Tiket dana tenis (subota, 28.05.2022)

Još malo i u drugoj smo nedelji Rolan Garosa. Kreće polako rasplet, favoriti se izdvajaju, mada su neki prošli pravu golgotu. Evo današnjeg predloga uz podsećanje da su kvote i granice promenjive.

David Gofan – Hurbert Hurkač – 1 @ 2.10 u MaxBet

Radi se o teniserima koji su se odavno etablirali u svetskom vrhu, ali su se međusobno sastali samo jednom. Zanimljivo je da je to bilo nedavno na mastersu u Rimu. Taj duel, na startu takmičenja, dobio je Belgijanac sa 2:0. Činjenica je da je Poljak mnogo bolje rangiran, na domak je povratka u Top 10, dok je Gofan, ophrvan povredama, skliznuo na 48. mesto pred Rolan Garos. Ipak, poslednja izdanja omalenog Belgijanca daju mu za pravo da se nada odličnom rezultatu u Parizu. Posebno je bio dobar u Madridu kada mu se izvukao Rafael Nadal, i pored toga što je Gofan imao čak tri meč lopte. U prva dva kola dobio je Čeha Lehecku i odličnog Amerikanca Tijafoa, a oba puta gubio je po set. Hurkač je bolji na brzim podlogama, tu nema dileme, ali je bio sasvim solidan u Monte Karlu i Madridu na mastersima na šljaci. Na oba je stigao do četvrtfinala, u Kneževini ga je zaustavio Dimitrov, a u Madridu Đoković. Da se igra na betonu, ili travi, Hurkač bi bio apsolutni favorit, ovako smatramo da Gofan može da iznenadi. Za jedinicu se dobija koeficijent 2.10 u kladionici MaxBet.

Žil Simon – Marin Čilić – G+ (granica 33,5) @ 1.88 u MaxBet

Pogodili smo da će iskusni Simon dobiti Džonsona, mada je važio za autsajdera po kladonicama. Ne treba se igrati sa Francuzom koji kroz čitavu karijeru, koja se polako bliži kraju, ume da pobedi kada se to najmanje nadate. U prva dva kola uzeo je dva dobra skalpa, pogotovo u prvom kada je pobedio Pabla Karenja-Bustu u pet setova. Sa Amerikancem je bilo mnogo lakše, pa je Stiv Džonsom pao u tri seta, bez ikakvih šansi za uspeh. Sada Simonu predstoji još jedan veoma težak ispit, ali koji bi ponovo mogao da reši u svoju korist. S druge strane mreže biće grend slem šampiona, Marin Čilić iz Hrvatske, ali je to igrač kome igranje na šljaci nije najomiljenija zabava. Marin Čilić je masakrirao Mađare u prva dva kola, prvo Balaša, pa Fučovića, izgubivši ukupno jedan set. Sa Simonom je igrao sedam puta, ali poslednji put pre više od četiri godine. Domaći teniser imaće ogromnu podršku sa tribina, moguće je da je ovo Simonu poslednji Rolan Garos, pa Čiliću neće biti lako. Naš predlog je više gemova od ponuđene granice, a ona je u kladionici MaxBet na 33,5 gemova. Za (+) gemove u MaxBet-u kvota je 1.88.

Holger Rune – Igo Gaston – 1,G- (granica 36,5) @ 2.30 u MaxBet

Ko god da prođe u četvrtu rundu biće mu to ubedljivo najbolji rezultat na grend slemovima. Danska je najzad dobila odličnog tenisera, pošto su Šveđani to imali nekad, Norvežani sada Ruda, a i Finci mogu da se pohvale Rusuvuorijem. Videćemo da li se ”beli sport” polako seli u Skandinaviju sa juga Evrope. Holger Rune je osvojio turnir u Minhenu, gde je uzeo i najveći skalp u karijeri, onaj Aleksandra Zvereva. Igrao je odlično i na ostalim turnirima na šljaci, kao i ovde u Parizu gde je već izbacio favorita Denisa Šapovalova u prvom kolu, dok je u drugom bio bolji od Švajcarca Laksonena. Još nije izgubio ni set, pa je favorit protiv domaće uzdanice Iga Gastona. Ovaj igrač se pojavi u Parizu prošle godine, ali ne na Rolan Garosu, već na mastersu. Stigao je, kroz kvalifikacije, do četvrtfinala i izgubio od Danila Medvedeva. Na Kup musketara stigao je kao 74. na svetu, mada ni Danac nije bio nosilac, ali je bio nešto više od 30 ozicija bolje plasiran. Obojica će napredovati, a posebno onaj ko pobedi u prvom odmeravanju snaga. Naš izbor je Holger Rune, a uz jedinicu dodajemo i mnaje gemova ukupno od ponuđene granice koja u kladionici MaxBet iznosi 36,5 gemova. Za kombinaciju 1,G- u koeficijent iznosi 2.30.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 9.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.