NBA tiket (utorak-sreda)

Sve je manje dilema kada je u pitanju plasman u plej-of i plej-in u NBA ligi. Svake večeri reši se po neka nepoznanica, a imamo timove koji i kalkulišu u finišu. Kvote i granice su podložne promenama.

Dalas Maveriksi – Los Anđeles Lejkersi – Hendikep 1 (granica 10.5 poena) @ 1.67 u MaxBet

Da li je gotovo je, ”tutto finito”, pa Los Anđeles Lejkersi neće igrati ni na plej-in turniru, ili, ipak, hoće? U slučaju da Lejkersi izgube noćas protiv Dalasa padaju na 11. mesto u Zapadnoj konferenciji, van zone doigravanja. Kad bi došlo do poravnanja u broju pobeda i poraza između Lejkersa (31-43)  i San Antonio Sparsa (31-44), prednost bi imali Teksašani, i to se ne da promeniti do kraja regularnog dela. Timu iz Los Anđelesa je, da bi ušli na plej-in turnir, potreban trijumf više od izabranika Grega Popovića. Naime, Lejkersi i Sparsi imaju 2-2 ove sezone u pobedama, a onda preimućstvo, u slučaju poravnanja, dobija pobednik divizije, ali oni nisu ni ista divizija, dalje, prednost onda ide timu koji ima više pobeda u svojoj konferenciji i tu je kraj. Sparsi imaju više konferencijskih pobeda, a obe ekipe do kraja regularnog dela igraju samo sa timovima sa Zapada i ta prednost tima iz Teksasa se ne može anulirati, Lejkersi moraju da imaju pobedu više.

To neće ići tako lako, ako pođemo od pretpostavke da Sparsi u svojih preostalih 7 utakmica dobiju samo 2, one protiv nejakih Trejlblejzersa, obe na svom parketu, Lejkersi bi morali da dobiju bar 3 svoje utakmice. Sparsi pored 2 utakmice sa Portlandom igraju još sa Memfisom i Golden Stejtom na svom parketu i Denverom, Minesotom i Dalasom na strani. Sa druge strane Lejkersi igraju sa Dalasom, Juta Džezom, Finiksom, Golden Stejtom i Denverom na gostujućem terenu i sa Nju Orleansom, opet Denverom i Oklahomom na svom parketu. Pitanje je gde su ovde 3 pobede za Lejkerse? Lejkersi su u poslednjem meču protiv Nju Orleansa vodili na poluvremenu sa 20 poena razlike (69-49), da bi drugo poluvreme izgubili sa čak 28 poena razlike (67:39), za konačnih 116:108. Uz to je još i Lebron Džejms povredio skočni zglob, ali je Entoni Dejvis uspeo da odradi pun trening sa ekipom.

Čini se da je gotovo je, zar ne?

Naš predlog je hendikep 1 (granica 10.5 poena) na Dalas Maverikse u meču protiv Los Anđeles Lejkersa, za tu igru kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.67.

Filadelfija Seventisiksersi – Milvoki Baksi – Oba tima daju + (granica 109.5 poena) @ 1.90 u MaxBet

Derbi dana u NBA ligi je sudar dve ekipe sa vrha u Istočnoj konferenciji, Filadlefije (46-28) i Milvokija (46-28). Ovaj meč je bitan za borbu za prvo mesto na Istoku, na kome se trenutno nalaze povratnici Majami Hit (48-28), ali i pobednik na noćašnjoj utakmici određuje ko ima prednost u slučaju poravnanja ovih timova na kraju regularnog dela, i Seventisiksersi i Baksi imaju po jednu pobedu u međusobnim duelima  u dosadašnjem delu sezone. Ovo je utakmica koja ima dvostruku važnost, bežite jednu pobedu od direktnih rivala i imate preimućstvo u slučaju jednakog skora na kraju regularnog dela.

Seventisiksersi su u utakmici koja je imala miris plej-ofa izgubili od Finiks Sansa na strani rezultatom 114-104. U pravom fajterskom meču Džejms Harden je još jednom podbacio u jednom od važnijih mečeva i upisao samo 14 poena na svom kontu, uz šut iz igre 2-11. Tim iz ”Grada bratske ljubavi” (City of Broterhly Love) ima blagonaklon raspored posle meča sa Milvoki Baksima, ne bi trebalo da iznenadi ako uđu u pozitivnu seriju. U preostalih 7 utakmica, posle okršaja sa Baksima, Filadelfija igra dva puta sa Indijana Pejsersima, dva puta sa Detroitom i po jednom sa Šarlotom, Klivlendom i Torontom. Džoel Embid, prva vedeta Filadelfije, smatra da u poslednjim utakmicama igraju previše sporo i da je prioritet da se ubrza igra. Mnogo više rešavanja napada u ranoj fazi, da idu hitrije u tranziciju, što više pik end rola (pick and roll) i igre dva na dva Hardena i Embida je ono što može da donese korist Filadelfiji.

Baksi su u svojoj poslednjoj utakmici zbrisani sa lica zemlje u Tenesiju, izgubili su 25 poena razlike rezultatom 127:102 od Memfis Grizlisa. Očekuje se pozitivna reakcija u redovima aktuelnog prvaka u NBA ligi, jasno je da se radi o okršaju timova koji imaju dosta ofanzivnog arsenala na raspolaganju.

Naš predlog je da će Filadelfija Sevetisiksersi i Milvoki Baksi dati više od po 109.5 poena. Za igru oba tima više, uključujući produžetke, (granica 109.5 poena) kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.90.

Janis Adetokumbo (Milvoki Baksi) + poeni (granica 30.5) @ 1.85 u MaxBet

Obično kada regularni deo sezone u NBA ligi uđe u finiš bude mnogo kalkulisanja, čuvanja energije i snage za iscrpljujući plej-of. Sada ne, NBA liga ključa, više od pola timova i dalje ima neki motiv da u svakoj utakmici da sve od sebe. Bilo da se radi najvećem broju pobeda u istoriji franšiza, kao što je slučaj kod Finiks Sansa i Memfis Grizlisa, borbi za vrh na Istoku, ili na mestima koja direktno vode u plej-of, ili pak o bici za golo preživljavanje u doigravanju, kao kod Lejkersa. Sve u svemu NBA liga davno nije bila ovako uzbudljiva, sve je pod znakom pitanja, ništa manje zanimljivo nije ni u trci za najkorisnijeg igrača (MVP) u takmičenju. Jasno je da su u toj trci prva 3 favorita Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokumbo. Blagu prednost imaju prva dvojica nabrojanih, možda prevagu na kraju donese i to koja je pozicija na tabeli nekog od timova  ovih kandidata.

Naš predog su + poeni na Janisa Adetokumba, granica je postavljena na 30.5 poena u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Bruklin Netsi – Detroti Pistonsi – Bruklin Netsi prva četvrtina + (granica 30.5) @ 1.88 u MaxBet

Izuzetno šuterski loše veče Bruklin Netsa u prvom meču Kajri Irvinga ove sezone u Njujorku, Šarlot Hornetsi su pobedili rezultatom 119:110. Prvo poluvreme i nije bilo toliko loše, Netsi su u tom periodu dali 60 poena. Kajri Irving je iz igre šutirao 6 od 22, za tri poena 1 od 9, a tek malo bolji je bio Kevin Durent, ovo fantastično krilo je iz igre imao 9 od 24, za tri poena 3 od 11. Mladi Detroit Pistonsi dolaze u Bruklin sa željom da se nadigravaju, Netsi bi trebalo da na ovom meču uspešno nameste nišanske sprave od samog početka.

Naš predlog je da će Bruklin Netsi posle prve četvrtine na svom kontu imati više od 30 poena. Za igru Ukupno poena prva četvrtina domaćin + (granica 30.5 poena) kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.88.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici MaxBet iznosi 11.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.