Derbi dana: Real Madrid – Čelsi: Šampion Evrope juri trijumf, ali je Karim Benzema još uvek gladan golova!

U utorak nas očekuju revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a derbi dana se svakako igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Reala ugostiti Čelsi.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Real Madrid: Madriđani na krilima Benzeme idu u polufinale!

I pored određenih turbulencija u grupnoj fazi Lige šampiona, Madriđani su sa prvog mesta u grupi došli do plasmana u nokaut fazu, a svakako da će ostati ubeleženo da je najtrofejniji evropski klub na svom terenu doživeo senzacionalan poraz od debitanta Šerifa.
Ipak, deluje da je kraljevski klub bio najbolji kada je to najpotrebnije, pa je tako ova ekipa pre svega dva puta slavila nad Interom u grupnoj fazi, a onda u osmini finala, četa Karla Ančelotija je nakon poraza u prvom meču od PSŽ-a, kada je bilo 1:0, na svom “Santjago Bernabeu” slavila sa 3:1, iako su Parižani prvi došli do gola na tom susretu, ali je onda u poslednje vreme sjajni Karim Benzema stupio na scenu i sa tri gola doneo svom klubu plasman među osam najboljih evropskih ekipa.
Da Real i ovog puta spada u red najozbiljnijih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja verovatno se najbolje videlo i u prvom meču četvrtfinala, kada je ovaj tim bez većih problema slavio na gostovanju kod Čelsija, a taj duel na “Stamford Bridžu” završen je rezultatom 1:3 i ponovo je heroj bio Karim Benzema, koji je postigao svoj drugi uzastopni het-trik u Ligi šampiona.
Inače, u prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, Madriđani su bez većih problema na svom terenu slavili sa 2:0 protiv Hetafea.
Mora se priznati da su fudbaleri Reala u potpunosti dominirali na tom susretu od prvog do poslednjed minuta.
Do prednosti su Madriđani stigli preko Brazilca Kazemira kome je asistirao njegov sunarodnik Vinisijus Žunior. Bio je to jedini od pet udaraca ka golu, koji je završio u mreži.
Tačku na siguran trijumf lidera na tabeli stavio je Lukas Vaskez u 68. minutu.  Do kraja meča su fudbaleri Real Madrida očekivano stali na loptu i rutinski priveli posao kraju.
Što se tiče izostanaka, Karlo Ančeloti za ovaj revanš na “Santjago Bernabeu” neće moći da računa na Edera Militaa koji odrađuje suspenziju zbog parnih kartona, dok u timu pored njega neće biti Azara, Iska i Valjeha.

Čelsi: Mogu li “plavci” do čuda?

Prošle sezone su fudbaleri Čelsija mimo svih očekivanja došli do trofeja u Ligi šampiona i to pošto su u velikom finalu bili bolji od favorizovanog Mančester Sitija.
Svakako da tim koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel ima najviše moguće ambicije i ove sezone, ali je utisak da će odbrana “ušatog” trofeja biti poprilično težak zadatak, u prilog čemu ide i činjenica da “plavci” imaju dva gola manjka od Reala, koji je prošle srede na “Stamford Bridžu” slavio sa 3:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je aktuelni šampion Evrope grupnu fazu završio na drugom mestu iza prvoplasiranog Juventusa, a sve bi bilo drugačije da Čelsi nije primio gol u poslednjim trenucima poslednjeg susreta takmičenja po grupama na gostovanju kod Zenita, kada je bilo 3:3.
Inače, kada je u pitanju Premjer liga, u prošlom kolu su “plavci” konačno odigrali jedan sjajan meč i bez većih problema slavili na gostovanju kod Sautemptona, a taj duel je završen velikom pobedom Čelsija od 0:6.
Već u uvodnim minutima Čelsi je nagovestio teško popodne za ekipu Ralfa Hazenhitla, Verner je dva puta pogodio okvir gola, a Kai Haverc takođe nije iskoristio dobru šansu.
Ipak, posle prelepe akcije i asistencije Mejsona Maunta, Markos Alonso je zakucao loptu mrežu i doneo prednost londondskoj ekipi.
Maunt je potom na asitenciju dodao i gol, kada je u 16. minutu sjajno pogodio sa ivice šesnaesterc, a Verner je konačno smestio loptu između stativa za 3:0 posle samo 22. minuta igre.
Do kraja su popularni “plavci” uspeli da postignu još tri pogotka i tako se ovaj tim na najbolji mogući način iskupio svojim navijačima za poraz u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a trenutno se tim sa “Stamford Bridža” nalazi na trećem mestu na tabeli i sva je prilika da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskog takmičenju.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel na “Santjago Bernabeu” Tomas Tuhel nažalost neće moći da računa na Lukakua, Čilvela, Barklija i Hadson-Odoija.

Naš predlog

Real igra sjajno u nokaut fazi Lige šampiona i Madriđani se nalaze nadomak plasmana u polufinale. Sa druge strane, Čelsi mora da ide na pobedu što će svakako biti izuzetno težak zadatak, ali smo mišljenja ipak da će ponovo golova biti na obe strane i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Generalno, deluje da nas očekuje ponovo efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.79.
Mišljenja smo da “plavci” neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.