Tiket dana (sreda, 20.04.2022)

tiket dana

Približava se kraj sezone i više nema praznog hoda. Ne igraju se evropski kupovi pa su na programu vanredna prvenstvena kola, ili se igraju završnice u kupovima. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Brest – Lion – 2,2+ @ 2.23 u Meridianbet

”Lavovi” su završili takmičenje u Evropi ubedljivim porazom od Vest Hema na svom Žerlanu. Tako je Lion propustio priliku da se eventualnim osvajanjem Lige Evrpe kvalifikuje za Ligu šampiona u narednom ciklusu. To jeste bio primarni cilj Liona, a sada, u finišu sezone, ostaje im da se bar domognu nekog slabijeg evropskog kupa, Poraz od ”čekićara” brzo su zaboravili i već za vikend pobedili su poslednjeplasirani Bordo sa 6:1. Žirondinci nisu pravi reper vrednosti bilo kog kluba, pa Lion mora da se vrati sa tri boda i iz Bresta. Domaći tim ima samo jednu pobedu i čak tri poraza u poslednjih pet kola, ali i dalje se nalazi u sigurnoj zoni u sredini tabele. Njihove ambicije nisu velike, trenutno 12. mesto ih zadovoljava, dok je Lion u poteri za Lansom, Monakom, Strazburom i Nicom, timovima koji su itekako dostižni. Gosti nemaju mnogo izbora, moraju da slave protiv Bresta od koga nisu izgubili u ovom veku. Jesenas je u Lionu bilo 1:1, a sada je naš predlog dvojka uz dva gola gostiju. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.23.

RB Lajpcig – Union Berlin – 1,3+ @ 2.21 u Meridianbet

U drugom polufinalu DFB kupa sastaju se domaći Lajpcig i Union Berlin. U ovom trenutku ne znamo ko je slavio u okršaju Hamburgera i Frajburga i ko će pobednika ovog duela čekati u berlinskom finalu. ”Bikovi” su u fantastičnoj formi ovog proleća, odlično guraju na sva tri fronta i dođiveli su samo jedan poraz u svim takmičenjima. Bilo je to u Minhenu od Bajerna, a pitanje je šta bi se dogodilo da se taj duel igra sada. No, njihove šanse za osvajanje ”Salatare” propale su još jesenas kada su izgubili silne bodove na gostovanjima i bili bez gostujuće pobede. Sada pobeđu kao od šale van Lajpciga i imaju sedam vezanih pobeda na strani, računajući Bundesligu, Ligu Evrope i DFB kup. Mora se priznati da i Union radi velike stvari od kada su ušli u Bundesligu, u prošloj sezoni su debitovali u Evropi, a sada su u završnici Kupa, sa dobrim izgledima da osvoje prvi trofej u istoriji s obzirom da se finale igra u Berlinu. Lajpcig je u prethodnoj sedmici zabeležio tri pobede bez primljenog gola. Prvo su pobedili Hofehnajm sa 3:0, onda u Bergamu Atalantu 2:0, da bi u nedelju slavili u Leverkuzenu sa 1:0 i preuzeli treće mesto od ”farmaceuta”. Uspešan je bio i Union, oni su pobedili Ajntraht na svom terenu sa 2:0 i preuzeli šestu poziciju. Očekujemo ofanzivnu igru i bar tri gola na meču, a pobeda domaćina nameće se kao logićan ishod. Naš predlog za meč DFB kupa je 1,3+, a koeficijent za ovu igru iznosi 2.21 u kladionici Meridianbet.

Everton – Lester – 1 @ 2.41 u Meridianbet

”Karamele” i dalje strahuju od najgoreg scenarija, selidbe u Čempionšip. Od tima koji je na startu sezone važio za jednog od kandidata za plasman u Evropu, katastrofalnim rezultatima Everton je stigao do trenutno 17. pozicije, one tik iznad crte koja dele timove koji će se preseliti u Čempionšip, od onih koji će i naredne sezone igrati u eliti. U prošlom kolu Everton je upisao tri kapitalno vredna boda protiv Mančester junajteda i nova pobeda donela bi im, koliko-toliko, miran finiš sezone. Oni imaju tri boda više i meč manje od Barnlija, prvog tima ispod njih, i na ruku im je išlo to što Barnli nije slavio protiv Vest Hema mada je imao prednost i čak promašeni penal. Everton je sezonu započeo pod vođstvom Rafe Beniteza, ali je iskusni Španac dobio otkaz posle serije poraza. Klupa je poverena Frenku Lampardu i od bivšeg asa Čelsija zatraženo je samo jedno, opstanak u Premijer ligi. Na Gudison dolazi Lester, ovaj meč trebalo je da se igra još u okviru 18. kola ali je odložen zbog već poznate situacije sa korona virusom. ”Lisice” su se fokusirale na Evropu, plasman u polufinale Lige konferencija je njihov najbolji učinak van Ostrva i sigurno je da žele da se okite peharom u tom takmičenju. U prvesntvu su ionako već zakasnili na neki bolji plasman i ne mogu do mesta koje vodi u evropske kupove. Zanimljivo je da će se ove dve ekipe još jednom sastati do kraja sezone, već 8. maja, kada će domaćin biti Lester. Sada su bodovi preko potrebni domaćinu i mi verujemo da će oni do njih i stići. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija kvota 2.41.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 11.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.