Tiket dana: Poeni igrača

U ljubljanskim Stožicama igra se drugi meč polufinalne serije ABA lige između domaće Cedevita Olimpije i aktuelnog branioca titule Crvene zvezde. O meču smo već pisali, pa se sada opredeljujemo za predlog učinka košarkaša. Kvote i granice su podložne promenama.

Jogi Ferel (Cedevita Olimpija) poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u MaxBet

Prvi plejmejker Ljubljančana odigrao je katastrofalan meč u Beogradu i to je jedan od uzroka lakog poraza Olimpije protiv Zvezde. Ferel je ubacio samo 4 poena za 27 minuta na parketu, uz samo dve asistencije. To je bio njegov najslabiji učinak od kada je obuka dres tima iz glavnog grada Slovenije. Bivši NBA košarkaš je odigrao 20 utakmica u ABA ligi i za to vreme imao prosek od nešto više od 12 koševa po meču, ali je podbacio kada je bilo najpotrebnije. Cedevita Olimpiji ostaje da pokuša da dobije meč u svojim Stožicama i izbori se za majstoricu, inače je sezona u regionalnom takmičenju za njih završena. Jogi Ferel ne može da odigra dve onako slabe utakmice, pa je naš predlog igrati + poene na njega. Granica je postavljena na 11,5 koševa, a u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.90.

Alen Omić (Cedevita Olimpija) skokovi + (granica 6,5) @ 1.75 u MaxBet

Iskusni centar je prvi skakač Cedevita Olimpije u regionalnom takmičenju. Možda Omić nije fizički toliko dominantan, poput Zaka Ogasta, ali se izuzetno dobro pozicionira pod oba koša, a ima i odličnu anticipaciju. Retki su takvi centri sa tim ”starinskim” karakteristikama, koji odlično igraju leđima i snalaze se sjajmo u reketu. Baš takav je Alen Omić koji iza sebe ima izuzetno bogatu karijeru, mada mu je ”tek” 30 godina. U Beogradu je ubacio 11 poena, ali je uhvatio 8 lopti. Međutim, u finišu meča, kada je Cedevita Olimpija u jednom momentu ugrozila Zvezdu, napravio je tri vezane greške, pa je zaradio i titulu tragičara. Sigurno je da će biti izuzetno motivisan u revanšu, navijači njegovog bivšeg kluba nisu ga dobro dočekali, pa bi i to trebalo da ima uticaj na njegovu partiju. Naš predlog su + skokovi na Alena Omića, a u kladionici MaxBet granica je na 6,5 skokova sa kvotom 1.75.

Nikola Kalinić (Crvena zvezda) skokovi + (granica 3,5) @ 1.70 u MaxBet

Od povratka u Zvezdu Nikola Kalinić se nametnuo kao vođa ovg novog tima. Bilo da se igralo u ABA ligi, bilo u Evroligi, Radonjić je uvek mogao da računa na to da Kalinić neće podbaciti. Mada je sezona, bar onaj važni deo, blizu kraja, srpski reprezentativac i dalje igra veoma motivisano. U prvoj utakmici protiv Ljubljančana ubacio je 17 poena, a imao je i 4 skoka i čak 6 asistencija. U Stožicama se očekuje velika borba pod koševima. Cedevita Olimpija ima veći izbor na poziciji ”pet”, pa Zvezda mora ponovo da traži pomoć od Luke Mitrovića, Erona Vajta i, naravno, Nikole Kalinića, u skoku pod oba koša. Verujemo da će Kalinić biti konstanto pod oba obruča na svakom skoku i da će uspeti da prebaci ponuđenu granicu od 3,5 uhvaćenih lopti. Koeficijent za + skokove u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Ostin Holins (Crvena zvezda) poeni + (granica 8,5) @ 1.75 u MaxBet

Zvezdin čovek za specijalne zadatke nije bio previše raspoložen u prvom meču u šutu. Utakmicu je završio sa smo 6 poena na kontu, što je skoro 50% manje od njegovog prosečnog učinka u regionalnom takmičenju. Nije, doduše, mnogo ni šutirao, ali su ga potpuno izdale trojke. Holins je igrao slabo na početku sezone, navijači su čak i tražili da se umesto njega dovede neki drugi košarkaš, ali je vremenom postao njihov ljubimac, pogotovo kada je u džep stavljao najbolje košarkaše protivničkih timova. Očekujemo da Radonjić i sada Holinsu poveri neki važan zadatak u odbrani, verovatno čuvanje Dragića, a pošto bi trebalo da provede dosta vremena na parketu, očekujemo i da ima solidan učinak što se poena tiče. Granica u MaxBet-u je na 8,5 koševa, a za + se dobija koeficijent 1.75.

Ukupna kvota na tiketu sa učinkom košarkaša za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 9.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.