Tip dana: Hamburg – Herta: Da li je došlo vreme za veliki povratak HSV-a u Bundesligu?

Lige “petica” su završene, pa će od danas biti nešto slabija ponuda za klađenje, i iz tog razloga smo za vas analizirali revanš meč baraža za ulazak, odnosno opstanak u Bundesligi, u kom će Hamburg na svom terenu ugostiti Hertu.
Prvi meč između ova dva tima koji je odigran u Berlinu završen je rezultatom 0:1, pa HSV ima velike šanse da se posle četiri godine ponovo vrati u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.

Revanš meč je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Hamburg: HSV drži sve u svojim rukama!

Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da fudbalere HSV-a nakon četiri godine ponovo vidimo u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Hamburg je, podsetimo 2018. prvi put u istoriji ispao iz Bundeslige, a te sezone dres nemačkog kluba nosio je sadašnji as Ajntrahta iz Frankfurta Filip Kostić.
Regularni deo Cvajte HSV je završio na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Darmštad, a vrlo lako se moglo desiti da ovaj tim ne gledamo u baražu, s obzirom da meč poslednjeg kola nije baš najbolje krenuo za šestostrukog šampiona Nemačke.
Naime, na gostovanju kod Hanze iz Rostoka, domaća ekipa je prva došla do vođstva i tako je između ostalog i završeno prvo poluvreme, a u drugom delu igre su izabranici Tima Valtera pokazali sav svoj napadački potencijal pošto je HSV postigao čak tri gola, i kad su svi mislili da je treće mesto zacementirano, Hanza je postigla gol u prvom minutu sudijke nadoknade, pa su ponovo navijači Hamburga strepeli do poslednjeg minuta za plasman u baraž.
Ipak, što se tiče prvog meča baraža, fudbaleri Hamburga su odigrali jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone i slavili na gostovanju kod Herte rezultatom 0:1.
Gol odluke postigao je holandski internaciolanac Ludovik Reis sjajnim udarcem u 57. minusu iskosa sa leve strane.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, izabranici Horsta Hrubeša su odigrali sedamnaaest mečeva na svom stadionu u regularnom delu Cvajte i u tom periodu doživeli samo dva poraza, uz devet trijumfa, ali i čak šest remija.
Što se izostanaka tiče, trener HSV-a za ovaj odlučujući duel kada je u pitanju povratak u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala neće moći da računa na Suhonena i Leibolda.

Herta: “Stara dama” u izuzetno teškoj situaciji!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je Herta jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, i vrlo lako se može desiti da ovu ekipu naredne sezone gledamo u druom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala – popularnoj Cvajti.
Nažalost, tim iz Berlina je na kraju regularnog toka završio na šesnaestom mestu na tabeli, što znači da će Herta u baraž, a njihov direktni konkurent Štutgart je stigao do direktnog opstanka u Bundesligi, i to golom u 92. minutu, u duelu protiv Kelna koji je završen rezultatom 2:1.
U poslednjem kolu regularnog dela šampionata izabranici Feliksa Magata su nažalost poraženi na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Sve je na tom meču po Hertu krenulo kako se samo poželeti može pošto je tim iz Berlina pogotkom Belfodila od 18. minuta došao u vođstvo.
Kada su svi očekivali da će “stara dama” sačuvati prednost i doći do opstanka u društvu najboljih desio se veliki preokret, a klub iz prestonice je načeo Holand golom iz jedanaesterca u 68. minutu, kojim se norveški reprezentativac oprostio od navijača Dortmunda, pošto je poznato da ovaj fudbaler na kraju sezone prelazi u Mančester Siti.
Potpuni preokret timu sa “Signal Iduna Parka” doneo je sjajni Mukoko na šest minuta pre isteka regularnog toka susreta.
Kao što smo već napomenuli, Herta je poražena u prvom meču baraža na svom terenu u jednoj predivnoj atmosferi pošto je Hamburg bio bolji, a taj duel na kraju je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel, trener Magat neće moći da računa na čak sedmoricu fudbalera, i to na Dardaija, Lija, Kluntera, Jaršteina, Lotku, Nsona i Švolova, dok je Seike pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Herta nema previše izbora kada je ovaj susret u pitanju, pošto timu iz prestonice Nemačke samo pobeda odgovara. Ipak, ako je suditi na osnovu prvog meča između ova dva tima deluje da je HSV trenutno u daleko boljoj formi i mišljenja smo da će slavni nemački klub slaviti i u revanšu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.18.

Poput prvog meča, deluje da ni ovog puta neće biti golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 za koju Meridianbet sprema sjajnu kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.