Tiket dana: Poeni igrača

Pred nama je treći, možda i poslednji, meč finalne serije u ABA ligi. Crvena zvezda ima ogromnu prednost, tri meč lopte su pred timom sa Malog Kalemegdana, a na Partizanu je da pokuša da produži seriju i ostane u igri. Analizu smo već imali, pa ćemo se posvetiti pojedincima. Kvote i granice su podložne promenama, a meč počinje u 20.30.

Matijas Lesor – poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Meridianbet

Snažni centar iz Francuske mogao bi da bude veliki adut Partizana u nastavku serije. Jasno je da Zvezda nema rešenje za Lesora u reketu, a na košarkašima crno-belih je da mu nekako dture loptu u pravom trenutku. To baš i nije najbolje funkcionisalo, posebno u prvom meču, što je samo potvrdilo tezu da je Partizan napravio grešku što nije angažovao nekog iskusnog i proverenog organizatora igre. Madar je još premald, a Avramović nije klasičan plejmejker. Lesor je u prvom meču ubacio samo 9 poena, ali je u drugom bio dvostruko ubojitiji sa 18 koševa. Granica za njega je na 11,5 poena, a za više od tog broja kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.90.

Aleksa Avramović – asistencije + (granica 3,5) @ 1.72 u Meridianbet

Da je Partizan dobio drugi meč, a mogao je, apsolutni junak bio bi Aleksa Avramović. Srpski reprezentativac pokazao je da nije uvek čovek iz senke, već da može da preuzme sve konce u svoje ruke i povede svoj tim ka uspeh, kao što je to bilo u prvenstvenom meču i, do sada, jedinoj pobedi Partizana nad Zvezdom u sezoni. Avramović je ubacio 21 poen u drugom meču, što je mnogo više u odnosu na prvi kada je imao 10 poena na kontu. Ipak, imao je slabiji učinak kada su asistencije u pitanju, samo su dva njegova dodavanja završena poenim, dok je u prvoj utakmici to bio slučaj četiri puta. Nekako nam se čini da će Avramović u najvećem delu meča predvoditi Partizan kao organizator igre, pa bi mogao da ima solidan učinak što se asistencija tiče. Granica je na 3,5, a naš predlog je + sa kvotom 1.72 u kladionici Meridianbet.

Nikola Kalinić – skokovi + (granica 3,5) @ 1.75 u Meridianbet

Prespavao je Kalinić prvu utakmicu, ali je Zvezda lakše stigla do trijumfa tada. U drugom meču se razgoropadio, i isključivo zahvaljujući njemu sada aktuelni šampion ima 2:0. Neverovatan je bio iskusni koarkaš tokom celog meča, povukao je na početku sa dve trojke, ali je pogodio i dve presudne u finišu kada je Partizan preokrenuo rezultat. Nikola Kalinić je meč završio sa 25 poena i po 4 asistencije i skoka, što je učinak, za jedan finalni meč stvarno fantastičan. Možda će igrači Partizana više pađnje obratiti na njega, sigurno je da će se Zagorac, Trifunović, pa i Ledej, smenjivati na snažnom Zvezdinom krilu, ali znajući koliko je on borac, pitanje je da li će to biti dobitna strategija. Naš predlog su skokovi, jer i kada mu ne ide šut, Kalinić to nadoknađuje borbenošću. Za više od 3,5 skoka na u kladionici kvota je u Meridianbet kladionici 1.75.

Luka Mitrović – poeni + (granica 10,5) @ 1.90 u Meridianbet

Jeste Kalinić junak druge pobede Zvezde, ali ne smemo da prenebregnemo učinak junaka iz senke, Luke Mitrovića. Krilni centra je na obe utakmice bio tkz ”faktor x”, oba puta je ubacio po 14 poena, a on nije igrač od koga rival tako nešto očekuje. Pored dobrog košgeterskog učinka Mitrović se istakao i u skoku, ali i čuvanju Partizanovih visokih igrača, a poznato je da crno-beli imaju kvalitetniju centarsku liniju i više rešenja u reketu. Ognjen Kuzmić je jedini pravi centar Zvezde, pa je njegova jedina zamena u reketu upravo Mitrović. Još kada Kuzmić, kao što je to bio slučaj pre par dana, brzo uđe u problem sa ličnim greškama, onda Mitrović mora da bude ”petica”. Pošto je oba puta dao po 14 koševa, sada su i kladionice pojačale njegov učinak pa je granica na 10,5 poena. Za + kvota je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu sa poenima igrača u kladionici Meridianbet iznosi 10.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.