Tiket dana (nedelja, 01.05.2022)

tiket dana

Počinje maj, mesec u kome se završava najveći deo fudbalskih prvenstava u Evropi. Sve lige ušle su u završnu fazu, pa treba dobro obratiti pažnju kome su bodovi neophodni, a ko igra samo za prestiž. Kvote iz tiketa bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Milan – Fiorentina – 1,0-3 @ 2.25 u Mozzartbet

Ovakvu šansu ”rosoneri” jednostavno ne smeju da ispuste. Bolonja je obradovala navijače Milana pobedom nad Interom u zaostaloj utakmici Serije A, odigranoj u sredu, pa je Milan sačuvao dva boda prednosti u odnosu na gradskog rivala četiri kola pre kraja. Naravno, treba dobiti četiri utakmice u takmičenju kakav je Kalčo, a rivali Milanezima su Fiorentina i Atalanta na San Siru, te Verona i Sasuolo na strani. Mobilizacija je maksimalna, Milan je poslednji put bio šampiona Italije još u sezoni 2010/11, kada su osvojili svoj 18. Skudeto sa Masimilijanom Alegrijem na klupi, koji je u letnjoj pauzi zamenio Leonarda. Zanimljivo je da su i tada glavni rivali bili Inter i Napoli, a redosled je bio baš kakav je i sad. U Milano dolazi Fiorentina, ekipa koja igra loše i za samo sedam dana upisala je tri poraza. Prvo su ispali u polufinalu Kupa Italije, pošto su drugi put izgubili od Juventusa, onda su u Seriji A poraženi u Salernu od domaće Salernitane, da bi u odloženoj utakmici ubedljivo izgubili od Udinezea na svom terenu. Zanimljivo je da i dalje imaju šansu da se plasiraju u Evropu, trenutno su na sedmom mestu sa istim brojem bodova kao i Lacio, koji zauzima tu poslednju poziciju koja vodi u takmičenja pod okriljem UEFA. Jesenas su ova dva tima odigrala fantastičan meč, a slavila je Fiorentina sa 4:3, uz dva gola Dušana Vlahovića. Sada je srpski strelac u Juventusu, a Milan mora, kako zna i ume, da pobedi ”Violu”, ali ne očekujte goleadu kao jesenas. Za jedinicu, uz mali broj golova, u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.25, ako odigrate kombinaciju 1,0-3.

Rajo Valjekano – Sosijedad – x2,0-2 @ 1.97 u Mozzartbet

Utakmica u madridskom predgrađu Valjehasu važnija je gostima. Baskijci se bore za izlazak u Evropu, dok domaće ”pčelice” nemaju neki preveliki motiv, s obzirom da su tačno na sredini tabele, ne mogu do plasmana u kupove, ali ni ne strahuju od ispadanja. Rajo Valjekano se vratio u elitu prošlog proleća i to posle napornog plej-ofa, pa uprava nije bništa rizikovala i dodatno je ojačala tim. Najveći trijumf ostavrili su prošlog ponedeljka kada su savladali Barselonu na Nou Kampu golom Garsije već u 7. minutu. Da stalno igraju sa Barselonom, sigurno bi bili i bolje plasirani, s obzirom da su Katalonce pobedili i na svom terenu jesenas. Real Sosijedad je takođe svoj poslednji meč igrao protiv Barselone, samo tri dana pre Raja. Zanimljivo je da su oni poraženi od Katalonaca na svojoj Anoeti, pa bi po tom poređenju Rajo trebalo da bude veliki favorit u ovoj utakmici, ali nije Barsa pravi reper. Meč u San Sebastijanu između ova dva tima odigran je još u avgustu prošle godine, a dobio ga je domaćin sa 1:0. Ni sada ne očekujemo mnogo golova, a i ne verujemo da će Sosijedad izgubiti, jer im je neuspeh sa Barsom bio prvi posle pet kola bez poraza. Naš predlog je kombinacija x2,0-2 sa kvotom 1.97 u kladionici Mozzartbet.

Monako – Anže – 1,2+ @ 1.60 u Mozzartbet

”Kneževi” su u naletu u Ligi 1 i smeši im se novi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, taj cilj je još daleko, rivali su ozbiljni, a prva dva mesta su rezervisana za Pari Sen Žermen, novog šampiona, i drugoplasirani Olimpik iz Marseja, koji ima šest bodova više od Rena i Monaka koji dele treće mesto. Osvajanju treće pozicije nadaju se i Nica, pa čak i Strazbur i Lans, mada je realnije da se to pitanje reši u trouglu Nica, Monako, Ren. ”Kneževi” imaju šest uzastopnih pobeda iza sebe, a ti uspesi stigli su nakon ispadanja iz Lige Evrope od Brage. U tih šest pobeda neke su baš važne i velike, pobeđen je PSŽ sa 3:0, a slavili su na gostovanju u renu i na svom stadionu protiv Nice. U prošlom kolu su imali nezgodno gostovanje u Sent Etjenu, kod tima koji se bori za opstanak, ali su uspeli da preokrenu rano vođstvo domaćina i na kraju ubedljivo slave. Njihov rival, ekipa Anžea, popustila je u drugom delu sezone, od kraja januara do sredine marta imali su sedam vezanih poraza, onda su pobedili Brest pa opet vezali pet mečeva bez trijumfa. Sada su na 14. mestu sa samo četiri boda više od Sent etjena koji je u zoni baraža. Da bi opstali, moraće da osvajaju bodove u poslednja četiri kola, ali ne u Monaku. Predlog je pobeda domaćina uz bar dva gola, a za 1,2+ u kladionici Mozzartbet kvota je 1.60.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 7.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.