Tip dana: Lacio – Milan: Lacijali ruše Milanove snove o Skudetu?

U nedelju je fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lacija i Milana, što će ujedno i biti poslednji meč nedeljnog programa italijanske Serije A.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Lacijali do ponovnog plasmana u Ligu Evrope?

U Lacio je početkom leta stigao Maurisio Sari i nekako je to samo po sebi bila garancija da će Rimljani učiniti sve da se naredne sezone nađu u Ligi šampiona.
Nažalost, već nakon trećine šampionata je bilo jasno da od toga neće biti ništa, a u ovom trenutku se Lacijali nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, a kao što je dobro poznato ta četvrta pozicija je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Deluje da bi pitanje borbe za elitno takmičenje bilo još uvek aktuelno da izabranici Maurisija Sarija u prošlom kolu nisu samo remizirali na svom terenu protiv Torina, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 1:1.
Na poslednjih pet susreta klub iz prestonice Italije je ostvario tri trijumfa, remi u pomenutom kolu, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Rome kada je bilo 3:0, što je svakako posebno teško palo svim navijačima Lacija zbog velikog rivaliteta ova dva kluba.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su Rimljani odigrali šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili devet trijumfa, pet remija uz samo dva poraza.
Poslednji poraz na svom terenu izabranici Maurisija Sarija su doživeli još krajem februara, kada je Napoli slavio sa 1:2.
Ne treba zaboraviti da su Lacijali bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope i to pošto su zauzeli drugo mesto u grupi, ali je nažalost klub iz italijanske prestonice zaustavljen već na prvoj prepreci pošto je Porto bio bolji u šesnaestini finala i zasluženo prošao dalje.

Milan: “Rosoneri” bez prava na loš dan ukoliko žele da dođu do Skudeta!

Pre svega, treba napomenuti da fudbaleri Milana u veoma lošem raspoloženju dolaze u goste kod Lacija, s obzirom da su “rosoneri” sredinom nedelje doživeli pravi debakl, pošto im je gradski rival Inter naneo težak poraz (3:0) i eliminisao ih iz polufinala italijanskog Kupa.
Ruku na srce, Milan nije bio nimalo podređen rival na tom susretu, ali je za razliku od njih četa Simonea Inzagija iskoristila svoje šanse i na kraju potpuno zasluženo došla do plasmana u veliko finale gde će odmeriti snage sa Juventusom.
Taj poraz u polufinalu Kupa je potvrdio lošu formu Milana, pošto je sada već drugoplasirani tim na tabeli na poslednja tri susreta u Seriji A ostvario samo jedan trijumf uz dva remija, i to protiv Torina i Bolonje što svakako nisu rivali od kojih bi jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova trebalo da strepi.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija bez većih problema slavili na svom terenu protiv Đenove koja ima dosta problema ove sezone, a taj duel na “San Siru” je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče mečeva na strani do sada je Milan odigrao šesnaest mečeva na strani i doživeo samo jedan poraz van svog terena, a pored toga je ova ekipa ostvarila jedanaest trijumfa i četiri remija.
I “rosoneri” su poput Lacija igrali ove sezone u evropskim takmičenima, preciznije rečeno u Ligi šampiona, ali se nekadašnji šampion Evrope nije najbolje snašao pošto je u grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završio na poslednjem mestu na tabeli.
Treba biti realan pa priznati da su izabranici Stefana Piolija imali izuzetno tešku grupu u kojoj su pored njih tu još bili i Liverpul, Atletiko Madrid i Porto.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj duel, Stefano Pioli neće i dalje moći da računa na Kjera koji je duže odsutan, dok ovog puta neće biti ni Florencija, a najverovatnije ni Romanjolija, što nam govori da su “rosoneri” dobrano oslabljeni u odbrani.

Naš predlog

Deluje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan susret u kom se ni Lacio ni Milan neće previše štedeti, pa deluje da bi ovo mogao biti jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.88.
Deluje da će na Olimpiku golova biti na obe strane pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.
Za kraj, ukoliko želi da ostane u trci za naslov prvaka, Milan ne bi smeo da izgubi na ovom meču, a na sve to ne treba zaboraviti da je ekipa Lacija imala dosta problema prethodne sedmice pošto je dosta fudbalera bilo pod virusom, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.