Tip dana: Barselona – Sevilja: Barsa u strašnom naletu, da li su Andalužani sledeća žrtva?

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Barselone i Sevilje, što će ujedno biti i sudar između drugoplasirane i trećeplasirane ekipa na tabeli španske La Lige.
Početak meča na “Nou Kampu” je zakazan za 21 čas.

Barselona: Sjajne partije Katalonaca u poslednje vreme!

Veliki broj ljudi je bio šokiran nakon što je Lionel Mesi prošlog leta napustio Barselonu, i sigurno je da se očekivalo da se to dobrano odrazi na partije Katalonaca, makar na startu šampionata.
Uz omalenog Argentinca, klub je napustio i Antoan Grizman, a na “Nou Kamp” je kao veliko pojačanje stigao Memfis Depaj, nakon fenomenalne sezone u Lionu, ali i sjajnih partija na Evropskom prvenstvu.
Nažalost, nije bilo rezultata i prvi deo šampionata su Katalonci završili van pozicije koja vodi u evropska takmičenja, što je upalilo crveni alarm na “Nou Kampu” , Ronald Kuman je smenjen, a za novog trenera je pomalo i neočekivano izabran legendarni Ćavi, koji je sa dosta uspeha branio boje ovog kluba.
Deluje da je upravo to i bila stvar koja je preokrenula ovu sezonu, iako je i bivši španski reprezentativac imao dosta problema u uvodnih nekoliko mečeva na klupi Barse, pa je bilo očekivano da tim sa “Nou Kampa” posegne za pojačanjima u zimskom prelaznom roku.
Nekadašnji španski reprezentativac je prvo vratio preiskusnog Danija Alveša, a potom je Barselona odradila brutalan prelazni rok, pošto je u klub stigao Feran Tores, Obamejang i Adama Traore i sva trojica su veoma brzo pokazala da će biti ogromno pojačanje za tada “posrnulog” giganta.
Trenutno se Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli, ali bi već eventualnim trijumfom u ovom kolu protiv Sevilje došli do pozicije broj dva, što bi svakako bila odlična stvar ako uzmemo u obzir sve ono što se dešavalo na početku šampionata.
Ostaje žal što Barsa nije uspela da nakon baš dosta vremena dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali izabranici Ćavija igraju sjajno u Ligi Evrope i veliki su favorit za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, u prošlom kolu je Barselona odigrala još jedan sjajan meč i to na gostovanju kod Reala u “El Klasiku” kada su bez većih problema slavili sa 0:4, i tako naneli najteži poraz lideru na tabeli ove sezone, a svakako da je sve to razlog zbog koga tim iz Katalonije u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj meč sa Seviljom na svom terenu.

Sevilja: Mogu li “berberini” da odole na “Nou Kampu”?

Generalno, utisak je da bi svi navijači Sevilje mogli da budu zadovoljni sa partijama njihovog omiljenog tima, pošto se ekipa iz Andaluzije trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli, a što je nekako i najbitnije, sva je prilika da ćemo izabranike Đulijena Lopategija i naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što svakako i jeste bio primarni cilj za ovu godinu.
Sjajno su popularni “berberini” započeli šampionat, čak su u jednom trenutku imali i minimalni bodovni zaostatak u odnosu na prvoplasirani Real, ali kako je vreme prolazilo tako je i rekorder po broju trofeja u Ligi Evrope pružao sve slabije partije.
U prošlom kolu su Andalužani vezali treći uzastopni remi i to na svom terenu protiv Sosijedada, a taj duel na “Sančez Pichuanu” je završen bez golova.
Na tri poslednja susreta Sevilja je postigla samo jedan gol, ali to nije preterano čudan podatak s obzirom da su izabranici Đulijena Lopategija najčešće ove sezone pobeđivali rezultatom 1:0.
Iza tima sa “Sančez Pichuna” je jako loš nastup u Ligi šampiona, pošto je već pri samom žrebu za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje Sevilja je već bila viđena u nokaut fazi, obzirom da je tim iz Andaluzije za protivnike imao Volfsburg, Salcburg i Lil.
Nažalost, izabranici Đulijena Lopategija nisu uspeli da dođu do doigravanja, obzirom da su u poslednjem kolu grupne faze poraženi na gostovanju kod Salcburga, što je verovatno i jedina mrlja u dosadašnjem toku sezone, obzirom da “berberini” kao što smo već napomenuli u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala pružaju dosta dobre partije, o čemu najbolje i svedoči trenutno druga pozicija na tabeli.
Andalužani su takmičenje nastavili u Ligi Evrope, ali su u osmini finala eliminisani od engleskog Vest Hema.
Za kraj, kada su u pitanju gostovanja, do sada je Sevilja odigrala petnaest mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, čak osam remija i samo dva poraza.

Naš predlog

Barsa sjajno igra u poslednje vreme i mišljenja smo da će izabranici Ćavija sa sjajnim partijama nastaviti i na ovom duelu protiv nimalo naivne Sevilje, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.
Iako na mečevima Sevilje po pravilu nema dosta golova, smatramo da će ovaj susret na “Nou Kampu” ipak doneti dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj susret u pitanju, da će domaćin postići makar dva gola na ovom meču, a tu igru kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.