Tip dana: Đenova – Juventus: Meč “biti ili ne biti” za domaćina!

U petak je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč 36. kola italijanske Serije A u kom će Đenova na svom terenu ugostiti Juventus.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Đenova: Pobeda je moranje, ali sa druge strane je Juventus!

Sigurno je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Đenove imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a što je najgore, sve to bi moglo da rezultira i ispadanjem iz društva najboljih, što bi svakako bila katastrofalna stvar.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Aleksandra Blesina nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na tim koji se nalazi u bezbednoj zoni, pa slobodno možemo konstatovati da se vrlo lako može desiti da popularni “grifoni” već u ovom kolu ukoliko ne savladaju Juventus zapečate svoju sudbinu, s obzirom da bi im Salernitana u slučaju da pobedi pobegla na sedam bodova viška, što bi na dva kola pre kraja bila nenadoknadiva razlika.
Ruku na srce, evidentno je da Đenovljani igraju dosta bolje u drugom delu sezone, ali kako sada stvari stoje to najverovatnije neće biti dovoljno za opstanak.
U prošlom kolu bili smo svedoci popularnog “Derbi Dela Lanterna” kako se inače naziva duel između Sampdorije i Đenove i u njemu je Sampa bila bolja i zasluženo slavila sa 1:0, čime je svog gradskog rivala gurnula u ambis.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Aleksandra Blesina su doživeli čak četiri poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Kaljarija, koji im je inače i direktan konkurent u borbi za opstanak.
Na preostala četiri duela “grifoni” su postigli samo jedan gol što možda i najbolje odslikava koliko problema ovaj tim ima sa realizacijom, o čemu uostalom svedoči i podatak da je Đenova do sada na trideset pet odigranih mečeva postigla samo 25 golova, što je zaista premalo i što čini ovu ekipu najneefikasnijim timom u Seriji A.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je sedamnaest mečeva i ostvarila samo dva trijumfa, osam remija i čak sedam poraza, a zanimljivo je da su “grifoni” prvi trijumf na svom terenu u ovoj sezoni ostvarili tek sredinom marta kada su bili bolji od Torina sa 1:0.

Juventus: “Stara dama” ispunila primarni cilj!

Nakon povratka Masimijana Alegrija svi navijači Juventusa su imali zaista ogromna očekivanja od ove sezone, međutim, već na samom startu je bilo jasno da od borbe za Skudeto neće biti ništa.
Iako je “stara dama” proigrala pre svega dolaskom srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića u klub, bilo je jasno da će to biti dovoljno samo za plasman u Ligu šampiona, što se ruku na srce takođe u jednom trenutku činilo i te kako teškim zadatkom.
U ovom trenutku se “bjankoneri” nalaze na četvrtom mestu na tabeli a pobedom u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Venecije kada je bilo 2:1, izabranici Masimilijana Alegrija su i definitivno obezbedili plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje što je kako je sezona odmicala označeno primarnim ciljem.
Domaćin je bio bolji rival u Torinu i došao je do ranog vođstva u sedmom minutu – Matijs de Liht je bio asistent a Bonuči zatresao mrežu gostiju.
Taj rezultat dugo je bio na snazi, a Venecija, koja se još bori za opstanak u elitnom društvu, došla je do izjednačenja u 71. minutu golom Aramua.
Ipak, Bonuči je drugim pogotkom na meču, u 76. minutu, proslavio 35. rođendan i obezbedio “staroj dami” nova tri boda, kojim je torinski klub, kao što smo već napomenuli, osigurao plasman u Ligu šampiona naredne sezone.
Kada su u pitanju partije na strani do sada je najtrofejniji italijanski klub odigrao sedamnaest mečeva van svog terena i doživeo samo dva poraza, uz čak deset trijumfa, ali i pet remija.
Takođe, valja napomenuti podatak da je klub iz Torina na poslednja četiri gostovanja ostvario isto toliko trijumfa, a to su uglavnom bili mečevi sa velikim brojem golova, u kojima je Juventus primao gol.
Za kraj, što se ovog gostovanja kod Đenove tiče, Masimilijano Alegri neće moći da računa na Kjezu, Kvadrada, Mekenija, Lokatelija i Pelegrinija a sasvim sigurno će nekoliko fudbalera italijanski stručnjak i odmoriti, što bi u mnogome domaćinu moglo do olakša posao na putu do trijumfa koji bi ih vratio u borbu za opstanak u eliti.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Juve je u prošlom kolu pobedom nad Venecijom i definitivno došao do plasmana u Ligu šampiona, što je svakako bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Očekuje se da Masimilijano Alegri da šansu nekim fudbalerima koji su imali nešto slabiju minutažu u nastavku šampionata što bi i te kako mogla da iskoristi Đenova kojoj gori pod nogama, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.84.


Ne treba ovde očekivati previše golova, pošto je poznato koliko tvrdo igra i jedna i druga ekipa zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Za one najhrabrije, koji veruju u pobedu domaćina, kladionica Meridianbet je za pobedu Đenove na ovom susretu pripremila fenomenalan koeficijent 4.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.