Derbi dana: Atletiko Madrid – Real Madrid: Poznat je šampion Španije, još da vidimo ko je gazda u Madridu!

Španska La Liga je prošlog vikenda dobila novog šampiona, pošto je Real trijumfom na svom terenu protiv Espanjola i zvanično došao do novog naslova prvaka, a mora se priznati da su izabranici Karla Ančelotija do tog zvanja došli potpuno zasluženo.
Poslednji duel ovog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala nam donosi veliki derbi Madrida u kom će Atletiko na prelepom “Vanda Metropolitanu” ugostiti Real.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Očekivali smo više od prošlosezonskog šampiona!

Prošla sezona je donela veliku radost svim navijačima Atletiko Madrida pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Španije.
Međutim, kada su svi očekivali da izabranici Čola Simeonea u novi šampionat uđu sa statusom najvećeg favorita za osvajanje prvenstva, pogotovu nakon ne baš briljantnih prelaznih rokova Reala i Barselone, desila se jedna od najslabijih sezona u prethodnih nekoliko godina.
Naime, “jorgandžije” se trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli španske La Lige, i kako sada stvari stoje Madriđani će najverovatnije morati da strepe za plasman u Ligu šampiona pošto trenutno imaju tri boda viška u odnosu na Betis, koji je na veliko zadovoljstvo svih navijača Atletika sinoć poražen na svom terenu od Barselone, i to nakon gola koji je ova ekipa primila u poslednjim trenucima susreta.
U prošlom kolu je prošlosezonski šampion odigrao jedan od najslabijih mečeva u poslednje vreme, pošto je glatko poražen od Atletik Bilbaa a taj meč u Baskiji je završen rezultatom 2:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim iz Madrida igrao i u Ligi šampiona ove sezone i da je tesno prošao grupu, a sve to nakon trijumfa u poslednjem kolu na teškom gostovanju kod Porta, kada je bilo 1:3.
Nakon eliminacije Mančester Junajteda u osmini finala, dvomeč sa Mančester Sitijem je ipak bio preveliki zalogaj i engleska ekipa je prošla dalje.
Ako se vratimo na partije Atletika u La Ligi, i ako možda za poraz u prošlom kolu od Bilbaa koji igra sjajno na domaćem terenu ima opravdanja, onda se svakako duel pre toga u kome su izabranici Čola Simeonea na “Vanda Metropolitanu” odigrali samo meč bez golova sa Granadom koja se grčevito bori za opstanak svakako nije smeo desiti.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada su “jorgandžije” odigrale sedamnaest susreta na svom zaista fantastičnom stadionu i u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak jedanaest trijumfa, četiri remija i samo dva poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj derbi Madrida, Čolo Simeone neće moći da računa na Feliksa koji igra sjajno u poslednje vreme, a pored njega ovaj duel će zbog povrede propustiti i Lemar, dok Hermoso ima parne žute kartone.

Real Madrid: “Don Karlo” radi sjajan posao u Madridu!

Možda je za mnoge bilo iznenađenje dolazak Karla Ančelotija u Real prošlog leta, međutim kako je vreme prolazilo sva je prilika da je to bio više nego dobar potez.
Pre svega, valja napomenuti da Madriđani igraju sjajno u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i plasman u veliko finale a sve to nakon nestvarnog trijumfa nad Mančester Sitijem na “Santjago Bernabeu” kada je bilo 2:1.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su izabranici Karla Ančelotija pre Sitija iz daljeg toka najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja eliminisali dve vrhunske ekipe u vidu PSŽ-a i Čelsija, međutim, utisak je da će se susret sa šampionom Engleske još dugo prepričavati.
Poveo je tim Pepa Gvardiole u 73. minutu sjajnim golom Rijada Mareza na asistenciju Bernarda Silve. Izgledalo je da je Real pred eliminacijom, međutim najtrofejniji klub na svetu je još jednom pokazao da je besmrtan!
Naime, samo nekoliko minuta delilo je fudbalere Mančester Sitija od drugog uzastopnog finala Lige šampiona, a onda je rezervni igrač domaćeg tima Rodrigo za samo dva minuta, u 90. i 91, postigao dva gola i izborio produžetke za Real!
Da stvari budu još zanimljivije, do tog trenutka tim Karla Ančelotija nije uputio nijedan udaracu okvir gola gostiju.
Odmah na startu produžetaka je sviran penal za Madriđane, koji je Benzema koji igra u životnoj formi pretvorio u pogodak, što je bilo dovoljno za finale Lige šampiona.
Inače, u prošlom kolu La Lige, Real je i zvanično došao do naslova prvaka nakon laganog trijumfa na domaćem terenu protiv Espanjola, kada je bilo čak 4:0.
Dvostruki strelac za kraljevski klub bio je Rodrigo koji je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, dok su se pored njega u listu strelaca upisali još i Asensio i naravno Benzema.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel, Ančeloti će pre svega sasvim sigurno iskoristiti priliku da da minutažu nekim fudbalerima koji su baš i nisu naigrali ove sezone, a zbog povreda ovog puta neće biti Alabe, Bejla, Marsela, Sebaljosa, Azara i Iska.

Naš predlog

Jako teško je prognozirati konačan ishod ovog susreta, ali mišljenja smo da će ove večeri na “Vanda Metropolitanu” biti golova na obe strane zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.

Ruku na srce, derbi Madrida nam nije uvek donosio pregršt golova, ali deluje da bi ovog puta ipak moglo da bude dosta pogodaka pa vam zato toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.98.

Za kraj, Realova odbrana je pokazala dosta slabosti ove sezone, a na sve to Atletiko mora da ide na trijumf kako bi obezbedio plasman u Ligu šampiona, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa golovima na domaću ekipu, odnosno da odigrate igru D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.