Tiket dana (subota, 21.05.2022)

Tiket dana

Danas i sutra privode se kraju gotovo sve lige koje su startovale prošlog leta. Većina je već dobila epilog, bar što se tiče osvajanja titule, ali uvek ima mečeva koji nešto odlučuju, za opstanak, plasman u Evropu ili makar baraž. Upozorenje da se kvote jako brzo menjaju, pa su i ove bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Lil – Ren – 2 @ 1.83 u MaxBet

Domaćin se oprašta od titule, mada je to formalno uradio odavno. Ovo je poslednje kolo u francuskoj Ligi 1 i Pari Sen Žermen će i zvanično vratiti šampionski trofej na Park Prinčeva. Tim sa severa Francuske nije imao dobru sezonu na domaćem planu, pred poslednje kolo su tek na desetom mestu, a završiće ili na 9. ili na 10. U Ligi šampiona imali su bolji učinak, prošli su grupu da bi ih onda u osmini finala izbacio branilac trofeja engleski Čelsi. U poslednjem kolu Lil nema preterani motiv, ali zato ima njihov rival, tim Rena. Gosti su sada na mestu koje vodi u Ligu Evrope, ali u slučaju poraza Marseja ili Monaka plasirali bi se u kvalifikacije za Ligu šampiona. Poraz oba pomenuta tima odveo bi ih direktno u evropsku elitu, ali je teško očekivati da izgube i ”Kneževi” i Olimpik. Zanimljivo je da su sve tri ekipe primile po 38 golova do sada, ali da je Ren postigao ubedljivo najviše golova. S druge strane Renu prete Nica i Strazbur, obe ekipe imaju po dva boda manje i željno očkuju neuspe Rena u Lilu koji bi njih, uz pobedu u poslednjem kolu, odveo u Ligu Evrope. Ren je pobedio na tri od poslednje četiri utakmice, ali za brigu navijača ovog tima je to što su poraženi na dva prethodna gostovanja, kod Nanta i Strazbura. Lil je iznenadio Nicu u prošlom kolu na Azurnoj obali, pa neće biti lako Renu na severu, ali je motiv na njihovoj strani. Odlučujemo se za dvojku, a za nju je koeficijent 1.83 u kladionici MaxBet.

Eibar – Tenerife – 1 @ 2.00 u MaxBet

Za domaćina je ovaj meč verovatno i presudan kada je plasman u La Ligu u pitanju. Trenutno su na željenom drugom mestu, a iz Segunde dve prvoplasirane ekipe idu u elitu direktno, dok će se timovi koji se plasiraju od 3. do 6. mesta boriti u plej-ofu za još jedno upražnjeno mesto. Ostala su da se odigraju još dva kola, u najboljoj situaciji je vodeća Almerija koja ima dva boda više od Eibara i četiri od trećeplasiranog Valjadolida, i Andalužanima je dovoljno da u ovom kolu pobede poslednjeplasirani Alkorkon i proslave povratak u elitu. O drugom putniku odlučivaće Eibar i Valjadolid, s tim da Eibar ima dva boda više i sam odlučuje o svojoj sudbini. Da bi sigurno bio drugi Eibar treba da pobedi u dve preostale utakmice, prvo Tenerife na svom terenu, a onda i Alkorkon u gostima. Jasno je da će duel sa timom sa Ostrva biti znatno teži, pošto se Tenerife nalaze na 4. mestu i gotovo sigurno će igrati u plej-ofu. Posle gostovanja u Eibaru Tenerife dočekuju Kartagenu, a za mestu među četiri ekipe koje igraju baraž trebaju im dva boda, ukoliko timovi koji su ispod crte osvoje svih šest. Uglavnom, Eibar će pobedom načiniti presudan korak ka povratku u društvo najboljih i ne verujemo da će ovu šansu ispustiti, bez obzira na snagu rivala. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.00.

Krins – Vintertur – 2,T23+ @ 2.00 u MaxBet

Pred poslednje kolo u švajcarskoj Čelendž ligi jedino pitanje je koja će ekipa otići u baraž, odnosno osvojiti drugo mesto. Doduše Ara, vodeći tim, treba da osvoji makar bod u duelu sa Vaduzom na svom terenu da bi potvrdio prvo mesto i direktno se plasirao u Super ligu, ali smatramo da j to gotovo izvesno. Pitanje prvaka rešeno je u prošlom kolu kada je Arau slavio u Šafhauzenu i u direktnom meču se izborio za povratak u elitu. Šafhauzen je porazom ne samo ostao bez prve lige, već je daleko i od baraža. Trenutno je drugi Vintertur koji ima isti broj bodova, ali za tri gola bolju gol razliku od Šafhauzena. Pored toga Vintertur u poslednjem kolu gostuje ekipe Krinsa koja je odavno ispala iz druge lige. Ako Vitertur pobedi čak i sa golom razlike, Šafhauzen bi morao da savlada Tun sa četiri pogotka razlike. Smatramo da to nije nemoguće, pa će zato i Vintertur pokuašti da sa što većom razlikom dobije nezainteresovani Krins. Uz dvojku, koja bi morala da dođe, dodajemo i igru gost daje tri gola. Za 2,T23+ u kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 7.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.