Derbi dana: Arsenal – Liverpul: “Tobdžije” odavno nisu igrale bolji fudbal, ali im “Redsi” nikako ne leže!

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Arsenala i Liverpula, što će ujedno biti i meč između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Arsenal: “Tobdžije” blistaju u poslednje vreme!

Nakon nekoliko poprilično loših godina, utisak je da fudbaleri Arsenala ponovo liče na onu staru ekipu koja je retko kada imala većih problema da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba reći da se u ovom trenutku tim iz Londona nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Mančester Junajted, ali svakako treba napomenuti podatak da izabranici Mikela Artete imaju čak tri meča manje od tima sa “Old Traforda” pa Arsenal drži apsolutno sve u svojim rukama i deluje da je potpuno realno da “tobdžije” prvi put još od 2017. godine zaigraju u Ligi šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala Arsenal je zabeležio isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema slavila na svom terenu protiv Lestera, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, olakšavajuća okolnost je da tim iz Londona ne igra evropska takmičenja ove sezone, a treba podsetiti da je Arsenal eliminisam i iz Liga Kupa od upravo Liverpula sa kojim se i ovog puta sastaje, dok su “tobžije” u FA Kupu mimo svih očekivanja eliminisane od Notingema.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su izabranici Mikela Artete odigrali četrnaest susreta na svom stadionu i ostvarili deset trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, i treća su najuspešnija domaća ekipa u ligi, odmah iza Liverpula i Mančester Sitija.
Mikel Arteta trenutno može da računa skoro na sve raspoložive fudbalere, osim na Tomijasua koji je nedavno povredio list na nozi.
Poslednji međusobni susret između dva ljuta rivala je odigran sredinom januara u polufinalu Liga Kupa kada su “Redsi” u Londonu bez većih problema slavili sa 0:2 i došli do plasmana u veliko finale.

Liverpul: Mogu li “Redsi” da prestignu prvoplasirani Siti?

Svakako da su svi navijači Liverpula već zaboravili prošlu sezonu koja nije bila nimalo dobra, ali kako sada stvari stoje, iz jedne potpuno izgubljene situacije, “Redsi” su nakon fenomenalnih partija došli u priliku da se bore za naslov prvaka.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo četiri boda u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji ima i meč manje pa bi Liverpul trijumfom na ovom gostovanju kod Arsenala prišao na samo bod zaostatka u odnosu na “građane”.
Inače, u prošlom kolu je tim sa “Enfilda” odigrao još jedan sjajan meč i slavio na gostovanju kod Brajtona a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz podatak da smo sve golove videli u provm poluvremenu.
Bila je to inače osma uzastopna pobeda Liverpula u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, i ako nastavi ovim tempom ovaj tim će gotovo sigurno doći do naslova prvaka.
Što se tiče Lige šampiona, nakon brugalnih partija u grupi gde su “Redsi” završili na prvom mestu uz maksimalnih osamnaest bodova, u osmini finala su izabranici Jirgena Klopa nekako došli do prolaska u osminu finala, nakon što su u dvomeču bili bolji od Intera.
Prvi duel je odigran na “Đuzepe Meaci” gde je Liverpul slavio sa 2:0 i pored toga što su “neroazuri” imali nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola, dok je aktuelni šampion Italije na “Enfildu” slavio sa 0:1 i ko zna šta bi bilo da Alaksis Sančez u drugom poluvremenu nije dobio crveni kartom.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani ove sezone, u Ligi šampiona su “Redsi” na četiri odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa, dok u Premijer ligi četa Jirgena Klopa na četrnaest odigranih mečeva ima skor od devet trijumfa, tri remija i dva poraza, uz podatak da je Liverpul vezao tri trijumfa na gostovanjima što je svakako jedan od razloga zbog čega su ovoliko prišli Mančester Sitiju koji je ne tako davno imao čak osam bodova prednosti.

Naš predlog

Arsenal odavno nije igrao bolji fudbal, ali im ovog puta u goste dolazi Liverpul koji vodi veliku borbu za šampionski pehar.
Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, ali smo mišljenja da će “Redsi” ipak prekinuti sjajnu seriju Arsenala i slaviti na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.
Svakako, treba očekivati ovde i dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.
Nekako najrealnija prognoza kada je duel između Arsenala i Liverpula u pitanju je da će i jedna i druga ekipa uspeti da postigne makar po jedan gol, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.