Tiket dana (četvrtak, 03.03.2022)

tiket dana

Danas je nešto teže sastaviti dobar tiket, pre svega zbog slabije ponude, ali pred nama je još jedan vikend. Kvote koje predlažemo bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Partizan – Mladost Lučani – 1,0-3 @ 2.05 u Mozzartbet

Čini nam se da meč sa Lučancima dolazi prerano za lidera srpskog prvenstva, uzimajući u obzir da su u nedelju doživeli bolan poraz u ”večitom derbiju”, inače prvi neuspeh u ovom prvenstvu. Partizan je propustio veliku šansu da, eventualnom pobedom, pobegne na osam bodova razlike u odnosu na Crvenu zvezdu, čime bi već stavili jednu ruku na pehar koji čekaju od 2017. godine. Ovako smo dobili krajnje neizvestan finiš prvenstva, u kome svaki kiks, bilo koje od dve vodeće ekipe, može biti koban. Crno-beli i dalje imaju dva boda prednosti, ali s obzirom da se igra još jedan međusobni duel sa Zvezdom, to više ne predstavlja ozbiljnu prednost. Četa Aleksandra Stanojevića bukvalno mora da krene od nule, već od sada, ostavljajući iza sebe sve ono što su perfektno uradili do nedelje. Mladost je na 11 gostovanja u Humskoj samo jedno odnela bod, bilo je to na početku sezone 2018/19 kada su igrali bez golova u Beogradu. Međutim, Partizan je često imao mnogo problema u Dragačevu, ali ne i jesenas kada su crno-beli lako stigli do prednosti od dva gola koju su sačuvali do kraja. Tada su Lučanci bili u očajnoj formi, čak su bili poslednjeplasirani, ali od tada su se znatno poboljšali i sada ravnopravno konkurišu za mesto u plej-ofu. Na poslednjih pet prvenstvenih mečeva Mladost ima čak četiri pobede i sigurno neće doći u Humsku da položi oružje tek tako. Partizan je ranjen i ubeđeni smo da bi crno-beli bili zadovoljni i minimalnom pobedom, samo da sačuvaju prednost. Do kraja regularnog dela prvenstva Partizan ima tri teška gostovanja, u Subotici, Surdulici i na Banovom Brdu, pa im nikakav kiks sa Lučancima nije potreban. Partizan je favorit, ali ne očekujte lak posao. Naš predlog je jedinica uz mali broj golova. Za 1,0-3 u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.05.

AZ Alkmar – Ajaks – 1x @ 2.20 u Mozzartbet

Pravi derbi gledaćemo u polufinalu holandskog kupa. U Alkmar stiže šampion iz Amsterdama, a domaćini su u sjajnoj formi. AZ je vezao 18 utakmica bez poraza, računajući sva takmičenja, dakle, Erediviziju, domaći kup i Ligu konferencija. U nedelju je AZ pobedio Fejnord na svom terenu i prišao timu iz Roterdama na samo tri boda. Da je ekipa iz Alkmara imala nešto bolji start sezone, sada bi se ravnopravno borili za titulu sa Ajaksom i PSV-om. Ovako Ajkas ima devet bodova viška od njih, a to u prvenstvu kao što je holandsko, teško može da se dostigne kada preostane desetak utakmica do kraja. Međutim, nije Ajaks ono što je bio prošle sezone, recimo. Do sada su ”kopljanci” u 24 utakmice igrali tri puta nerešeno, a već su tri meča i izgubili poslednji u nedelju u Deventeru protiv Go Ahed Iglsa, što je bila prava senzacija. Posle tog poraza PSV im se približio na dva boda zaostatka, pa nam predstoji neizvesnost do kraja prvenstva, što se titule tiče. Kroz sedam dana Ajaksu predstoji revanš sa Benfikom u osmini finala Lige šampiona, dok će narednog četvrtka AZ igrati prvi meč osmine finala Lige konferencija, a protivnik im je norveški Bode/Glimt. Jeset Ajaks dobio prethodna dva meča u Alkmaru, u ovom prvenstvu i prošle godine u Kupu, ali je AZ slavio u Amsterdamu na poslednjem odmeravanju snaga ove dve ekipe. Verujemo da će AZ iskoristiti zalet i uspeti da odde u finale ovog takmičenja, ali smatramo da je sigurnije odigrati duplu šansu na domaćina. Za 1x u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 2.20.

Anderleht – Eupen – 1,3+ @ 1.60 u Mozzartbet

Ovo je revanš meč polufinala belgijskog kupa. U prvom duelu u Eupenu bilo je 2:2, što nam jasno govori da je velikan iz Brisela favorit za odlazak u finale. Nije ovo takmičenje bez značaja za Anderleht. Prethodnih sezona ovaj tim je preživaljavao teške trenutke, nije igrao u Evropi tri godine, a o trofejima je mogao samo da sanja. S obzirom da su u Župiler ligi daleko od pehara, i pored činjenice da su blizu plasmana u plej-of, ovo je odlična šansa da obogate trofejnu salu još jednim peharom. Ukoliko eliminišu Eupen, u finalu ih, najverovatnije, čeka Klub Briž, koji je imao prednsot iz prvog meča protiv Genta, a u ovom trenutku ne znamo ishod revanša. Eupen je prošlog vikenda napravio veliko iznenađenje koje je ostalo malo nezapaženo, čak i među kladionicima. Oni su igrali bez golova na gostovanju kod lidera Rojal Uniona, što je veliki uspeh, ali su nastavili niz bez pobede u prvesntvu i produžili ga na 11 uzastopnih utakmica. Sada su već pali na 16. mesto na tabeli, od poslednjeg Beršota imaju solidnih 12 bodova viška, ali pretposlednji Seran zaostaje samo pet. Ove dve ekipe sastale su se u prvenstvu tri dana nakon meča u Kupu, a taj duel, odigran pre mesec dana u Briselu, Anderleht je lako rešio u svoju korist sa 4:1. Pošto je u prvom meču bilo nerešeno, nijedna ekipa nema šta da čuva, te očekujemo napadačku igru sa obe strane i bar tri pogotka ukupno. Što se pobednika tiče, Anderleht je ipak mnogo veći i ozbiljniji klub da bi propustio ovakvu šansu. Naš predlog je 1.3+ sa koeficijentom 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 7.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.