani bi pretekli Udineze koji je u petak odigrao jedan fenomenalan meč na “San Siru” kod Milana i uspeo Rosonerima da izvuče bod.

Naš predlog

Utisak je zaista da će Atalanta na ovom susretu zabeležiti dugo očekivani trijumf, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.09.
U poslednje vreme tim iz Bergama nije efikasan kao što smo to navikli, međutim, pošto ni Sampdorija nema šta da izgubi na ovom gostovanju, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti baš dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti čak i više od tri gola, pa vam za kraj predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.