Tip dana: Kanzas – Solt Lejk: Domaćin želi revanš za bolan poraz u prošlosezonskom četvrtfinalu MLS-a!

U subotu je za razliku od nekoliko prethodnih dana poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Kanzas Sitija i Solt Lejka što će ujedno biti i repriza prošlosezonskog četvrtfinala, u kom je Solt Lejk slaviosa 1:2 i to nakon gola postignutog u prvom minutu sudijske nadoknade.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog susreta je zakazan za 00:00h.

Kanzas: Jako loše partije na startu sezone!

Kanzas je veći deo prošle sezone odigrao na jednom veoma visokom nivou, ali je nekako utisak da je ovaj tim kada je to bilo najpotrebnije odigrao i svoje najslabije partije.
Naime, na tri poslednja susreta regularnog toka, Siti je doživeo tri poraza i tako propustio da regularni deo šampionata završi na prvom mestu na tabeli, pošto je na kraju ova ekipa imala samo tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Kolorado.
U plej-ofu je prvo eliminisana ekipa Vankuvera sa 3:1, ali je u četvrtfinalu ova ekipa poklekla na svom terenu od Solt Lejka pošto je taj duel završen rezultatom 1:2, a gosti su pobedonosni gol postigli u prvom minutu sudijske nadoknade.
Zanimljivo je da će ova ekipa i ovog puta gostovati kod Kanzasa i biće to lepa prilika za domaću ekipu da se revanšira Solt Lejku za poraz u četvrtfinalu, što je po mnogim mišljenjima bilo veliko iznenađenje.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, mora se reći da smo daleko više očekivali od Kanzasa koji se u ovom trenutku nalazi na dvanaestom mestu na tabeli zapadne konferencije uz samo tri osvojena boda, što je zaista premalo za ekipu koja je pre početka novog izdanja MLS-a slovila za jednog od glavnih kandidata za najveći mogući plasman.
Do sada je prošlosezonski četvrtfinalista odigrao četiri meča i doživeo čak tri poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Hjustona, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli doživeo treći poraz u ovoj sezoni i to na gostovanju kod Čikaga, pošto je taj duel završen rezultatom 3:1.
Pitanje pobednika ovog susreta se nije dovodilo u pitanje pošto je domaćin dominirao od prvog do poslednjeg minuta na terenu i preko Pržibilka i Šaćirija ostvario drugi trijumf u sezoni, a počasni pogodak za goste delo je Espinoze u 56. minutu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Kanzas odigrao samo jedan meč na svom terenu i ostvario već pomenuti trijumf protiv Hjustona, dok je sve ostale duele ovaj tim odigrao na strani i blago rečeno se nije proslavio do sada.

Solt Lejk: Fantastičan početak šampionata!

Prošle sezone je Solt Lejk bukvalno u poslednejm kolu uspeo da dođe do plasmana u doigravanje, pošto je ova simpatična ekipa regularni deo šampionata završila na sedmom mestu na tabeli zapadne konferencije uz isti broj bodova kao i osmoplasirani LA Galaksi, ali je na kraju Solt Lejk imao bolju gol razliku zahvaljujući kojoj se našao u borbi za trofej.
Veoma zanimljivo je da je u poslednjem kolu regularnog toka MLS-a ovaj tim slavio upravo protiv Kanzasa u gostima, kada je bilo 0:1, a isti tim je Solt Lejk savladao i u četvrtfinalu što smo već pomenuli.
Kada su svi mislili da bi ovaj tim mogao da ide i do samog kraja, u polufinalu je sedmoplasirani tim regularnog dela šampionata poražen od Portlanda, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Utisak je da Solt Lejk želi da izbegne neizvesnost oko plasmana u doigravanje ove sezone, o čemu svedoči podatak da se ova ekipa trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Los Anđeles.
Do sada su izabranici trenera Mastroenija odigrali četiri susreta u ovogodišnjem izdanju MLS-a i ostvarili tri trijumfa i jedan remi i to na startu šampionata, kada su u gostima kod Hjustona odigrali meč bez golova.
Nakon toga je Solt Lejk vezao tri trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ovaj tim slavio na svom terenu protiv Nešvila, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Inače, do sada je ekipa koja se nalazi na deobi prvog mesta odigrala dva meča na strani i pored pomenutog remija kod Hjustona, izabranici trenera Mastroenija su uspeli da slave na gostovanju kod Nju Inglanda u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak pet golova, a na kraju je bilo 2:3, uz podatak da je domaćin sve do 78. minuta susreta imao dva gola prednosti, a onda je Solt Lejk prvo smanjio na 2:1, pa poravnao u 88. minutu na 2:2, a veliku radost gostujućoj ekipi je doneo defanzivac Šmit u trećem minutu sudijske nadoknade.

Naš predlog

Kanzas želi da se revanšira Solt Lejku za poraz u prošlosezonskom četvrtfinalu, ali smo mišljenja da se to ovog puta neće desiti iz razloga što gosti briljiraju na startu šampionata pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.
Svakako da se u Kanzasu očekuju i golovi zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.
Za kraj, mišljenja smo da će gosti postići makar dva gola na ovom duelu pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.