Tip dana: Čelsi – Arsenal: Ima li mesta u Ligi šampiona za oba londonska rivala?

U sredu je zaista fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali veliki derbi Londona u kom će Čelsi na svom “Stamford Bridžu” ugostiti ekipu Arsenala.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Čelsi: Da li su “plavci” mogli više ove sezone?

Nakon titule evropskog šampiona, Čelsi je želeo da posle duže vremena dođe i do trofeja u Premijer ligi, ali već negde na sredini prvenstva je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Treba napomenuti da je ova sezona krenula fenomenalno i dugo su se “plavci” nalazili na deobi prvog mesta na tabeli, međutim kako je vreme prolazililo tako je i četa Tomasa Tuhela pružala sve slabije partije pa se u ovom trenutku tim sa “Stamford Bridža” nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, uz podatak da tim iz Londona ima i meč manje.
Čelsiju je realno ostalo da i definitivno potvrdi plasman na jednom od prva četiri mesta što će ovom timu doneti plasman u Ligu šampiona, a svakako da je upravo to bio primarni cilj i ove sezone.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala Čelsi je demolirao Sautempton na gostovanju a taj duel je završen rezultatom 0:6.
Ovog vikenda “plavci” nisu igrali svoj meč u Premijer ligi, ali su zato izabranici Tomasa Tuhela u polufinalu FA Kupa bez većih problema savladali Kristal Palas.
Na londonskom Vembliju pred više od 76.000 gledalaca Čelsi je poveo u 65. minutu golom Rubena Loftusa-Čika, a pobedu je obezbedio Mejson Maunt u 76. minutu, posle dodavanja Tima Vernera.
Aktuelni šampion Evrope će u finalu 14. maja na Vembliju igrati protiv Liverpula, koji je u subotu pobedio Mančester siti sa 3:2, a ono što je veoma zanimljivo da su Liverpul i Čelsi ove godine igrali u finalu Liga kupa, kada su „crveni“ pobedili posle izvođenja jedanaesteraca 11:10.
To će biti prvi put još od sezone 1992/1993 da dve iste ekipe u sezoni igraju u finalu engleskog Liga kupa i FA kupa.
Što se tiče izostanaka, Tomas Tuhel za ovaj meč sa Arsenalom neće moći da računa na Čilvela i Hadson-Odoija, dok su pod velikim znakom pitanja Kovačić i Barkli.

Arsenal: “Tobdžije” zapale u krizu u najgorem mogućem trenutku!

Većim delom prvenstva su fudbaleri Arsenala igrali na veoma visokom nivou, međutim, deluje da je ekipa koju sa klupe predvodi Mikel Arteta u najgorem mogućem trenutku ušla u seriju loših rezultata.
Naime, trenutno se tim iz Londona nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Totenhem koji se nalazi na četvrtoj poziciji, koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Nažalost, na tri poslednja susreta “tobdžije” su doživele isto toliko poraza a poslednji se desio u prošlom kolu kada je Sautempton, na čijem je čelu srpski biznismen Dragan Šolak, uspeo da prekine niz mečeva bez pobede, pa je u 32. kolu Premijer lige kod kuće savladao Arsenal sa 1:0.
Jedini gol na tom meču postigao je Bendarek u finišu prvog poluvremena a gosti iz Londona su uputili čak 23 udarca ka golu protivnika, ali je na kraju na snazi ostao rezultat iz 44. minuta.
Pre toga je četa Mikela Artete doživela neočekivan poraz na svom terenu protiv Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Kada su u pitanju mečevi u gostima do sada su fudbaleri Arsenala odigrali petnaest mečeva i u tom periodu ostvarili sedam trijumfa, isto toliko poraza i samo jedan remi.
U prvom delu sezone je Arsenal na svom terenu poražen od Čelsija kada je bilo 0:2, ali treba napomenuti da su pre tog duela izabranici Mikela Artete u međusobnim duelima sa aktuelnim šampionom Evrope ostvarili čak tri trijumfa uz jedan remi, zbog čega sasvim sigurno tim iz Londona u veoma lepom raspoloženju dolazi na “Stamford Bridž”.
Kada je u pitanju sastav tima, Mikel Arteta neće moći da računa na Lakazeta, Partija i Tiernija, dok je pod velikim znakom pitanja Tomijašu.

Naš predlog

Ako se prisetimo nekoliko prethodnih mečeva, videćemo da su “tobdžije” na pet poslednjih međusobnih susreta ostvarile čak tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to u prvom delu ovogodišnjeg izdanja Premijer lige kada je bilo 0:2.
Po svemu sudeći, Čelsi će sezonu završiti na trećem mestu na tabeli pošto ima veliku prednost u odnosu na četvrtoplsasirani Totenhem, a Siti i Liverpul su nedostižni, pa zbog svega toga blagu prednost na ovom susretu dajemo gostujućoj ekipi kojoj su bodovi preko potrebni, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Deluje da bi moglo da bude golova na obe strane na “Stamford Bridžu” zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.
Za kraj, deluje da bi četa Mikela Artete konačno mogla da nakon pet vezanih susreta u prvenstvu postigne dva ili više golova na gostovanju kod Čelsija, i zato vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.