Tip dana: Fiorentina – Roma: “Violi” visi plasman u evropska takmičenja, Rimljanima leži Fiorentina!

U ponedeljak je znatno slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 36. kola italijanske Serije A u kom će Fiorentina na svom “Artemio Frankiju” ugostiti Romu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Mogu li “ljubičasti” do plasmana u evropska takmičenja?

Nekoliko poslednjih godina su bile baš loše za Fiorentinu pošto ova ekipa nikako nije uspevala da se domogne pozicije koja vodi u neko od evropskih takmičenja, a da stvari budu gore po sve navijače ovog tima, ekipa sa stadiona “Artemio Franki” je često puta uz dosta muke dolazio i do opstanka u društvu najboljih.
Ako stvari posmatramo na taj način onda bez ikakve sumnje svi navijači Fiorentine mogu da budu zadovoljni sa partijama svoje omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju Serije A, bez obzira na to kako se ova sezona završi, tačnije, da li “Viola” izbori plasman u neko od evropskih takmičenja ili ne.
U ovom trenutku se izabranici Vinćenca Italijana nalaze na osmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Atalantu koja ruku na srce ima i meč više s obzirom da je tim iz Bergama u nedelju slavio na gostovanju kod Specije, kada je bilo 1:3.
Što se tiče Fiorentine, tim sa stadiona “Artemio Franki” je u prošlom kolu doživeo i treći vezani poraz i to na gostovanju kod Milana, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga su “ljubičasti” poraženi i na svom terenu od Udinezea, što je bez ikakve sumnje bila najslabija partija Fiorentine u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, s obzirom da je taj duel završen ubedljivom pobedom “zebri” iz Udina od čak 0:4.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu tim iz Firence igra fenomenalno na svom “Artemio Frankiju” i u ovom trenutku je osmoplasirani tim na tabeli treća najuspešnija domaća ekipa u Seriji A, pošto je na sedamnaest odigranih susreta ostvarila čak jedanaest trijumfa, dva remija i četiri poraza.
Inače, u prvom delu sezone su Roma i Fiorentina odigrale jedan sjajan duel na “Olimpiku” na kom je domaćin došao do pobede, a krajnji rezultat je bio 3:1.

Roma: Murinjo je preporodio “Vučicu”!

Poput Fiorentine, i Roma se nije proslavila u prethodnih nekoliko šampionata, iako niko timu iz prestonice Italije ne može da ospori sjajne rezultate u evropskim takmičenjima.
Ipak, ono što je najteže palo svim navijačima rimskog kluba je podatak da Roma još od 2018. nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Nažalost, prošle sezone “Vučica” nije uspela da izbori ni igranje u Ligi Evrope, pa su Rimljani morali da se zadovolje sa Ligom konferencija.
Za novog trenera je pred početak šampionata imenovan Žoze Murinjo, a kada je ovaj stručnjak u pitanju, onda je svakako nešto što uvek možete očekivati sjajne partije u evropskim takmičenjima.
Sredinom nedelje italijanska ekipa je savladala Lester u revanš meču polufinala Lige konferencija i došla do plasmana u finale, što je inače prvo evropsko finale za Romu posle 31. godine.
Što se tiče Serije A, trenutno se ekipa sa “Olimpika” nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, uz podatak da trenutno isti broj bodova ima i sedmoplasirana Atalanta, koja ruku na srce ima i meč viška.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja samo remizirali na domaćem terenu protiv Bolonje, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je šestoplasirana ekipa na tabeli odigrala sedamnaest mečeva na strani i utisak je da se Roma baš i nije proslavila s obzirom da je rimski klub u tom periodu ostvario sedam trijumfa, tri remija i čak sedam poraza.
Za kraj, treba napomenuti da će “Vučica” na ovom duelu nastupiti bez Mhtarijana koji je nedavno povredio mišić, što će svakako biti veliki hendiket za tim koji sa klupe predvodi legendarni Žoze Murinjo.

Naš predlog

Na poslednjih pet susreta Roma je isto toliko puta slavila nad Fiorentinom i mišljenja smo da “Vučica” ni ovog puta neće doživeti poraz zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Takođe, izabranici Žozea Murinja bi vrlo lako mogli da postignu više od dva gola na “Artemio Frankiju” za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Za kraj, na poslednjih pet duela između ova dva tima palo je ukupno sedamnaest golova, pa sva je prilika da nas i ovog puta očekuje jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam predlažemo da odaberete igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.