Tip dana: Klub Briž – Union Rojal: Ulog je titula šampiona Belgije! Ko će do trijumfa?

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili jedan meč belgijskog šampionata koji će nam vrlo verovatno dati i odgovor na pitanje koji tim će postati novi šampion ove zemlje, pošto će prvoplasirani Klub Briž na svom terenu ugostiti najveću senzaciju belgijskog šampionata – ekipu Union Rojala.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Klub Briž: Da li je na pomolu nova titula?

Iako Klub Briž nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, utisak je da je ova ekipa baš kada je trebalo ubacila u petu brzinu i kako sada stvari stoje sva je prilika da će ovaj tim odbraniti titulu šampiona Belgije osvojenu prošle sezone.
Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion Belgije nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Union Rojal koji im između ostalog ovog puta dolazi u goste, na tri kola pre kraja šampionata, pa će ovo vrlo verovatno biti i meč koji će nam dati odgovor na pitanje koji od ova dva tima će na kraju doći do šampionske titule.
Upravo u prošlom kolu su izabranici Alfreda Šrudela slavili na gostovanju kod Uniona, a taj meč je završen rezultatom 0:2, čime se Briž i izjednačio na prvom mestu na tabeli sa velikom senzacijom belgijskog fudbala.
Ono što je i te kako interesantno je da je domaća ekipa u drugom poluvremenu pri rezultatu 0:0 propustila priliku da iskoristi jedanaesterac, što je Klub Briž umeo da kazni i preko Vanakena i Nuse dođe do verovatno i najbitnijeg trijumfa u ovogodišnjem izdanju “Jupiler” lige.
Ne treba zaboraviti da je šampion Belgije ove sezone nastupao i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, i na samom startu treba napomenuti da Klub Briž nije imao nimalo lak žreb za Ligu šampiona, obzirom da su bili u grupi sa Mančester Sitijem, PSŽ-om i Lajpcigom, a na kraju su očekivano zauzeli poslednje mestu u grupi, uz četiri osvojena boda.
Treba naravno napomenuti da su puleni Alfreda Šredera ostvarili veliku pobedu na gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 1:2, ali su primera radi isto tako uspeli da otkinu bod favorizovanim Parižanima na svom stadionu, kada je bilo 1:1.
Za kraj, što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala osamnaest mečeva na svom stadionu i ostvarila jedanaest trijumfa, šest remija i samo jedan poraz i to u duelu sa Gentom, kada je bilo 1:2.

Union Rojal: Može li ova ekipa do senzacije?

Deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će Union Rojal pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga belgijskog fudbala.
Pre svega, treba napomenuti da se klub iz Brisela ove sezone vratio u prvu ligu posle skoro pola veka odsustva. Tačnije, 48 godina. Otkako su ispali 1973. godine, mučili su se po drugoligaškim, trećeligaškim pa i četvrtoligaškim takmičenjima.
Leta 2020. je vlasnik Toni Blum na klupu doveo trenera Feliksa Mazua koji je za vrlo kratko vreme od Uniona napravio pravu kaznenu ekspediciju koja je protutnjala drugom ligom i sa čak jedanaest vezanih pobeda postavila rekord takmičenja za istorijski povratak u ligu posle 48 godina.
Kada su svi očekivali da se Rojal ipak ove sezone bori za opstanak u drušvu najboljih, desilo se nešto što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi a to je da se Union Rojal na tri boda pre kraja šampiona nalazi na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Klub Briž.
Upravo ova ekipa je slavila nad “senzacijom” belgijskog šampionata, kada je bilo 0:2, iako je domaći tim kao što već napomenuli početkom drugog poluvremena propustio da iskoristi jedanaesteraac pa je veliko pitanje kako bi taj duel bio završen da je domaćin uspeo da realizuje udarac sa bele tačke.
U regularnom delu šampionata novajlija u društvu najboljih je zauzeo prvu poziciju na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Klub Briža.
Upravo kada obratimo pažnju na taj podatak dolazimo do zaključka je prednost Rojala istopljena posle samo tri odigrana kola u doigravanju.
Pre poraza na domaćem terenu od Klub Briža, najprijatnije iznenađenje ovogodišenjeg izdanja “Jupiler” lige je samo remizirao na gostovanju kod Antverpena, a taj duel je završen bez golova.
Ono što bi bez ikakve sumnje moglo da predstavlja veliki problem do kraja sezone za prvoplasiranu ekipu na tabeli u okviru regularnog šampionata je slaba realizacija pošto prošlosezonski drugoligaš na dva poslednja susreta nije postigao niti jedan gol.
Za kraj, kada su u pitanju gostovanja, u plej-ofu je do sada Rojal Union odigrao samo jedan meč na strani i to na gostovanju kod Antverpena, dok su u regularnom delu šampionata izabranici Feliksa Mazua na sedamnaest mečeva van svog terena ostvarili neverovatnih četrnaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.

Naš predlog

Mišljenja smo da će neosporni individualni kvalitet fudbalera Klub Briža isplivati na površinu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.35.

Ne treba ovde očekivati previše golova pošto je ulog ogroman, pa vam zato savetujemo da odigrate igru 0-2 gola za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.