NBA tiket (subota-nedelja)

Sve smo blizi doigravanju u NBA ligi, pa je sada svaki meč krucijalan za timove koji se bore za plej-of ili plej-in. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Atlanta Hoksi – Bruklin Netsi – Ukupno poena + (granica 237.5 poena) @ 1.66 u Meridianbet

U NBA ključa kao u ekspres loncu, na jednom od frontova, onom na plej- in pozicijama, u Istočnoj konferenciji raspored izgleda ovako do kraja regularnog dela (@ su utakmice na strani):

Klivlend Kavalirsi (42-35)

  @ Njujork Niksi,

       Filadelfija Seventisiksersi,

  @ Orlando Medžik,

  @ Bruklin Netsi,

Milvoki Baksi

Bruklin Netsi (40-37)

  @ Atlanta Hoksi,

       Hjuston Rokitsi,

  @ Njujork Niksi,

       Klivlend Kavalirsi,

       Indijana Pejsersi.

Atlanta Hoksi (40-37)

      Bruklin Netsi,

 @ Toronto Reptorsi,

      Vašington Vizardsi,

 @ Majami Hit,

 @ Hjuston Rokitsi

Šarlot Hornetsi (40-37)

 @ Filadelfija Seventisiksersi,

 @ Majami Hit,

      Orlando Medžik,

 @ Čikago Bulsi,

      Vašington Vizardsi.

Čini se da bi Klivlend Kavalirsi mogli da dovedu opasnost i to 7. mesto na Istoku ako nastave sa lošim partijama, iako imaju 2 pobede više u odnosu na konkurente u plej-in zoni, posebno ako ne pobede u današnjem meču Njujork Nikse. Kavalirsi imaju 5 poraza na poslednjih 6 utakmica i muku muče sa povredama. Ipak, grčevita borba za 8. mesto i mogućnost prava na grešku na plej-in turniru se vodi između ova preostala 3 tima. Netsi bi trebalo da imaju najlakši raspored, ali noćašnji meč sa Atlanta Hoksima je direktan okršaj koji može, ali ne mora, mnogo toga da odluči. Atlanta Hoksi se nalaze na 6. mestu u takmičenju po broju datih poena (113.7), ali se tim iz Džordžije nalazi na 22. mestu po broju primljenih poena (112.4). Bruklin se nalazi na 9. mestu po broju datih poena (112.5), ali i na 21. mestu po broju primljenih poena (112.2). U sudaru ofanzivno raskošnih ekipa bi se mogao očekivati dinamičan meč. Atlanta Hoksi bolje igraju na svom terenu gde imaju skor 25-14, a Bruklin Netsi bolje igraju na strani gde imaju treći najbolji skor na Istoku i to 23-16.

Naš predlog su plus poeni, uključujući produžetke, (granica 237.5) na meču Atlante Hoksa i Bruklin Netsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.66.

Tre Jang (Atlanta Hoksi) + poeni (granica 29.5) @ 1.85 u Meridianbet

Pre neki dan je u medijima izašla jedna neprecizno napisana vest iz koje bi se moglo protumačiti da je Tre Jang blizu istorijskog uspeha da ponovi dostignuće Nejta Arčibalda iz 1973. godine i poveže titule najboljeg strelca i najboljeg asistenta u NBA  ligi. To ne odgovara sasvim istini, Nejt Arčibald jeste 1973. godine sa 34 poena i 11.4 asistencija u proseku zvanično bio najbolji strelac (NBA scoring champion) i najbolji asistent (NBA assists leader) u takmičenju, to su formalne nagrade. Dok je Tre Jang trenutno na 5. mestu liste najboljih strelaca u ligi sa 28.2 poena po meču, ispred njega se nalaze Lebron Džejms (30.3), Janis Adetokumbo (30.1), Džoel Embid (30.0) i Luka Dončić (28.3). Sa druge strane plejmejker Atlante je sa 9.6 asistencija na 3. mestu liste najboljih asistenata iza Krisa Pola (10.7) i Džejmsa Hardena (10.0). U originalnom tekstu na engleskom jeziku, koji je možda poslužio kao inspiracija, pisalo je da je Tre Jang na pragu da ponovi uspeh Nejta Arčibalda iz 1973. godine, ali u pogledu da bek Hoksa trenutno ima najviše UKUPNO poena i najviše UKUPNO asistencija, a to je ipak više kuriozitet a ne zvanična nagrada. Za nagradu koja se dodeljuje najboljem strelcu i najboljem asistentu je bitan prosek poena a ne totalni broj, uz uslov da je kandidat nastupio na najmanje 70 % odigranih utakmica, granični broj u sezoni od 82 utakmice je minumum 58 odigranih mečeva. Zato i nema, između ostalih, na listi najboljih strelaca Kevina Durenta, iako bi se ovaj sjajni krilni košarkaš  sa 29.6 poena po meču nalazio u prvih pet. Vedeta Bruklin Netsa je odigrala 50 utakmica ove sezone i ne može da dođe do kritične brojke od 58 odigranih mečeva u regularnom delu. Da budemo precizniji Trej Jang je odigrao u tom relevantnom sedmercu najviše utakmica ove sezone to jest 71 zvanični nastup, to je više od Lebrona Džejmsa (56), Janisa Adetokumba (63), Džoela Embida (63) i Luke Dončića (61) u trci za najboljeg strelca odnosno od Kris Pola (61) i Džejms Hardena (60) u borbi za najboljeg asistenta i iz tog razloga perjanica Atlanta Hoksa ima najviše UKUPNO poena i asistencija ove sezone. Nije verovatno da će Tre Jang u preostalih 5 utakmica  ponoviti onaj mnogo bitniji uspeh Nejta Arčibalda iz 1973. godine, da zajedno ponese titulu najboljeg strelca i najboljeg asistenta, jer kad bi pozvali matematiku u pomoć, igraču tima iz Džordžije bi bile potrebne neke neverovatne brojke samo u asistencijama da bi dostigao prednost od više od 1 asistencije u proseku Krisa Pola, lidera na listi najboljih asistenata.

Naš predlog su + poeni na Treja Janga, granica je postavljena na 29.5 poena u Meridianbet kladionici koeficjent iznosi 1.85.

Kajri Irving (Bruklin Netsi) + poeni (granica 27.5) @ 1.85 u Meridianbet

U tri poslednje utakmice Bruklina na domaćem parketu, na kojima je po prvi put ove sezone imao pravo igranja u Njujorku, Kajri Irving i nije imao neko spektakularno izdanje, davao je 16, 24 i 25 poena na tim duelima, uz ne baš impresivan procenat uspešnosti šuta iz igre. Ipak, Irving je dokazao da je u stanju da i pored prepreka odigra na visokom nivou ove sezone i da poseduje sjajne igračke veštine. Izazov je veliki, direktan okršaj Kajri Irvinga i Treja Janga bi mogao biti od krucijalne važnosti za odlučivanje ko će biti pobednik meča. Prava je šteta što će ova dva virtuoza sa loptom Irving i Jang noćas po prvi put da se sretnu na terenu ove sezone, a možda i poslednji, zabava bi trebalo da je zagarantovana.

Naš predlog su + poeni na Kajrija Irvinga, granica je postavljena na 27.5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Bam Adebajo (Majami Hit) + skokovi (granica 9.5) @ 1.85 u Meridianbet

Majami Hit (49-28) se nalazi na 1. mestu u Istočnoj konferenciji, u i dalje vrlo neizvesnoj borbi tim iz Floride ima pobedu više nad drugoplasiranim Milvoki Baksima (48-29) i trećeplasiranim Boston Seltiksima (48-30). Nije to još odlučujuća prednost, Majami ima slabiji međusobni skor od Bostona (1-2), dok je sa Baksima 2-2 u pobedama ove sezone. U slučaju da Bruklin Netsi ne budu na 9. ili 10. mestu biti prvi na Istoku je velika stvar, prednost domaćeg terena u svim potencijalnim serijama plej-ofa. Upravo su Čikago Bulsi u svom poslednjem meču protiv Los Anđeles Klipersa u pobedi posle produžetka pokazali razliku igranja pred vatrenim navijačima, iščekivanju je skoro kraj, plej-of košarka je pred vratima. Bam Adebajo ima 10.3 skoka u proseku ove sezone, prvi je skakač svog tima, možda baš skakačka borba u reketima odluči konačnog pobednika.

Naš predlog su + skokovi na Bam Adebaja, granica je postavljena na 9.5 skokova u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 10.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.