Tip dana: Ajntraht – Rendžers: Akcija na “Sančez Pishuanu”, uz pehar dobijate i Ligu šampiona!

U sredu nas očekuje veliko finale Liga Evrope, meč na stadionu “Ramon Sančez Pishuan” u kom će snage odmeriti Ajntraht i Rendžers.
Početak finalnog susreta drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja je zakazan za 21h.

Ajntraht: Tim iz Frankfurta je sve podredio Ligi Evrope!

U prethodne dve sezone fudbaleri Ajntrahta su igrali sjajno sve do same završnice, kada su dva puta zaredom ispustili četvrtu poziciju koju su držali većim delom šampionata i tako ostali bez plasmana u Ligu šampiona.
Ipak, stiče se utisak da bi popularni “orlovi” u sezoni kada nisu bili ni blizu toga da kroz Bundesligu dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, to ipak ostvare preko Liga Evrope, pošto je poznato da osvajač ovog takmičenja pored trofeja dolazi i do plasmana u Ligu šampiona, što bi svakako bio ogroman uspeh za tim iz Frankfurta koji je ovu sezonu završio tek na jedanaestom mestu na tabeli što je svakako nešto čemu se malo ko nadao.
Inače, finalni duel sa Rendžersom biće prvo evropsko finale za tim iz Frankfurta od kako je pobedio Borusiju Menhengladbah 1980. godine u nemačkom finalu Kupa UEFA.
Treba podsetiti i da će Ajntraht pokušati da postane treći neporaženi tim koji je osvojio titulu u eri Liga Evrope, posle Čelsija kome je to pošlo za rukom 2019. godine, ali i Viljareala koji je to učinio prošle godine.
Filip Kostić i drugari su igrali sjajno u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja pošto je ova ekipa na kraju završila na prvom mestu u nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih tu još bile i ekipe Olimpijakosa, Fenerbahčea i Antverpena.
Na kraju su izabranici Olivera Glasnera imali dvanaest bodova, pošto su na šest odigranih susreta ostvarili tri trijumfa i tri remija, a iza sebe su ostavili grčki Olimpijakos koji je imao tri boda manje.
Što se tiče nokaut faze, pošto je tim iz Frankfurta završio na prvom mestu u grupi obezbedio je sebi direktan prolaz u osminu finale gde je ova ekipa ukrstila koplja sa španskim Betisom koji inače igra sjajno ove sezone, a koji je Ajntraht eliminisao nakon produžetaka i to nakon gola u prvom minutu nadoknade drugog produžetka!
Deluje da je upravo taj pogodak bio i uvertira za sve ono što će nemački predstavnik uraditi kasnije, pošto su Filip Kostić i drugari nakon toga eliminisali Barselonu, i to pošto su ovaj slavni španski tim savladali na “Nou Kampu” sa 2:3.
U polufinalu se četa Olivera Glasnera sastala sa Vest Hemom koji je takođe igrao odlično u Ligi Evrope ove sezone, ali su popularni “orlovi” lako izašli na kraj sa timom iz Londona i nakon pobede u oba susreta došli do plasmana u veliko finale.
Trener Frankfurta za ovaj duel sigurno neće moći da računa da Hinteregera i Ramaja, dok su Da Kosta i Lindstrom pod velikim znakom pitanja.

Rendžers: “Policajci” ove sezone briljiraju u Evropi!

Prošle sezone su fudbaleri Rendžersa pod dirigentskom palicom Stivena Džerarda došli do titule šampiona Škotske, što je između ostalog ovom klubu donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Ipak, popularni “policajci” su u trećem kolu kvalifikacija najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja mimo svih očekivanja eliminisani od švedskog Malmea, koji je kasnije na krilima Veljka Birmančevića došao do senzacionalnog plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja, gde se ruku na srce nije proslavio, što je svakako bilo i očekivano.
Tim iz Glazgova se morao zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope, što je takođe bila sjajna stvar ako uzmemo u obzir da ovaj tim dugo nije beležio značajne rezultate u evropskim takmičenjima, za šta je zaslužno i ono izbacivanje u četvrtu ligu. Treba podsetiti da je Rendžers poslednji put bio blizu evropske slave kada je igrao u finalu tadašnjeg Kupa UEFA 2008. godine, ali je izgubio od Zenita iz Sankt Peterburga.
Inače, škotski klub traži svoj prvi evropski trofej od kako je osvojio Kup pobednika kupova još 1972. godine.
Malo ko je mogao i da pretpostavi da će fudbaleri Rendžersa nakon uvodna dva poraza u grupnoj fazi Liga Evrope stići do velikog finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ipak, svoje najbolje partije je škotski velikan ostavio za nokaut fazu, kada je prvo mimo svih očekivanja eliminisana Borusija iz Dortmunda i to pošto su popularni “policajci” u dvomeču vicešampionu Nemačke dali čak šest golova.
Usledio je dvomeč sa Crvenom Zvezdom gde su izabranici Van Bronhorsta na “Ajbroksu” slavili sa 3:0, ali uz veliku dozu sreće, s obzirom da su četi Dejana Stankovića poništena čak tri gola, a tu treba dodati i promašeni penal Aleksandra Kataija.
Nakon toga je Rendžers eliminisao portugalsku Bragu, da bi se škotski predstavnik u polufinalu ponovo sastao sa jednom nemačkom ekipom – Lajpcigom.
Nakon 1:0 na “Red Bul Areni”, Rendžers je ponovo pokazao da igra fantastično na domaćem terenu pošto je nemački predstavnik savladan sa 3:1 što je bilo dovoljno za veliko finale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja i duel sa Ajntrahtom, a sigurno da je protivnik u finalu i te kako obradovao sve navijače tima iz Glazgova, pošto smo do sada imali prilike da vidimo kako Rendžers izlazi na kraj sa nemačkim predstavnicima.
Što se tiče škotskog šampionata, “policajci” su ovog puta morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli a na kraju je prošlosezonski šampion imao četiri boda manjka u odnosu na Seltik koji je posle godinu dana pauze ponovo došao do naslova prvaka.
Za kraj, za finalni duel Liga Evrope, Đovani van Bronhorst neće moći da računa na Hadžija, Morelosa, Helandera i Ofoborha.

Naš predlog

Pre svega, moramo istaći da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje, a iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti tri ili više golova, pošto i jedna i druga ekipa neguju izuzetno ofanzivan stil fudbala, i zbog svega toga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 1.98.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.78.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, i jedni i drugi predugo čekaju na evropski trofej, pa je zaista nezahvalno prognozirati ko od ova dva tima će na kraju doći do trofeja, ali smo mišljenja da tim iz Glazgova neće doživeti poraz, makar ne u regularnom toku susreta, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.