Ministarstvo i kompanija Meridian zajedno na ozelenjavanju novosadskog Bulevara Evrope

Veliki projekat pošumljavanja javnih površina i unapređenja kvaliteta javnog zdravlja, koji zajedno sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine i kompanija Meridian, realizovan je i u najvećem gradu i administrativnom centru AP Vojvodina – Novom Sadu.

Kompanija Meridian i Ministarstvo rešili su da sa reči pređu na dela – donirano je 30 sadnica likvidambara, zahvaljujući kojima će Novi Sad postati grad pun života i svakako čistijeg vazduha i lepše prirode.

Podsetimo, Meridian je od početka godine donirao više stotina mladih sadnica.

Novi drvoredi zasađeni su u Beloj crkvi, Kikindi, Bačkoj Palanci, Subotici, a sada i u “srpskoj Atini”.

Ispred kompanije Meridian bio je šef marketingda Damjan Stamenković, a njemu su se pridružile članica gradskog veća, odesk za zaštitu životne sredine, Mira Radenović, kao i članica Uprave, Bojana Pađen.

Shodno tome, čuli smo i njihove prve utiske i dalje planove.

Okupili smo se povodom Dana planete zemlje koji smo obeležavali prošlog petka, da zasadimo 30 likvidambara koje smo dobili na poklon od kompanije Meridian, kao društveno odgovorne grupacije, a u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine. Ono što je važno za likvidambar, jeste da se radi o sadnici koja je veoma otporna na zagađenje i zato smo se i odlučili za ovu vrstu, s obzirom na to da predstavlja drvo koje raste i opstaje i u urbanim sredinama – rekla je gospođa Radenović i dodala:

Ono što je za likvidambare takođe karakteristično je njihova lepota i samim tim smo se opredelili da Bulevar Evrope krase baš ove sadnice, koje će svojom lepotom i predivnom jarkom crvenom bojom zapravo predstavljati vesnik, ne samo proleća, nego i promena koje Novom Sadu želimo, uz saradnju sa Ministarstvom, Zelenilom i svim društveno odgovornim kompanijama. Zapravo, želimo da promenimo svest naših sugrađana o važnosti zaštite životne sredine i da zajedno sa gradom svi učestvujemo u podizanju standarda životne sredine na teritoriji grada Novog Sada – rekla je gospođa Radenović.

O značaju životne sredine govorio je i šef marketing kompanije Meridian, Damjan Stamenković.

Zaštita životne sredine je globalni problem u ovom trenutku, mi smo to prepoznali i zato želimo da pomognemo u što većoj meri. Sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine potpisali smo sporazum na tri godine i planiramo da nakon ove prve faze nastavimo da pošumljavamo i oplemenjujemo čitavu teritoriju republike Srbije. Ovo je velika ekološka akcija, ovo je peti grad u prvoj fazi nakon Subotice, Kikinde, Bačke Palanke i Bele Crkve gde smo donirali lilvidambare – rekao je gospodin Stamenković i dodao:

Ovo je samo početak saradnje kompanije Meridian i grada Novog Sada, uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine i očekujemo u budućnosti još velikih projekata. Ekologija je sada naš prioritet – rekao je gospodin Stamenković.

Ova kompanija će u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja, a samo za uvodnu fazu predviđeno je doniranje više od 1.000 sadnica desetinama lokalnih samouprava širom Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.