Derbi dana: Liverpul – Viljareal: Ima li “žuta podmornica” snage za novo čudo?

U sredu je sjajna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i drugi polufinalni par Lige šampiona u kom će jedan od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja Liverpul na svom “Enfildu” ugostiti Viljareal, koji je svakako najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Liverpul: “Redsi” napadaju sve trofeje!

Po svemu sudeći ovo bi mogla da bude jedna istorijska sezona za ekipu Liverpula, koja i dalje može da dođe do sva četiri trofeja.
Naime, izabranici Jirgena Klopa su već došli do titule u Liga Kupu pošto su u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od Čelsija.
Sa istom ekipom će popularni “Redsi” uskoro odmeriti snage i u finalu FA Kupa, nakon što je Liverpul u jednom fantastičnom polufinalnom susretu bio bolji od Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 2:3, iako je tim sa “Enfilda” u jednom trenutku imao čak i tri gola prednosti.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se Klopovi izabranici nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, a u prošlom kolu je šampion Engleske iz 2020. godine slavio na svom terenu protiv Evertona, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Vodeći gol viđen je u 62. minutu, kada je Mohamed Salah sa desnog boka poslao loptu na drugu stativu, odakle je Robertson glavom zatresao mrežu Džordana Pikforda.
Konačan rezultat postavio je Origi u 85. minutu. Luis Dijaz je ”makazicama” pokušao da postigne gol, ali je lopta došla do belgijskog napadača koji nije imao težak zadatak da prosledi loptu iza leđa engleskog golmana.
Kakav je odnos snaga bio jasno pokazuje podatak da je prvi šut u okvir gola Everton imao tek u 92. minutu.
Najzad, što se tiče Lige šampiona, nakon brutalnih partija u grupnoj fazi, “Redsi” su u osmini finala eliminisali prvo Inter, mada nije sve išlo baš glatko u tom dvomeču i pored pobede engleskog predstavnika u prvom meču na “Đuzepe Meaci” kada je bilo 0:2. U revanšu je Inter slavio sa 0:1, što je Liverpulu bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale i dvomeč sa Benfikom u kom je četa Jirgena Klopa takođe bez prevelike muke, ali i potrošnje došla do plasmana među četiri najboljih evropskih ekipa.
Kada su izostanci u pitanju, nemački stručnjak bi trebalo da računa na sve fudbalere za ovaj duel sa Viljarealom, a jedina nedoumica je Firmino, koji bi ipak, po poslednjim prognozama trebalo da zaigra na ovom susretu.

Viljareal: Da li je vreme za novu senzaciju?

Iza Viljareala je sjajna sezona u kojoj je tim sa “El Madrigala” trijumfovao u Ligi Evrope, što je između ostalog ovom timu i donelo plasman u Ligu šampiona.
Nije “žuta podmornica” imala sreće pri žrebu za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto su pored njih tu još bili i Mančester Junajted koji je Viljareal i savladao u finalu Liga Evrope, ali i nimalo naivna ekipa Atalante koja poslednjih godina beleži sjajne rezultate, što u Seriji A, što na evropskoj sceni.
Ipak, četa Unai Emerija koji radi sjajan posao sa ovim klubom je na kraju došla do pozicije broj dva i to nakon trijumfa u poslednjem duelu na gostovanju kod Atalante kada je bilo 2:3, a upravo taj meč je odlučivao drugog putnika iz ove grupe u nokaut fazu.
Malo ko je davao neke veće šanse španskom predstavniku da napravi neki ozbiljniji pomak od tog plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali je Viljareal prvo mimo svih očekivanja eliminisao Juvenetus, a nakon toga u četvrtfinalu napravio još veće iznenađenje i iz daljeg toka Lige šampiona eliminisao Bajern iz Minhena, koji je možda slovio i za prvog favorita za podizanje “ušatog” trofeja.
Što se tiče španske La Lige, deluje da “žutu podmornicu” do kraja prvenstva očekuje velika borba za plasman u neko od evropskih takmičenja pošto se u ovom trenutku tim sa “El Madrigala” nalazi na sedmom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencije, ali je sigurno da je to takmičenje sa kojim se ovaj klub neće zadovoljiti, već će učiniti sve da dođe do plasmana u Ligu Evrope, a trenutno je četa Unai Emerija udaljena od ovog takmičenja samo tri boda, što svakako nije nenadoknadiva razlika.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli bez većih problema na svom terenu savladao Valensiju, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Dvostruki strelac bio je Danžuma koji igra sjajno u poslednje vreme, a zanimljivo da je konačan rezultat postavljen već u sedamnaestom minutu susreta.
Što se izostanaka tiče, Unai Emeri za ovaj prvi polufinalni duel sa Liverpulom neće moći da računa na defanzivna Alberta Morena, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za gostovanje na “Enfildu”.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme i kada uzmemo u obzir da je Viljareal već iz daljeg takmičenja izbacio dva izrazita favorita – Juventus i Bajern iz Minhena, deluje da bi novi podvig na “Enfildu” bio možda čak i previše za ekipu koju sa dosta uspeha predvodi Unai Emeri.
Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.72.
Iako je ulog ogroman, smatramo da će nam ovaj duel doneti dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičan koeficijent 2.41.
Ako se osvrnemo na mečeve “žute podmornice” u nokaut fazi, doći ćemo do zaključka da je španska ekipa na gostovanjima prvo dala tri gola Juventusu, a onda i jedan Bajernu i zaista deluje da bi ovaj ti mogao do makar jednog pogotka na “Enfildu” pa vam predlažemo hrabro da probate sa igrom G1+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.