Derbi dana: Mančester Siti – Liverpul: Katalonac i Nemac u odsudnoj bici za Britaniju!

Nedelja nam donosi pregršt veoma zanimljivih susreta, a derbi dana, možda čak i derbi godine se igra na “Etihadu” gde će fudbaleri Mančester Sitija dočekati Liverpul, što će ujedno biti i duel između prvoplasirane i drugoplasirane ekipa na tabeli engleske Premijer lige.
Susret između dva poslednja šampiona Engleske je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Mogu li “građani” da odbrane titulu?

Fudbaleri Mančester Sitija su prošle sezone bez većih problema došli do titule šampiona Engleske, i svakako da će ona i ovog puta biti jedan od prioriteta.
Ipak, primarni cilj će svakako biti konačno osvajanje “ušatog” trofeja što Sitiju ni u ovom dobu “šeika” nije pošlo za rukom.
Trenutno se popularni “građani” nalaze na prvom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, a valja podsetiti da je Siti u jednom trenutku čak imao i dvocrifrenu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole rutinski slavili na gostovanju kod Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Lige šampiona, aktuelni šampion Engleske je u jednoj izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Lajpcig zauzeo prvo mesto na kraju, uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Parižane.
U grupnoj fazi je tim sa Etihada ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, dok je u osmini finala jedan od najvećih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja bez većih problema eliminisao Sporting, pošto je u gostima bilo čak 0:5, dok na “Etihadu” nije bilo golova.
Sredinom ove nedelje, izabranici Pepa Gvardiole su odigrali jedan sjajan meč na svom terenu protiv Atletiko Madrida a sve to u okviru prvog meča četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, u kom su “građani” slavili sa 1:0.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Liverpulom, “građani” će na ovom susretu biti bez Dijasa, Mendija i Palmera.

Liverpul: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Liverpul nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, međutim, kada su svi očekivali da će ova ekipa imati ogromnih problema nakon što su Salah i Mane otputovali na Kup afričkih nacija, Redsi su baš od tada počeli sa jednom fenomenalnom serijom rezultata koja i dalje traje.
Epilog svega je samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, a upravo kod ovog tima će izabranici Jirgena Klopa gostovati u ovom kolu engleske Premijer lige.
Naravno, ne treba zaboraviti da je ovaj tim na poslednjih deset mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala ostvario isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu su fudbaleri Liverpula odigrali još jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema slavili protiv Votforda sa 2:0.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su odigrali fantastično u grupnoj fazi pošto su sa maksimalnim brojem bodova došli do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
U osmini finala “Redsi” su naišli na Inter koji je dobrano namučio Liverpul. Nakon 0:2 na stadionu “Đuzepe Meaca” kada je Inter propustio pregšrt fenomenalnih prilika za postizanje gola, na “Enfildu” su “neroazuri” slavili sa 0:1 i veliko je pitanje šta bi bilo da Aleksis Sančez nije dobio crveni karton na tom susretu.
Eliminacija Intera je Liverpulu donela dosta lakšeg protivnika u četvrtinalu u vidu Benfike, što se najbolje i videlo u prvom četvrtfinalnom susretu s obzirom da su Redsi bez većih problema slavili na poprlično vrućem gostovanju u prestonici Portugalije, a taj duel je završen rezultatom 1:3, pa slobodno možemo konstatovati da su izabranici Jirgena Klopa praktično već jednom nogom u polufinalu.
Za kraj, nemački stručnjak će za ovaj odlučujući duel kada je u pitanju titula šampiona Engleske, posle baš dosta vremena konačno moći da računa na sve raspoložive fudbalere, što svakako može dobrano da raduje Jirgena Klopa koji želi da sa Liverpulom ponovo uspeh iz 2020. godine kada je ovaj tim posle čak trideset godina došao do titule šampiona Engleske.

Naš predlog

Utisak je da odavno nismo imali teži meč za prognoziranje. Ono što je svakako sigurno je da ni jedni ni drugi neće previše kalkulisati na ovom duelu, i da će oba tima ići na trijumf, a to nam svakako može doneti golove na obe strane, pa smatramo da je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Poraz Liverpula bi značio vrlo verovatno i definitivni oproštaj od šampionske titule, ali ipak, mišljenja smo da se to ovog puta neće desiti, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.
Za kraj, mišljenja smo da će na ovom duelu na “Etihadu” pasti makar dva gola, ali ne bi trebalo zaista da ih bude više od četiri, i iz tog razloga vam predlažemo da probate sa igrom 2-4 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.