Derbi dana: Sasuolo – Milan: “Rosoneri” na pragu Skudeta! Da li će Ređo Emilija biti kobna po “Ibrakadabru” i drugare?

U nedelju su na programu mečevi poslednjeg kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta naravno analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Mapei” u Ređo Emiliji gde će Sasuolo ugostiti slavni Milan, kome će na ovom susretu biti dovoljan čak i bod kako bi došao do Skudeta, što je sigurno nešto što je malo ko očekivao pre početka ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A.
Meč odluke je zakazan za 18 časova.

Sasuolo: Tim koji može svakog da pobedi, ali i od svakog da izgubi!

Kao što smo to već dosta puta pomenuli, prošla sezona je bila i te kako uspešna za tim iz Ređo Emilije, ali je nažalost klub ostao bez trenera Roberta De Zerbija koji je u međuvremenu prešao u Šahtjor, i pomogao ovom ukrajinskom timu da preko favorizovanog Monaka dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je samo još jednom potvrdilo da se radi o sjajnom stručnjaku.
Na njegovo mesto je postavljen Alesio Dionizi, ali smo odmah na startu ovogodišnjeg izdanja videli da se filozofija ove simpatične ekipe neće menjati i da će Sasuolo nastaviti da igra za gol više.
Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo s obzirom da je njihov omiljeni tim šampionat završio na sredini tabele, i ono što je najbitnije, borba za opstanak se niti u jednom trenutku nije dovela u pitanje.
U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari odigrali još jedan sjajan meč i slavili na gostovanju kod Bolonje, a taj duel je završne rezultatom 1:3
Kako je već bilo i definitivno da Sasuolo neće uspeti da se umeša u borbu za evropska takmičenja, ali ni da ispadne u Seriju B, tim iz Ređo Emilije je krenuo sa nešto slabijim partijama pa je tako jedanaestoplasirana ekipa na tabeli na pet poslednjih susreta ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, na kolo pre kraja ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, Sasuolo je odigrao osamnaest mečeva na svom terenu i ostvario identičan broj pobeda, poraza i remija – po šest.
Za kraj, jedan podatak koji će verovatno sve iznenaditi. Naime, na poslednja dva međusobna susreta između Sasuola i Milana, tim iz Ređo Emilije ima isto toliko trijumfa.
U drugom delu prošle sezone su Domeniko Berardi i drugari slavili sa 1:2 na “San Siru”, a u prvom delu ovog šampionata, Sasuolo je ponovo slavio na stadionu Milana, ali je ovog puta rezultat bio 1:3, što nam samo dodatno pokazuje da izabranici Alesija Dionizija nimalo ne “leže” lideru na tabeli.

Milan: Još samo jedan korak do Skudeta!

Iako je Milan tim od kog se uvek očekuje napad na Skudeto, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će “Rosoneri” na kolo pre kraja držati sve u svojim rukama.
Naime, izabranici Stefana Piolija koji radi fantastičan posao u Milanu se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli i kolo pre kraja ovogodišnjeg izdanja Serije A imaju dva boda viška u odnosu na Inter, a zbog boljeg međusobnog skora timu sa “San Sira” će odgovarati čak i remi na ovom vrućem gostovanju, pa slobodno možemo konstatovati da se “Rosoneri” nalaze na pragu Skudeta na koji čekaju još od 2011. godine, a zanimljivo je da je i tada za ovaj klub nastupao Zlatan Ibrahimović.
U prošlom kolu je lider na tabeli u jednoj veličanstvenoj atmosferi na “San Siru” pred čak 80.000 ljudi uspeo da savladala nimalo naivnu ekipu Atalante, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Milan je do vođstva došao u 56. minutu, nakon što je gol postigao Rafael Leao koji igra sjajno ove sezone i sigurno je da će ovaj momak biti jedan od najzaslužnijih ukoliko ovaj klub dođe do šampionske titule.
Konačan rezultat susreta postavio je Teo Ernandez nakon nestvarnog solo prodora u 75. minutu, a svakako da će taj pogodak ući u najuži izbor za gol sezone.
Inače, na pet poslednjih susreta su “Rosoneri” ostvarili isto toliko trijumfa, a mora se priznati da protivnici na tim mečevima nisu bili nimalo naivni, pošto su redom padali Lacio u gostima, potom Fiorentina na domaćem terenu, zatim odlična Verona na strani, i najzad Atalanta u prošlom kolu.
Kada su u pitanju gostovanja, trenutno su “Rosoneri” najuspešnija gostujuća ekipa u ligi pošto je četa Stefana Piolija na osamnaest odigranih susreta na strani ostvarila čak trinaest trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz.
Što se izostanaka za ovaj za fudbalere Milana najvažniji meč u poslednjih desetak godina tiče, Pioli neće moći da računa na duže odsutnog Simona Kjera, dok je sva prilika da neće biti ni legendarnog Zlatana Ibrahimovića, koji sve i da je spreman za ovaj duel poslednjeg kola, sasvim sigurno meč ne bi počeo od prvog minuta.

Naš predlog

Mišljenja smo da ovakvu priliku četa Stefana Piolija neće propustiti i da će doći do trijumfa, a samim tim i Skudeta, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.

Ulog je zaista ogroman, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj meč u Ređo Emiliji ne donese previše golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.75.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom prvog i drugog predloga i da odigrate igru 2&0-3 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.