Derbi dana: Juventus – Inter: “Dama” spašava čast, Inter se nada duploj kruni!

U sredu je zaista sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana je svakako finale italijanskog Kupa u kom će snage odmeriti Juventus i Inter.
Meč između ova dva sjajna kluba je zakazan za 21 čas.

Juventus: Osvajanje Kupa bi spasilo sezonu!

Prošle sezone je “stara dama” iz Torina praktično jedva došla do plasmana u Ligu šampiona, nakon čega uprava kluba nije imala previše strpljenja za Andreu Pirla, na čije mesto je postavljen ili bolje rečeno vraćen Masimilijano Alegri.
Na sam pomen ovog stručnjaka navijače Juventusa vežu lepe uspomene, pošto je pod patronatom popularnog “Maksa” ova ekipa igrala finala Lige šampiona i bez većih problema dolazila do naslova prvaka u Italiji.
Međutim, već na samom startu je nekako bilo jasno da od toga neće biti ništa, a sigurno je i da nešto slabiji početak “bjankonera” ima veze sa odlaskom Kristijana Ronalda iz kluba uoči početka šampionata, pošto je portugalski reprezentativac bio najbolji fudbaler torinskog kluba u prethodne dve sezone.
Tek nakon odlično odrađenog zimskog prelaznog roka i dolaska Dušana Vlahovića iz Fiorentine, Juventus je zaličio na onaj tim iz prvog mandata Alegrija, ali to nažalost po svemu sudeći neće biti dovoljno za više od četvrtog mesta na tabeli gde se “bjankoneri” trenutno i nalaze.
U prošlom kolu je Juventus doživeo poraz na gostovanju kod Đenove, a taj duel je završen rezultatom 2:1, iako je “stara dama” sve do 87. minuta imala prednost od jednog gola razlike, a onda je prvo izjednačio Gudmunson, a onda i Krišito nakon opravdano dosuđenog penala u dubokoj sudijskoj nadoknadi, što je bio povod za veliko slavlje popularnih “grifona” kojima po svemu sudeći ne gine selidba u niži rang.
Juve se nije preterano proslavio ni u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, s obzirom da je najtrofejniji italijanski klub zaustavljen već na prvoj prepreci, tačnije u osmini finala i to od Viljareala.
Prvi duel između ove dve ekipe je završen rezultatom 1:1 na “El Madrigalu” da bi revanš u Torinu doneo jdan neverovatan rezultat s obzirom da je “žuta podmornica” bez većih problema slavila sa 0:3.
Kada su u pitanju izostanci, Masimilijano Alegri za ovo finale Kupa neće moći da računa na Kjezu, De Šilja i Mekenija, dok su pod velikim znakom pitanja Danilo i Pelegrini.

Inter: Mogu li “neroazuri” konačno do trofeja u Kupu?

Teško je očekivati da fudbaleri Intera lagano ponove prošlu sezonu u kojoj je milanski gigant bez većih problema stigao do naslova prvaka Italije i to bez previše problema.
Nekako najzaslužniji za tu titutlu je bez ikakve sumnje bio Antonio Konte koji je pred početak šampionata zbog neslaganja sa upravom Intera podneo ostavku.
Konte se naime nije dopala ideja da aktuelni šampion Italije proda svoja dva najbolja fudbalera iz prethodne sezone, pošto su Lukaku i Hakimi napustili klub i potpisali za Čelsi, odnosno PSŽ.
Za novog trenera imenovan je Simone Inzagi koji je zanimljivo uspeo da uradi nešto što nekoliko njegovih prethodnika nije a to je da sa Interom dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, u ruku na srce ne preterano grupoj u kojoj su pored “neroazura” i Real Madrida, bili još i Šahtjor i Šerif iz Tiraspolja.
Na kraju grupne faze, tim sa stadiona “Đuzepe Meaca” je zauzeo drugo mesto na tabeli i za protivnika u osmini finala izvukao Liverpul.
Iako su “Redsi” na prvom meču slavili sa 0:2, Inter nije bio nimalo u podređenom položaju, ali lopta nažalost nije htela u gol. U revanšu su izabranici Simonea Inzagija slavili na “Enfildu” sa 0:1, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih evropskih ekipa.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A u ovom trenutku se Inter nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, a u prošlom kolu su “neroazuri” nakon velikog preokreta slavili na svom terenu protiv Empolija, pošto je taj meč završen rezultatom 4:2.
Zanimljivo je da su gosti iz Toskane u ranoj fazi susreta imali čak dva gola prednosti, ali je još uvek aktuelni šampion Italije u nastavku susreta zaigrao dosta bolje i relativno brzo postigao četiri pogotka što je bilo dovoljno za novi trijumf.
Kada su u pitanju izostanci za ovo finale Kupa, Simone Inzagi ovog puta neće moći da računa jedino na Bastonija dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj finalni duel.

Naš predlog

Obzirom da je ulog trofej namenjen pobedniku Kupa, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.79.

Takođe, svakako da će Juve imati veći motiv za osvajanje trofeja od Intera pogotovu nakon ne baš najbolje sezone, dok će “neroazuri” sve karte baciti na osvajanje Skudeta iako nažalost više ništa od njih ne zavisi, pa vam hrabro predlažemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.64.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da poluvreme ovog duela bude završeno bez pobenika zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru IX koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.