Tip dana: Atletiko Nasional – Santa Fe: Koliko može glavni kandidat za osvajanje Aperture protiv zahuktalog Santa Fea?

U ponedeljak je poprilično loša ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali poslednji meč 13. kola kolumbijske Aperture u kom će Atletiko Nasional na svom terenu ugostiti Santa Fe.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 02:35h.

Atletiko Nasional: Najozbiljniji kandidat za titulu!

Atletiko Nasional važi za najtrofejniju kolumbijsku ekipu a ujedno ovaj tim slovi i za glavnog favorita za osvajanje šampionskog pehara.
U ovom trenutku se Atletiko nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milionaris, pa se očekuje da ova dva tima uz Independijente iz Medeljina vode glavnu reč kada je u pitanju borba za naslov prvaka.
U poslednje vreme najtrofejniji kolumbijski klub igra promenljivo, pa je tako drugoplasirana ekipa na tabeli na pet poslednjih susreta ostvarila tri trijumfa, ali i doživela jedan poraz i jedan remi.
U prošlom kolu je Nasional u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak šest golova remizirao na gostovanju kod Deportivo Kalija, a taj duel je završen rezultatom 3:3.
Zanimljivo je da je Kali na poluvremenu imao prednost od čak tri gola razlike, međutim, kako je počelo drugo poluvreme tako je i najtrofejniji kolumbijski tim zaigrao dosta bolje, postigao tri gola, od kojih izjednačujući u devedesetom minutu, kada je pogodio legendarni Dorlan Pabon.
Takođe, treba istaći da je domaćin pri rezultatu 3:2 u 84. minutu promašio jedanaesterac, pošto još jedno dobro poznato lice svi ljubiteljima fudbala Teofilo Gutijerez nije bio precizan.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao šest mečeva na svom terenu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Što se tiče mečeva na strani, Atletiko je odigrao takođe šest susreta i ostvario tri trijumfa, dva remija uz jedan poraz, ali valja napomenuti da je tim iz Medejlina na poslednja dva meča na strani primio ukupno šest golova što je zaista previše za ekipu koja želi da na kraju dođe do naslova prvaka.
Ono što je svakako dobro je da Atletiko Nasional na poslednja tri susreta kao domaćin ostvario isto toliko trijumfa, zbog čega sasvim sigurno ova ekipa u veoma lepom raspoloženju dočekuje Santa Fe koji igra sjajno u poslednje vreme.

Santa Fe: Sjajne partije u poslednje vreme!

Što se tiče Santa Fea, ova ekipa nije na najbolji mogući način započela ovaj šampionat, međutim utisak je da kako prvenstvo prolazi tako i ovaj tim pruža sve bolje partije.
Naime, u ovom trenutku se Santa Fe nalazi na sedmom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na vodeći Milionaris, ali i pet bodova manje od drugoplasiranog Nasionala, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Poput Atletika, i Santa Fe generalno igra promenljivo u poslednje vreme, pošto je sedmoplasirani tim na tabeli na pet poslednjih susreta ostvario tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi, međutim, utisak je da smo pravo lice ovog tima videli u poslednja dva kola.
Prvo je ova ekipa odigrala fantastičan meč na gostovanju kod Pasta u kome smo videli čak šest golova, a krajnji rezultat je bio 2:4.
U prošlom kolu je Santa Fe ponovo odigrao jedan duel sa dosta golovam pošto su na svom terenu bez većih problema savladali devetoplasiranu Bukaramangu, a taj duel je završen rezultatom 3:1, pa dolazimo do podatka da je sedmoplasirana ekipa na tabeli na poslednja dva susreta postigla čak sedam golova, zbog čega sasvim sigurno fudaleri ovog tima u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod najkvalitetnije ekipe u Kolumbiji.
Inače, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Santa Fe odigrao pet mečeva na strani i doživeo samo jedan poraz, jedan trijumf, ali i čak tri remija.
Na poslednjem međusobnom susretu između Atletiko Nasionala i Santa Fea koji je odigran u okviru Kupa je slavio najtrofejniji kolumbijski tim, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Generalno, ako se osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da se Santa Fe do sada baš i nije proslavio u duelima sa kolumbijskim velikanom pošto je na četiri poslednja međusobna susreta doživeo čak tri poraza, uz jedan trijumf, i to takođe u Kupu, što je svakako takmičenje koje ima manju važnost u Kolumbiji za razliku od Aperture.

Naš predlog

Barem na papiru, mora se priznati da je Nasional izuzetno kvalietnija ekipa i mišljenja smo da će najtrofejniji kolumbijski tim to i pokazati na terenu zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Na mečevima i jednog i drugog tima pada dosta golova u poslednje vreme i mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.20.
Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.