Tip dana: Braga – Benfika: Ko će do trijumfa u duelu dva tima koja brane čast Portugala u evro takmičenjima?

U petak je konačno nešto bolja ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brage i Benfike koji će biti odigran na “Kamenolomu” sa početkom u 21 čas i 15 minuta.

Braga: Četvrto mesto u Portugalu je po pravilu rezervisano za ovu ekipu!

Braga je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli, gde im je realno i mesto iza Sportinga, Benfike i Porta, što im je donelo plasman u Ligu Evrope.
Ono po čemu će svi navijači Brage sasvim sigurno pamtiti prošlu sezonu je osvajanje portugalskog Kupa i to nakon trijumfa nad favorizovanom Benfikom koja je ponovo imala katastrofalnu sezonu koju je završila bez osvojenog trofeja. Bio je to tek peti trofej u istoriji za Bragu, koja je pre toga dva puta trijumfovala u portugalskom Kupu, a isto toliko puta i u Liga Kupu.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, tim sa “Kamenoloma” se po starom dobrom običaju nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz podatak da im ono “visi” što nije bio slučaj u prethodnih nekoliko sezona, s obzirom da Braga ima samo tri boda viška u odnosu na petoplasirani Žil Visente koji igra iznenađujuće dosta dobro u ovogodišnjem izdanju Primeire.
U prošlom kolu je ovaj tim odigrao jedan dobar meč na gostovanju kod neugodnog Portimonensea i slavio sa 1:2, što je bila četrnaesta pobeda u sezoni za četvrtoplasirani tim na tabeli.
Naravno, treba podsetiti da Braga ove sezone igra fantastično u Ligi Evrope, gde je ovaj tim stigao do četvrtfinala i imaće priliku da se bori za trofej iako je malo ko to očekivao, pogotovu nakon grupne faze koju je portugalska ekipa završila na drugom mestu na tabeli iza Crvene zvezde koja je imala bod viška.
U nokaut fazi je Braga prvo eliminisala Šerif koji je pružao fenomenalne partije u grupnoj fazi Lige šampiona, da bi onda izabranici Karlosa Karvaljala eliminisali i favorizovani Monako i došli do plasmana u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, što je kada uzmemo u obzir konkurenciju u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope veliki uspeh.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu u portugalskoj Primeiri, do sada je Braga odigrala četrnaest mečeva na “Kamenolomu” i ostvarila sedam trijumfa, četiri remija i tri poraza.

Benfika: Sjajne partije u Ligi šampiona, ali jako loše u Primeiri!

Treba biti iskren pa priznati da je prošla sezona bila blago rečeno košmarna za sve navijače tima iz Lisabona.
Naime, Benfika je na kraju portugalskog šampionata završila na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na Sporting, koji je na kraju mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Ne treba zaboraviti da je pred početak prošle sezone uprava tima iz prestonice Portugalije uložila ogromna finansijska sredstva kako bi pre svega došla do plasmana u Ligu šampiona, a potom, naravno i do titule šampiona Portugalije.
Nažalost, ni jedno ni drugo se nije desilo, a sigurno da je šlag na tortu predstavljao poraz u finalu Kupa Portugalije od Brage, sa kojom se “Orlovi” i večeras sastaju, iako, teško da bi i pobeda na tom susretu popravila utisak o prošlom šampionatu.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je jedina svetla stvar plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i pored toga što je Benfika bila u nimalo lakoj grupi sa Bajernom, Barselonom i Dinamom iz Kijeva, u kojoj su popularni “Orlovi” na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.
Svakako da će svi navijači tima iz Lisabona dugo pamtiti onu fenomenalnu utakmicu na domaćem terenu sa Barselonom kada je bilo čak 3:0, a trenutno trećeplasirani tim na tabeli portugalske Primeire je sa istim rivalom odigrao i meč bez golova na “Nou Kampu”, što možda i najbolje pokazuje koliko dobro je Benfika igrala u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
U prošlom kolu Primeire, Benfika je konačno odigrala jedan dobar meč i slavila na svom terenu protiv Estorila sa 2:1, i to dosta lakše nego što rezultat pokazuje, s obzirom da su gosti počasni pogodak na ovom susretu postigli tek u trećem minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, “Orlovi” su do sada odigrali trinaest mečeva u gostima i ostvarili deset trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.

Naš predlog

Mečevi između ova dva kluba nam po tradiciji donose dosta golova, a primera radi kao što smo već napomenuli, na poslednjem susretu između Brage i Benfike ih je bilo čak sedam.
Mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje goleada, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.77,
Kada se sve sabere, smatramo da je ipak Benfika favorit na ovom duelu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.25.
Za kraj, sva je prilika da će “Orlovi” na ovom gostovanju postići makar dva gola i iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.