NBA tiket (petak-subota)

Sve je manje utakmica do kraja regularnog dela sezone u NBA ligi. Uskoro će plej-of, a tada će sve biti moguće. Timovi pokušavaju da zauzmu što bolje pol pozicije. Kvote i granice su podložne promenama.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + poeni (granica 31.5) @ 1.85 u Meridianbet

U delu medija poslednji meč Filadelfije je predstavljen kao veliki i herojski otpor L.A. Lejkersa, tima koji je igrao bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, a na kraju je tim iz Pensilvanije slavio rezultatom 126:121. Čini se da je taj meč rešen onog trenutka kada je objavljena informacija da Lebron Džejms neće igrati, kao da nije bilo prejakog intenziteta u toj utakmici, vrlo bledunjav i mlak duel,  čak 8 igrača, po 4 u svakoj ekipi, je imalo 20 ili više poena na svom kontu, to se desilo tek drugi put ove sezone na parketima širom NBA lige. Dvajt Hauard je imao rekord sezone sa 24 poena, ovaj centar Lejkersa je na preostalih 7 utakmica u martu sve zajedno dao 28 poena. Embid se nije mnogo potresao Hauardovom dobrom partijom i nije mnogo forsirao u igri, dao je svojih 30 poena protiv ne tako teških izazivača sa druge strane. Protiv žilavih Klipersa možda vidimo angažovaniju prvu vedetu Filadelfije. Mada se čini da su jednako hendikepirani, Klipersi će igrati bez svog zvezdanog para Kavaj Lenarda i Pola Džordža, ipak su daleko veći izazov od hendikepiranih Lejkersa.

Naš predlog su + poenI na Džoela Embida, granica je postavljena na 31.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Los Anđeles Klipersi – Filadelfija Seventisiksersi – Hendikep 1(granica 7.5 poena) @ 1.58 u Meridianbet

Klipersi (36-38) će, isto kao i njihovi gradski rivali Lejkersi, na megdan protiv Filadelfije Seventisiksersa izaći bez svoje prve dve zvezde, i to Kavaja Lenarda i Pola Džordža, ali čak i bez tog dvojca manje popularni tim iz najvećeg grada Kalifornije je pokazao da može biti konkurentan sa jakim timovima u takmičenju. Na kraju krajeva, Klipersi imaju 4-0 protiv Lejkersa ove sezone. Dobra vest je da se Pol Džodž vratio treninzima, po svemu sudeći posle teže povrede lakta je ideja da se ovo Ol-star krilo pridruži ekipi izazovima u doigravanju, ili pre na nekom od mečeva u regularnom delu. Ne bi trebalo otpisati mogućnost da se na plej-in turniru u jednoj utakmici ”pobedi ili idi kući”, sastanu Lejkersi i Klipersi. Za tako nešto je potrebno da Klipersi, koji su skoro pa sigurno zakucani za 8. mesto u svojoj konferenciji, to je jedna od dve više pozicije u plej-inu, izgube svoj meč protiv sedmoplasirane ekipe na Zapadu na plej-in turniru. Dok bi Lejkersi sa jedne od dve niže pozicije koje vode na plej-in turnir trebalo da dobiju prvo svoj početni meč, a onda još jedan, za taj potencijalni sa Klipersima, da bi pobednik za nagradu dobio neverovatne Finiks Sanse u prvoj rundi plej-ofa. Klipersi imaju 4 poraza u nizu, ali ni protivnici u tom periodu nisu bili naivni, a to su ekipe Klivlend Kavalirsa, Toronto Reptorsa, Jute Džeza i Denver Nagetsa.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 7.5 poena) na Los Anđeles Kliperse u meču protiv Filadelfije Seventisiksersa, za tu igru klaidonica Meridianbet nudi koeficijent 1.58.

Šarlot Hornetsi – Juta Džez – Ukupno poena + (granica 224.5) @ 1.68 u Meridianbet

Juta Džez (45-28) ima za prvi cilj da se zadrži na 4. mestu na Zapadu do kraja regularnog dela i da se odbiju napadi ambicioznih petoplasiranih Dalas Maveriksa (45-28). Džezeri imaju 2-1 u pobedama u mečevima protiv Maveriksa, ali četvrti, poslednji duel, tek sledi u nedelju. Čak i u slučaju poraza u tom meču i poravnanja u međusobnim duelima, Juta bi trebalo kao trenutni lider u svojoj Severozapadnoj diviziji da ima prednost protiv Dalasa koji je na 2. mestu iza Memfis Grizlisa u svojoj Jugozapadnoj diviziji. Ipak, pozicija na tabeli i nije nešto bi trebalo da bude goruća tema u timu iz Solt Lejkt Sitija, čak i da uđu sa priželjkivane pozicije na lestvici, u ovom timu nešto debelo ne štima. Možda je taj mali prozor za Jutu Džez prošao, ta prilika u kojoj su mogli da krenu u juriš na nešto veće, jer ovaj tim sada izgleda kao raštimovani orkestar. Od prošle sezone kada je Juta Džez imala najbolji skor u ligi, i to 52-20, i kada su ispali u polufinalu konfrencije protiv Klipersa, nije se baš previše promenilo na igračkom planu, ali kao da je došlo do stagnacije ili čak pada dok su drugi munjevito napredovali. Majkl Konli ne uliva previše poverenja, ima ozbiljan pad u kvalitetu igre, sasvim razumljivo ovaj košarkaš se dugo držao u grupi boljih plejmejkera u ligi, ali godine čine svoje. Juta i dalje ima Rudija Gobera na visokom nivou u svojim redovima, ali ova ekipa nije među samom elitom u odbrani ove sezone. Na listi po defanzivnom rejtingu, na kojoj su Boston Seltiksi na 1. mestu već neko vreme, Juta se nalazi na 10. mestu. Sa druge strane Juta Džez napadački uopšte nije loša, nalaze se na 6. mestu po broju datih poena (113.7), imaju i kandidata za najboljeg šestog igrača u ligi, Džordan Klarskon donosi ofanzivnu produkciju sa klupe.

Naš predlog su plus poeni, uključujući produžetke, na granici 224.5 poena u meču Šarlot Hornetsa i Jute Džeza, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.68.

Donovan Mičel (Juta Džez) + poeni (granica 29.5) @ 1.85 u Meridianbet

Možda bi na leto, u slučaju ranog izlaza iz plej-ofa ove sezone, trebalo nešto ozbiljnije promeniti u Juti, ali čini se da osovina Donovan Mičel i Rudi Gober mora ostati nepromenjena, a dodati malo više ratnika u ekipi, bar ono što je bio Džo Ingls na vrhuncu u timu iz Solt Lejk Sitija. Bojan Bogdanović, drugi najbolji strelac Jute Džez sa 18.1 poenom po meču, bi po najavama trebalo da propusti zbog povrede noge i 7. uzastopni meč. Juta ima dva vezana poraza, protv Bruklin Netsa i Boston Seltiksa, dovelo se u pitanje i 4. pozicija na Zapadu, devet kola pre kraja regularnog dela, i nema mnogo mesta za kikseve. Donovan Mičel je prvi strelac svog tima i jedanaesti u celom takmičenju sa 26.2 poena u proseku. Mičel je na 2. mestu u ligi po broju uzetih šuteva za tri poena (10), ispred njega po tom parametru je samo Stef Kari. Dok je ovaj bek na 6. mestu u NBA ligi po broju uzetih šuteva iz igre (20.6), ispred njega se nalaze samo Lebron Džejms, Luka Dončić, Dža Morent, Džejson Tejtum i Devin Buker. Čak i sa Bogdanovićem u timu Mičel ima sva ovlašćenja u napadu, a u odsustvu Hrvata se potrošnja prve zvezde tima još i pojačala. Naime, na 5 od 6 poslednjih utakmica u kojima je Juta igrala bez Bogdanovića u sastavu, Mičel ima 33.8 poena po meču, i to učinke od 29, 37, 36, 30 i 37 poena na svom kontu. Na tih 5 utakmica, umesto svojih 10 pokušaja za tri poena u proseku, Mičel  je uzimao vrtoglavih 14.2 pokušaja po meču, i u tom periodu ima skoro 6 datih trojki u proseku.

Naš predlog su + poeni na Donovana Mičela, granica je postavljena na 29.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 9.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.