Tiket dana tenis (ponedeljak, 30.05.2022)

Juče smo saznali dva para četvrtfinala na Rolan Garosu u muškoj konkurenciji, a danas ćemo saznati koja su to još četvrorica tenisera koja će igrati u četvrtfinalu. Kvote i granice mogu se menjati.

Kasper Rud – Hubert Hurkač – G+ (granica 39,5) @ 1.85 u Meridianbet

Duel Norvežanina i Poljaka trebalo bi da bude neizvestan. Šljaka je mnogo omiljenija podloga za Kaspera Ruda nego što je to za Huberta Hurkača, ali je Skandinavac ove sezone daleko od forme iz nekoliko prethodnih. U prva tri kola Rud je prvo poslao Congu u penziju pobedo od 3:1, onda je bio dosta ubedljiv protiv Finca Rusuvuorija, da bi se protiv Lorenca Sonega provukao tek u pet setova i to posle vođstva Italijana od 2:1. Poljak je jedan od malobrojnih tenisera koji nije izgubio ni set u prva tri kola. Imao je prvo za rivale dvojicu Italijana, malo poznatog Zepijerija, ibivšeg polufinalistu ovog turnira Marka Čekinata, da bi oduševio u trećem kolu pobedivši Davida Gofana, prepustivši mu samo osam gemova, i tako mu se revanširao za nedavni poraz u Rimu. Ovo je prvi međusobni duel ove dvojice tenisera, a treba očekivati meč koji će dugo trajati i bar četiri seta. Ako bude tako, gemova će biti više od ponuđene granice a ona u kladionici Meridianbet iznosi 39,5 gemova. Za + gemove kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Holger Rune – Stefanos Cicipas – PS G+ (granica 9,5) @ 2.08 u Meridianbet

Teniser iz Danske etablirao se među teniskom vrhškom i posle Rolan Garosa još će popraviti svoj plasman na ATP listi. U Pariz je stigao kao 40. igrač sveta, a već sada je na 31. mestu, što je njegov najbolji ranking u karijeri. Rune je u prvom kolu napravio iznenađenje i bez izgubljenog seta pobedio Denisa Šapovalova, da bi i u naredna dva meča slavio sa po 3:0, protiv Laksonena i Gastona. Šljaka mu je glavna podloga i sve najbolje rezultate ostavrio je na najsporijoj podlozi. Već sada je napravio svoj najveći uspeh na grend slemovima, a eventualni trijumf nad Cicipasom bio bi pobeda karijere. Grk je već bio na korak od eliminacije, Museti je vodio sa 2:0 u prvom kolu protiv prošlogodišnjeg finaliste Kupa musketara, ali je Stefanos Cicipas pokazao da ume da se izvuče i iz takve situacije. Prošle godine je on vodio u finalu protiv Đokovića sa 2:0, ali mu to nije bilo dovoljno da osvoji prvu grend slem titulu, koju još uvek čeka. U drugom i trećem kolu je bio sigurniji, Kolara je dobio u četiri, a Imera u tri seta. Očekujemo veliku borbu u prvom setu koji bi mogao da odredi pravac u kom će ovaj meč ići. Naš predlog je više od 9,5 gemova u prvom setu, a kvota za ovaj tip je 2.08 u kladionici Meridianbet.

Andrej Rubljov – Janik Siner – 2 @ 1.93 u Meridianbet

Bez sumnje, najveću borbu u četvrtfinalnim mečevima u donjoj polovini žreba očekujemo u duelu Rubljova i Sinera. Ruski teniser je uvek fantasičan u prvom delu sezone, a ove godine je već osvojio Marsej, Dubai i Beograd. Nekako u drugoj polovini uvek igra slabije, a već u Rimu je pao na prvoj prepreci. U prva tri kola igrao je solidno i svaki meč dobio u četiri seta. Savladao ej Korejca Kvona, Argentinca Delbonisa i Čileanca Garina. Sada ga očekuje najteži posao, rival mu je mladi Italijan Janik Siner, najveća teniska uzdanica u ovoj zemlji. Siner je 12. na ATP listi, ali bi lako mogao ponovo u Top 10, podsetimo, on je u jednom trenutku bio i 9. teniser sveta. U prve tri runde na ovogodišnjem Rolan Garosu Siner je dobio dvojicu Amerikanaca Frantanđela i Mekdonalda u tri seta, dok je u drugom kolu izgubio jedan set od Španca Karbaljesa-Baene. Ove sezone su se ova dvojica već sastajala na šljaci, bilo je to na mastersu u Monte Karlu, a slavio je Italijan sa 2:1. Ranije su igrali još dva puta, a u pobedama je bilo 1:1. Rubljov je bolje rangiran, ali je po nama Siner bliži pobedi u ovom meču. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.93.

Marin Čilić – Danil Medvedev – H2 (2,5 setova) @ 2.50 u Meridianbet

Dan zatvara duel Čilića i Medvedeva. Ni za jednog ni za drugog se ne može reći da obožavaju igru na šljaci, i njihovi najbolji rezultati su na betonu, obojica su grend slem šampioni, pošto su po jednom osvajali US Open. Ipak, Medvedev je u naletu, pred njim je tek budućnost, dok je Čilić teniser koji polako svodi račune u svojoj karijeri. Uskoro će momak i Međugorja napuniti 34 godine i jasno je da su ovakvi rezultati, kao ovaj u Parizu, za njega sasvim dobri rezultati. U prva tri kola Čilić je pobedio dvojicu Mađara, Balaša i Fučovića, od koga je izgubio jedan set, dok je u penziju poslao Žila Simona. Medvedev je odigrao mnogo bolje nego što smo to očekivali posle duže pauze koju je imao zbog operacije. Izgleda da je pametno otišao u Ženevu gde ga je Gaske odmah eliminisao, ali je zato u Parizu već prošao tri kola, a još nije izgubio ni set. Mogao bi lako na prvo mesto posle Rolan Garosa, ali to zavisi i od Novaka Đokovića. Pobedio je drugi teniser sveta u prvom kolu Argentinca Bagnisa, da bi onda kući poslao dvojicu srpskih tenisera, obojicu odličnih na šljaci, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića. Nisu se puno puta sastajali Čilić i Medvedev, samo tri puta, a poslednji put je to bilo u Dejvis kupu prošle godine. Sva tri duela dobio je Medvedev, a očekujemo da to bude i četvrti put, prvi na šljaci. Smatramo da će to biti bez izgubljenog seta, pa je naš predlog dvojka uz hendikep od 2,5 setova. Za ovaj tip kvota je 2.50 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 18.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.