Tiket dana (četvrtak, 07.04.2022)

tiket dana

Sva pažnja ljubitelja fudbala, ali i sportskog klađenja, večeras će biti usmerena na prve utakmice četvrtfinala u dva evropska kupa, Ligi Evrope i Ligi konferencija. Kvote koje smo predložili važile su u trenutku pisanja teksta.

Ajntraht – Barselona – x2,0-3 @ 1.85 u MaxBet

Barsa se preporodila pod vođstvom svoje nekadašnje igračke legende Ćavija. Vrhunac ove sezone, bar do sada, bila je pobeda na Santijago Bernabeu protiv Reala sa čak 4:0. Letimičan pogled kaže nam da su katalonci poslednji put poraženi u Kupu Kračja, i to nakon produžetaka od Bilbaoa, a nešto ranije od Reala u Super kupu. U La Ligi Barsa je izgubila još početkom decembra protiv Betisa na svom Nou Kampu. Od tog meča Barsa je nanizala 14 utakmica bez neuspeha u prvenstvu, sa čak 10 pobeda i 4 remija. Takav niz doveo ih je na drugo mesto, ali bez realnih izgleda da sustignu vodeći Real, koji u ovom momentu ima 12 bodova više, doduše uz meč više odigran. U Ligi Evrope izbacili su Napoli i Galatasaraj, a oba puta su posle nerešenog rezultata na svom terenu uspevali da pobede na strani. Ajntraht igra promenjivo u poslednje vreme, izgubili su od Bajerna poslednji put pre mesec i po dana, ali su često igrali nerešeno protiv slabijih timova, uključujući Grojter Firt u subotu u Frankfurtu. Liga Evrope je poslednja šansa da tim Olivera Glansera uradi nešto više, mada ni plasman u četvrtfinale nije za potcenjivanje. U nokaut fazi su izbacili već jednu špansku ekipu, bili su bolji od Betisa, mada su u revanšu morali da igraju 120 minuta. Ajntraht je slavio u Sevilji 2:1, ali je Betis pobedio golom u 90. minutu u Frankfurtu. Barsa je ovde favorit, mada sumnjamo da će se zaletati. Naš predlog je dupla šansa na goste uz manji broj pogodaka. Za x2,0-3 u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.85.

Fejnord – Slavija Prag – GG3+ @ 2.10 u MaxBet

Plasman u polufinale Lige konferncija bio bi veliki uspeh, kako za holandski Fejnord, tako i za prašku Slaviju. Sigurni igrama u Evropi probili su se do četvrtfinala i sigurno je da ne nameravaju da sada stanu. Slavija u meč ulazi posle napornog meča sa jedinim konkurentom za titulu u Češkoj, ekipom Viktorije u Plzenju. Taj duel je završen bez pobednika, pa je ostala ista meta isto odstojanje, tačnije Viktorija je sačuvala bod prednosti. Do kraja regularnog dela sezone ostala su tri kola, ali se zatim igra plej-of u kome učestvuje šest prvoplasiranih timova, pa ima vremena za ispravljanje propusta. Sada im je najbitniji meč u Roterdamu, u ovoj holandskoj luci čeka ih slavni Fejnord, na svom prepunom ”De Kajpu”. Fejnord se ne bori za titulu u Erediviziji, ali sigurno da im je i treće mesto poželjno. Tu poziciju, koja donosi novi plasman u Evropu, ugrožavaju im Alkamr i odlični Tvente. Fejnord je slavio prošlog vikenda protiv Viljema sa 2:0, a pre toga je izgubio u Amsterdamu, u čuvenom ”Klasikeru”, sa 3:2, mada su do pred kraj imali gol prednosti. Slavija je u nokaut fazi izbacila turski Fenerbahče i austrijski LASK, dok je Fejnord preskočio baraž, a onda dva puta savladao beogradski Partizan. Verujemo da će na ”tiganju” biti golova, i to sa obe strane. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 2.10 u kladionici MaxBet.

Lester – PSV – 1 @ 2.25 u MaxBet

Lester ima titulu šampiona Engleske iz 2012. godine, a taj rezultat, čiju deceniju obeležavaju ve godine, spada u jedno od najvećih fudbalskoh čuda u istoriji. Dešavalo se ranije da u Engleskoj prvaci budu klubovi iz drugog ešalona, ali ne od kada je u Premijer ligu ušao ogroman kapital i kada se pehar seli iz Liverpula u London ili Mančester. Pošto se ove sezone ne bore za plasman u Ligu šampiona, kao u prethodne dve, ”lisice” će se maksimalno posvetiti Ligi konferencija. Nisu daleko od evropskog trofeja, treba da pobede još tri rivala i eto ih na pobedničkom postolju. Pre okršaja sa PSV-om Lester je izbacio danski Randers i francuski Ren. Povreda Vardija veliki je problem pred dolazak ”filipsovaca”, ali ima Brendon Rodžers na raspolaganju još dobrih strelaca. U subotu su uzeli bod Junajtedu na Old Trafordu i tako malo vratili dugove ”đavolima” zbog dve prethodne sezone. Na drugoj starni PSV se bori za titulu u Erediviziji, i imao je dobre izglede da prekine dominaciju Ajaksa. Prvi deo sezone završili su na prvom mestu, ali su već na startu prolećnog dela poraženi u direktnom duelu sa ”kopljanicima” i prepustili im lidersko mesto. Posle remija sa Tventeom u Enšedeu u subotu, razlika je četiri boda i sada je cilj mnogo dalje. Pored završnice Lige konferencija, u kojoj su već izbacili Makabi iz Tel Aviva i FC Kopenhagen, PSV će igrati i u finalu domaćeg kupa protiv Ajaksa. Po nama je Leter favorit u prvom meču na svom King Paueru, ali će ukupni pobednik biti rešen tek u revanšu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.25.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 8.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.