Tiket dana (nedelja, 22.05.2022)

Tiket dana

Tri najjače lige završavaju se danas. Poslednja kola igraju se u Engleskoj, Španiji i Italiji, a samo je na Iberijskom poluostrvu šampion već poznat. Predložene kvote često se menjaju, a aktuelne su bile u trenutku pisanja teksta.

Norič – Totenhem – 2/2,2+ @ 1.83 u Meridianbet

”Pevci” su dobili ono što su želeli, malo svojom zaslugom, a više greškama Arsenala. Igraju poslednje kolo u kome im je dovoljna pobeda da ostvare cilj sa početka sezone, a to je plasman u Ligu šampiona. Na kraju krajeva, Antonio Konte je zato i došao na Vajt Hart Lejn i ”Sparsi” nisu odustajali čak i kada je izgledalo da će se to teško ostvariti, pošto je rival iz severnog Londona bio u mnogo boljoj poziciji. Na sreću Totenhema u finišu sezone sastali su se međusobno ove dve ekipe na Vajt Hart Lejnu, ”Pevci” su ubedljivo slavili i tako spustili razliku na samo bod. Arsenal nije izdržao pritisak, u proplom kolu je poražen u Njukaslu, pa sada Totenhem ima dva boda više pred poslednjih 90 minuta fudbala u Premijer ligi. Dobra vest za navijače ”Pevaca” je i to što im je poslednji rival u sezoni ekipa koja je odavno ispala. Norič se vraća u Čempionšip posle samo jedne sezone i ne verujemo da može ugroziti kvalitetniji i motivisaniji tim iz Londona. Ipak, Totenhem ima nešto slabiju gol razliku od Arsenala, pa mu jedan bod u Noriču ne odgovara. Ne sumnjamo da će Kejn, Son i ostali sve rešiti vrlo brzo i pridružiti se Sitiju, Liverpulu i Čelsiju u LŠ kao predstavnici Engleske u narednoj sezoni. Naš predlog je prelaz 2/2 uz dva gola gostiju, a za ovu kombinaciju kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.83.

Alaves – Kadiz – 2 @ 1.87 u Meridianbet

Domaći tim je svoju veliku šansu da izbori spas u poslednji čas ispustio u prošlom kolu na gostovanju kod otpisanog Levantea. Vodio je Alaves u Valensiji posle prvih 45 minuta, ali je domaćin preokrenuo u nastavku i tako povukao i Baskijce sa sobom u Segundu. Ostaje još da se vidi koja će treća ekipa u niži rang, a konkurenti su Kadiz, Marorka i Granada. Prve dve ekipe imaju po 36 bodova, dok Granada ima jedan više pred poslednje kolo. Granada je u najboljoj poziciji, pobeda nad Espanjolom na svom terenu ih ostavlja u ligi, dok Majorka i Kadiz gostuju, tim sa Baleara ide kod Osasune, a Kadiz kod Alavesa. Treba reći da potpuno sigurni nisu ni Elče ni Hetafe, koji imaju po 39 bodova ali igraju međusobno i nerešen ishod ostavlja i jedne i druge. Važna je i činjenica da ako Majorka i Kadiz završe sa istim brojem bodova, onda je u prednosti Majorka koja ima bolji međusobni skor, pobedu i remi. Ipak, Osasuna je teži rival nego Alaves, a poznato je da Kadiz igra bolje na strani. Očekujemo dvojku u Vitoriji, a da li će to biti dovoljno da Kadiz ostane u La Ligi, ostaje da vidimo. U prošlom kolu Kadiz je uzeo bod Realu, ali se ispostavilo da to nije dovoljno. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.87.

Salernitana – Udineze – 1 @ 1.70 u Meridianbet

Ekipa iz Salerna je propustila dve ogromne prilike, tkz meč lopte, za opstanak u Seriji A. Srećom po njih imaju i treću, a to je duel poslednjeg kola protiv Udinezea. Pre dva kola igrao se direktan okršaj za opstanak, Salernitana je dočekala Kaljari, vodila do 98. minuta, ali je tada ekipa sa Sardinije izjednačila. U prošlom kolu je Salernitana, kod rezultata 1:1, promašila jedanaesterac u Empoliju u finišu, i opet ostala bez pobede. Ipak, nije ni Kaljari uspeo u prošlom kolu da uradi nešto protiv Intera, pa je sada razlika između ova dva tima dva boda. Iz lige je već ispala Venecija, ali je i Đenova sa obe noge u Seriji B, dok će treći putnik biti Kaljari ili Salernitana. Dok ekipa sa Sardinije gostuje otpisanoj Veneciji i realno je da pobedi, Salernitana dočekuje nezgodni Udineze, a jedan bod im nije dovoljan. Naime, ukoliko bi ova dva tima završila sa istim brojem bodova, gledao bi se međusobni skor, a i tu su poravnati, oba puta bilo je 1:1. Zato Salernitani odgovara samo trijmf, i vreme je da ga, posle dva remija, zabeleže. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.70.

Mura – Maribor – 2 @ 1.65 u Meridianbet

Neverovatna stvar dogodila se u Sloveniji ove sezone. U poslednjem kolu ponovo igraju Mura i Maribor, ovog puta samo u Murskoj Soboti, i ponovo od ishoda ovog meča zavisi ime novog šampiona. Prošle sezone je Mura iznenadila u Ljudskom Vrtu i pobedom nad Mariborom stigla do svoje prve titule u istoriji. Sada Mura ne može biti prvak, ali može Maribor, u slučaju da pobedi u Soboti. Kiks ”Ljubičastih” čeka Koper, koji je na naeverovatan način prokockao dva boda prednosti u prethodnom kolu porazom na svom terenu od Radomlja. Sada Maribor ima bod više i ukoliko slavi u Murskoj Soboti vratiće trofej u svoje vitrine. Ipak, u Sloveniji se iznenađenja često dešavaju, pa niti je sigurna pobeda Maribora protiv Mure, niti je izvesno da će Koper pobediti u poslednjem kolu u Ljubljani kod ekipe Bravo. I Mura ima svoju računicu, njima je pobeda potrebna da se plasiraju u Ligu konferencija, ali im je potreban i neuspeh Olimpije na gostovanju u Celju. Kombinacija je mnogo, ali dvojka u Murskoj Soboti rešava mnogo toga, a skloni smo tvrdnji bukvalo sve. Ako Maribor pobedi, raspored na vrhu ostaje upravo ovakav kakav je sada, prvi su Mariborčani, drugi je Koper, pa Olimpija i Mura. Za dvojku se dobija kvota 1.65 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 9.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.