Tip dana: Lajpcig – Atalanta: “Bikovi” žele da idu do samog kraja u Ligi Evrope, ali pita se tu nešto i “Boginja” iz Bergama!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto su na programu četvrtfinalni dueli Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lajpciga i Atalante.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Lajpcig: “Bikovi” blistaju u poslednje vreme!

Lajpcig je u prethodnih nekoliko sezona pružao zaista sjajne partije, što u Bundesligi, što na evro-sceni, a deluje da je najzaslužniji čovek za to bio trener Nagelsman, koji je sjajan rad naplatiosa transferom u slavni Bajern iz Minhena.
Deluje nekako da Red Bul nije bio na pravi način pripremljen za odlazak nemačkog stručnjaka, što se i osetilo, pošto je ova ekipa pružala poprilično loše partije na startu šampionata.
Tek nakon smene trenera i dolaska Tedeska, popularni “bikovi” su zaigrali onako kako to svi i očekuju, pa se trenutno ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je bez ikakve sumnje i ovog puta primarni cilj ovog tima.
U prošlom kolu je Red Bul nastavio sa sjajnim partijama pošto je ova ekipa odigrala fantastičan meč na gostovanju kod Dortmunda i slavila sa više nego ubedljivih 1:4.
Na poslednjih pet susreta u Bundesligi ovaj tim je ostvario tri trijumfa i dva remija uz podatak da je četvrtoplasirani tim na tabeli na dva poslednja meča na strani postigao čak deset golova.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Lajpcig ove sezone igrao i u Ligi šampiona, ali se teško očekivalo više u konkurenciji PSŽ-a, i Mančester Sitija, pa je nemačka ekipa na kraju zauzela treće mesto u grupi i obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U šesnaestini finala Lajpcig je slavio u dvomeču protiv Real Sosijedada, a u osmini finala su izabranici Domenika Tedeska za protivnika dobili Spartak iz Moskve koji je diksvalifikovan zbog opšte poznate situacije, pa je nemački tim došao do direktnog plasmana u četvrtfinale, i sigurno je da Red Bul slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj veoma važan duel četvrtfinala sa Atalantom, Tedesko neće moći da računa na Adamsa, Hajdaru i Poulsena.

Atalanta: “Boginja” odlična na evro sceni, veliki problemi u Seriji A!

Nažalost, Atalalanta u dosadašnjem toku sezone pruža dosta slabije partije nego u prethodnih nekoliko godina, i sva je prilika da to ovog puta neće biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na sedmom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Lacio i čak tri boda manje od petoplasirane Rome, ali svakako da treba napomenuti podatak da popularna “Boginja” ima i meč manjka u odnosu na rimske ekipe.
U prošlom kolu je Atalanta ponovo odigrala jedan meč ispod svog nivoa i doživela poraz na svom terenu od Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:3, što je bio već sedmi poraz u sezoni za tim iz Bergama koji nikako da veže nekoliko dobrih mečeva.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala sedmoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, ali se te pobede uglavnom došle nad lakšim rivalima, dok su fudbaleri Atalante ova dva poraza doživeli od Rome i Napolija, koji su im ujedno i direktni konkurenti za plasman u evropska takmičenja.
Što se tiče Evrope, za razliku od prethodna dva puta kada je popularna “Boginja” uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ovog puta se to nažalost nije desilo. Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija su u poslednjem kolu grupne faze propustili da treći put zaredom uđu u samo završnicu takmičenja, i to pošto su na svom terenu u direktnom duelu doživeli poraz od Viljarela u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Ipak, Atalanta je nastavila sa sjajnim partijama u Ligi Evrope, pošto je tim iz Bergama prvo u šesnaestini finala eliminisao grčki Olimpijakos i to bez većih problema, jer je “Boginja” slavila i u Italiji, ali i u Grčkoj kada je bilo čak 0:3.
Nakon toga je usledio dvomeč sa Leverkuzenom što je bio i derbi meč osmine finala, a i tu su izabranici Đanpjera Gasperinija izašli kao pobednici i takođe su slavili oba puta, što i tim iz Bergama svrstava u red najvećih favorita za osvajanje trofeja u Ligi Evrope.

Naš predlog

Ono što je karakteristično i za jednu i za drugu ekipu su mečevi sa velikim brojem golova, i mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom duelu, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Za kraj, poznato je da Atalanta ume da bude poprilično neugodan gost, i deluje da bi četa Đanpjera Gasperinija mogla da ostane neporažena na ovom duelu i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.