Derbi dana: Juventus – Inter: “Derby d'Italia”

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a utisak je da se derbi dana igra u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Inter, što će ujedno biti i meč između četvrtoplasirane i trećeplasirane ekipe iz Serije A.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Dolaskom Dušana Vlahovića se sve promenilo!

Veliko iznenađenje je bilo to što je Kristijano Ronaldo neposredno pred početak sezone odlučio da napusti Juventus i utisak je da su zbog tog nenadanog odlaska portugalskog reprezentavica, “bjankoneri” i ušli nešto lošije u sezonu što će ih verovatno i koštati borbe za titulu prvaka, iako bi trijumf u ovom kolu nad aktuelnim šampionom Interom mogao apsolutno sve da promeni.
Naime, “stara dama” se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na trećeplasirani Inter, a osim toga što bi izabranici Masimilijana Alegrija pretekli “neroazure” na tabeli, ova ekipa bi došla i na samo četiri boda od prvoplasiranog Milana, koji ruku na srce sutra ima relativno lak posao na svom terenu protiv Bolonje.
Bilo kako bilo Juve igra dosta bolje nego na početku šampionata, a najbolji pokazatelj za to je i što je ova ekipa na četiri poslednja susreta u Seriji A ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu su “bjankoneri” bez većih problema slavili na svom terenu protiv Salernitane a taj duel u Torinu je završen rezultatom 2:0.
Ove sjajne partije “stare dame” i te kako imaju veze sa dolaskom srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića u Juventus, koji je i u Juveu nastavio da rešeta protivničke mreže što je sa dosta uspeha tokom jeseni činio u dresu Fiorentine.
Nažalost, četvrtoplasirani tim na tabeli italijanske Serije A nije uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, s obzirom da je ova ekipa poražena u osmini finala od Viljareala.
Na “El Madrigalu” je bilo 1:1, dok je “žuta podmornica” mimo svih očekivanja u Torinu slavila sa više ngo ubedljivih 0:3.
Za kraj, do sada je Juventus odigrao petnaest mečeva u Seriji A na svom terenu i ostvario devet trijumfa, tri remija i tri poraza.

Inter: Ima li kraja agoniji “neroazura”?

Kao što znamo, fudbaleri Intera su prošle sezone posle čak deset godina i one čuvene Triplete uspeli da dođu do titule šampiona Italije, što je svakako bio povod za veliko slavlje Interovih navijača.
Verovatno i najzaslužniji čovek za to je bio Antonio Konte, koji je mimo svih očekivanja na kraju sezone napustio redove Neroazura, zbog neslaganja sa upravom.
Naime, čelni ljudi milanskog kluba su želeli da prodaju nekoliko nosioca igre, što se temperamentnom italijanskom stručnjaku nikako nije dopalo, pa je rastanak bio neminovan.
Lukaku i Hakimi, po mnogim mišljenjima dva najbolja fudbalera Intera u sezoni za nama, su napustili klub, pošto je belgijski fudbaler prešao u Čelsi, dok je Hakimi otišao u PSŽ.
Novi trener aktuelnog šampiona postao je Simone Inzagi, međutim, kako vreme prolazi sve više deluje da to nije bio pravi poetz.
Naime, trenutno se “neroazuri” nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasirani Juventus kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu što će biti baš težak ispit za poljuljani Inter koji je samo potvrdio u prošlom kolu da se nalazi u izuzetno lošoj formi.
Ovoga puta je bod još uvek aktuelnom šampionu Italije otkinula Fiorentina, a taj meč na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen bez golova.
Jedina svetla tačka novog trenera je za sada svakako plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što Interu nije uspevalo godinama unazad, međutim italijanska ekipa je odmah na prvoj prepreci zaustavljena, pošto je Liverpul bio bolji, iako je nakon 0:2 na stadionu “Đuzepe Meaca”, Inter pobedio “redse” u gostima sa 0:1, što nažalost nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale.
Za kraj, do sada su “neroazuri” u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala odigralia četrnaest mečeva na strani i dožievili samo jedan poraz, ali uz čak šest remija i sedam trijumfa.

Naš predlog

Juve je vezao četiri trijumfa u Seriji A, dok Inter ne liči na sebe u poslednje vreme i evidentno je da se “neroazuri” nalaze u velikoj krizi rezultata što će po našem mišljenju “stara dama” iskoristiti zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.80.
Za one koji su pomalo skeptični, predlažemo duplu šansu 1X koju Meridianbet ceni sa kvotom 1.48, što je sasvim pristojna kvota kada je u pitanju dupla šansa.
Za kraj, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.