Tip dana: Atletiko Madrid – Mančester Siti: Problem za “Čola” – moraće da napadne Siti!

U sredu su na programu preostala dva četvrtfinalna duela iz Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Vanda Metroplitanu” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Mančester Siti.
Prvi susret između ova dva tima koji je odigran na “Etihadu” je završen pobedom izabranika Pepa Gvardiole od 1:0.
Revanš meč u Madridu je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Mogu li “jorgandžije do prolaska u polufinale?

Generalni utisak je da su fudbaleri Atletiko Madrida za sada dosta više mogli u nacionalnom šampionatu, dok je učinak u Ligi šampiona zaista sjajan.
Naime, “jorgandžije” su uz dosta muke došli do plasmana u nokaut fazu, zauzevši drugo mesto u rupi odmah iza Liverpula.
U osmini finala četa Čola Simeonea je bila bolja od Mančester Junajteda, pa je sebi zakazala duel sa drugim timom iz Mančestera – Sitijem.
Prvi duel između ova dva tima na “Etihadu” je završen rezultatom 1:0, pa je sigurno da Madriđani i dalje imaju poprilično aktivan rezultat.
Što se tiče nacionalnog šampionata, fudbaleri Majorke savladali su Atletiko Madrid 1:0 (0:0) u meču 31. kola španske Primere i tako priredili iznenađenje i osvojili tri zlata vredna boda u borbi za opstanak.
U 66. minutu dosuđen je jedanaesterac za Majorku: Reinildo je na ivicu šesnaesterca neoprezno startovao na Mafeu a sudija Huan Martinez Munuera pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je bivši fudbaleri rimskog Lacija Vedat Murići, koji pruža sjajne partije od kako je napustio italijansku ekipu.
Inače, trenutno se popularne “jorgandžije” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na petoplasirani Betis, koji takođe pruža sjajne partije u ovogodišnjem izdanju La Lige, pa deluje da će se izabranici Čola Simeonea do bukvalno poslednjeg kola boriti za plasman u Ligu šampiona.
Kada je ovaj duel sa Sitijem u pitanju, argentinski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Ereru i Gimeneza, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za predstojeći četvrtfnalni duel.

Mančester Siti: “Građani” jedni od najozbiljniji kandidata za trofej u Ligi šampiona!

Sva je prilika da bi ova sezona mogla dosta dugo da ostane u sećanj svi navijačima Mančester Sitija,
Naime, trenutno se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na prvom mestu na tabeli Premijer lige uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, a zanimljivo je da su upravo ova dva tima ukrstila koplja u prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, kada je bilo 2:2, u jednom zaista neverovatnom susretu.
Bolju igru u prvom poluvremenu pokazao je Siti. Poveli su već u petom minutu preko Kevina De Brujnea, lopta je zakačila Matipa i promenila smer za 1:0. Vratio se brzo Liverpul. Sjajnu saradnju bekovskog tandema Aleksandar Arnold – Robertson krunisao je Žota u 13. minutu.
U nastavku prvog dela, Siti je bio mnogo bolji i inicijativu je krunisao u 36. minutu, pošto je Žezus izbegao ofsajd zamku i iskoristio odličan centaršut Kansela. Rezultatom 2:1 otišlo se na odmor.Čim je počelo drugo poluvreme šok za domaće. Strašna asistencija Salaha za Manea, koji sjajno vara Edersona za 2:2. Otvoren meč je viđen i u nastavku, velike šanse su propuštali Gabrijel Žezus i Marez na jednoj, a Salah i Žota na drugoj strani. Nije više bilo promene rezultata i utakmica je završena identičnim rezultatom kao i u prvom delu sezone.
Što se tiče Lige šampiona, Siti i ovde pruža fantastične partije, a u prvom četvrtfinalnom susretu “građani” su uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Atletiko Madrida i sigurno je da su veliki favoriti za plasman u narednu fazu.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci španski stručnjak neće moći da računa na Palmera i Mendija, ali ni na Gabriela Žezusa koji pruža sjajne partije u posednje vreme.

Naš predlog

Ne treba ovde zaista očekivati previše golova pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.77.
Iako će Madriđani imati veliku pomoć svojih navijača, “građani” su barem na papiru velik favorit i mišljenja smo da će četa Pepa Gvardiole to potvrditi i na ovom susretu pa vam savetujemo da odigrate čistu dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.
Za kraj, mišljenja smo da će “građani” postići makar dva gola na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G22+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.