Derbi dana: Rendžers – Crvena zvezda: Zvezdin “diplomski ispit” na “Ajbroksu”!

U četvrtak je na programu pregršt zanimljivih mečeva, pošto su na programu prvi susreti osmine finala Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta kao derbi dana analizirali duel u Glazgovu gde će Rendžers dočekati Crvenu zvezdu.
Početak meča je zakazan za 21 čas.

Rendžers: Sjajne partije u Ligi Evrope!

Prošla sezona je bila i više nego uspešna za tim iz Glazgova, koji je pod dirigentskom palicom Stivena Džerarda uspeo da dođe do titule šampiona Škotske uz čak dvadeset pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Seltik.
Ostaje žal što “policajci” nisu uspeli da naprave još bolju stvar i dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto su u trećem kolu kvalifikacija najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja mimo svih očekivanja eliminisani od švedskog Malmea, koji je kasnije na krilima Veljka Birmančevića došao do senzacionalnog plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja.
Kada je ova sezona u pitanju, utisak je da se sve nekako promenilo od kako je klupu škotskog velikana napustio legendarni Stiven Džerard, pa u ovom trenutku tim sa “Ajbroksa” više nije na prvom mestu u Premijeršipu, već na drugom uz tri boda manjka u odnosu na Seltik.
Sve do “Old Firma” Rendžers je držao prvu poziciju na tabeli i činilo se da je znatno bliži osvajanju šampionskog pehara, međutim Seltik je odigrao fantastično taj meč, i slavio sa više nego ubedljivih 3:0, a utisak je da je ta pobeda trenutno prvoplasiranog tima na tabeli mogla čak da bude i ubedljivija.
U prošlom kolu su “policajci” uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Aberdina, i to nakon gola koji su postigli u 81. minutu.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Đovani van Bronhorsta mimo svih očekivanja eliminisali Borusiju iz Dortmunda u šesnaestini finala Liga Evrope, a oba susreta između škotskog i nemačkog predstavnika su bila zaista fantastična.
Na “Signal Iduna Parku” je Rendžers odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovoj sezoni i slavio protiv popularnih “milionera” sa 2:4, što je bila velika prednost pred revanš koji je za nedelju dana odigran na “Ajbroksu” i koji je završen rezultatom 2:2.
Žreb za osminu finala je škotskom timu doneo dvomeč sa Crvenom zvezdom, i svakako da je i jedna i druga ekipa bila zadovoljna sa ishodom žreba.
Za kraj, Đovani van Bronhorst za ovaj duel neće moći da računa na Adama Dijaloa, Janisa Hadžija, Stivena Dejvisa i Namdija Ofoborha.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do plasmana u četvrtfinale?

Sve ukazuje na to da će ovo biti još jedna fenomenalna sezona za crveno-bele, u kojoj je jedan od primarnih ciljeva odavno ostvaren, a to je svakako bio plasman u nokaut fazu Liga Evrope.
Od ove sezone, prvoplasirana ekipa u grupi ide direktno u osminu finala, dok drugoplasirani tim kreće od šesnaestine finala, i to su izabranici Dejana Stankovića iskoristili na najbolji mogući način, zauzeli prvo mesto u grupi i došli do jednog od najvećih uspeha u poslednjih dvadesetak godina.
Na šest odigranih mečeva Zvezda je doživela samo jedan poraz i to na svom terenu od Mitjilanda, a veliko je pitanje kako bi se završio taj duel da Miloš Degenek u ranoj fazi susreta nije dobio crveni karton.
Bilo kako bilo, aktuelni srpski šampion je slavio na svom terenu protiv Brage i Ludogoreca, od bugarskog tima je bio bolji i na strani, dok su sa Bragom i Mitjilandom u gostima crveno-beli podelili bodove.
U poslednjem kolu grupne faze četa Dejana Stankovića je gostovala na “Kamenolomu” kod Brage, i taj duel je završen rezultatom 1:1, što je odgovaralo Zvezdi koja je na taj način osigurala prvo mesto u grupi.
Kada je u pitanju domaće prvenstvo, mora se priznati da crveno-beli pružaju dosta bolje partije nego što je to bio slučaj u jesenjem delu šampionata kada je bilo nekoliko jako loših mečeva.
U prošlom kolu je aktuelni srpski šampion slavio na svom terenu protiv Novog Pazara, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Aleksandar Katai je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi pošto je postigao het-trik na tom susretu na stadionu “Rajko Mitić”, a pored njega u listu strelaca su se upisali i Mirko Ivanić, ali i veliko pojačanje Ohi, i utisak je da se upravo od ova tri fudbalerea najviše i očekuje na gostovanju na “Ajbroksu”.
Naravno, ne treba zaboraviti da su crveno-beli slavili i u večitom derbiju protiv Partizana kada je bilo 2:0, čime su izabranici Dejana Stankovića prišli prvoplasiranom Partizanu na samo dva boda zaostatka, pa je utisak da nas ove sezone posle baš dosta vremena očekuje velika borba za naslov prvaka.
Ono što može da raduje sve u Zvezdi je da nekih bitnijih izostanaka neće biti, pošto su povređeni jedino Veljko Nikolić i Petar Stanić, ali veliko je pitanje da li bi ova dva fudbala uopšte i dobila priliku da zaigraju u Škotskoj.
Inače, Rendžers i Crvena Zvezda su se poslednji put sastali u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona 2007. godine, i tada su “policajci” došli do plasmana u grupnu fazu, nakon što su slavili na svom terenu sa 1:0, golom Naća Nova u poslednjim trenucima susreta, dok je u Beogradu susret završen bez golova.

Naš predlog

Pošto se radi o dva tima koja su sličnog kvaliteta, nema nikakve sumnje da je ovo jedan veoma težak mel za prognoziranje.
Ipak, ako su nas nešto naučili Zvezdini mečevi u evropskim takmičenjima na strani je da nema dosta golova, a sva je prilika da nas to očekuje i ove večeri na “Ajbroksu” pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.
Kada smo već kod gostovanja crveno-belih u Ligi Evrope ove sezone, četa Dejana Stankovića je ostvarila jedan trijumf i dva remija, i iako kladionice smatraju da je Rendžers veliki favorit, mišljenja smo da aktuelni srpski šampion neće doživeti poraz u Glazgovu, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.97.
Za kraj, za one najhrabrije, i one koji najviše veruju u pobedu Crvene zvezde, kladionica Meridianbet dvojku na ovom meču plaća sa fenomenalnom kvotom 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.