Tip dana: Portugal – Turska: Kristijano Ronaldo i drugari bez prava na kiks!

U četvrtak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a za smo ovog puta analizirali duel između selekcija i Portugala i Turske.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Mogu li Portugalci do plasmana na Mundijal?

Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Portugal ne gledamo na Svetskom prvenstvu, pošto se ova selekcija sve i da prođe polufinale baraža protiv Turske u finalu najverovatnije sastaje sa aktuelnim šampionom Evrope – Italijom.
Na prvi pogled ostaje veliki žal što jednu od ove dve selekcije nećemo gledati na Mundijalu, međutim, imao je Portugal previše prilika da vizu za Katar izvadi znatno ranije.
Mora se priznati da je još pri samom žrebu bilo jasno da su Portugalci najveći favoriti za plasman na prvo mesto u grupi na kraju kvalifikacija, što donosi odlazak na Mundijal.
Nije baš da je četa Fernanda Santoša blistala, ali se i pored toga šampion Evrope iz 2016. godine kolo pre kraja kvalifikacija nalazio na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, ali uz bolju gol razliku u odnosu na “Orlove”.
Kada su svi očekivali rutinsku pobedu Kristijana Ronalda i drugara, Srbija je odigrala svoj verovatno i najbolji meč u poslednjih desetak godina i u sred Lisabona slavila sa 1:2, a odlučujući gol postigao je Aleksandar Mitrović u poslednjim trenucima susreta.
Ko zna šta bi bilo da je Ronaldo priznat regularan pogodak na susretu ove dve selekcije u Beogradu, ali isto tako ne treba zaboraviti da je vrlo verovatno vodećem golu Portugalaca u Lisabonu prethodio faul na Gudeljom.
Bilo kako bilo, računica je jasna, četa selektora Santoša koji je verovatno jedan od najboljih taktičara na svetu sa dve pobede dolazi do željenog cilja, ali će to biti izuzetno težak zadatak.
Što se tiče sastava tima za ovaj duel baraža, šampion Evrope iz 2016. godine će biti bez Kansela i Renata Sančeza koji imaju parne žute kartone, dok za ovaj susret sa Turskom Santoš neće moći da računa ni na Pepea, Tijaga Neveša, ali ni na golmana Entoni Lopeza.

Turska: Štefan Kunc je preporodio ovu selekciju!

Turska je igrala solidno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i na kraju je ova i te kako kvalitetna selekcija zauzela drugo mesto u grupi uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Holandiju koja je došla do direktnog plasmana na Mundijal.
Većim delom kvalifikacija, ova selekcija je pružala dosta dobre partije a na kraju su Turci imali skor od šest trijumfa, tri remija i jednog poraza, ali taj poraz je bio baš bolan i po svemu sudeći on je i odlučio ko će direktno na Svetsko prvenstvo, a ko u baraž.
Naime, Turska je na gostovanju kod Holandije doživela pravi debakl pošto je poražena sa više nego ubedljivih 6:1, nakon čega je selektor Guneš očekivano dobio otkaz.
Na njegovo mesto je seo nekadašnji selektor mlade reprezentacije Nemačke Štefan Kunc i kako sada stvari stoje deluje da je to bio pravi izbor.
Naime, od tada je tim sa Bosfora odigrao četiri susreta u kvalifikacijama i ostvario tri trijumfa uz samo jedan remi i to na domaćem terenu protiv Norveške, koja je na kraju završila na trećem mestu.
Treba reći i da smo od selekcije Turske očekivali dosta više na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, pošto je ova selekcija na kraju zauzela poslednje mesto u svojoj grupi, bez osvojenih bodova, a i uz katastrofalnu gol razliku 1:8.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj veoma važan meč, Štefan Kunc će moći da računa na sve raspoložive fudbalere, pa se postavlja veliko pitanje mogu li Turci da ponove uspeh Srbije koja je u poslednjem kolu kvalifikacija slavila protiv Portugala i došla do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo.
Za kraj, poslednji međusobni susret ove dve selekcije su odigrale 2012. u prijateljskom susretu, kada je selekcija sa Bosfora mimo svih očekivanja slavila sa 3:1, što je ruku na srce i jedini trijumf ove reprezentacije nad Portugalom na pet međusobnih susreta.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je ipak Portugal veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.38.
Takođe mišljenja smo da će Kristijano Ronaldo i drugari od prvog minuta krenuti ofanzivnog ka golu Turske pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.99.
Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj duel je da će domaćin postići makar dva gola na svom stadionu pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.