Tip dana: Las Palmas – Tenerife: Derbi Kanarskih ostrva nam donosi prvog finalistu plej-ofa!

U subotu je sjajna ponuda za klađenje, a jedan od najzanimljivijih mečeva se igra na Kanarskim ostrvima, gde će fudbaleri Las Palmasa u revanš meču polufinala plej-ofa ugostiti Tenerife.
Prvi susret između ova dva tima je završen rezultatom 1:0, pa je pred Las Palmasom nimalo lak zadatak, pošto mu samo pobeda odgovara ukoliko želi da dođe do finala doigravanja.
Početak revanš susreta između dveju ekipa je zakazan za 21h.

Las Palmas: Fenomenalne partije u finišu šampionata!

Da je Las Palmas igrao ovako dobro cele sezone, kao što je to bio slučaj u završnici Segunde, sigurno je da bi ovaj tim došao do direktnog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Nažalost, zbog poprilično promenljivih partija u prvom delu sezone, popularni “kanarinci” su morali da se zadovolje sa plasmanom u doigravanje.
Kada smo već kod regularnog dela šampionata, treba napomenuti da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa i najviše zbog toga uspela da izbori prednost domaćeg terena u polufinalu baraža.
U poslednjem kolu Segunde, Las Palmas je slavio na gostovanju kod Hihona, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala “kanarinci” su ove sezone odigrali 21 meč na svom stadionu i ostvarili čak dvanaest trijumfa, pet remija i samo četiri poraza.
Zanimljivo je da je Las Palmas na pet poslednjih mečeva na domaćem terenu ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio protiv Ovijeda, kada je bilo 2:1.
Što se tiče prvog meča doigravanja, treba biti realan pa priznati da je tim sa Kanarskih ostrva i pored toga što je poražen na gostovanju kod Tenerifa, bio daleko bolji rival, a pored izuzetno lošeg suđenja, gostujuća ekipa nije uspela da iskoristi ni makar jednu od mnogobrojnih izglednih šansi za postizanje gola.
Za kraj, ne treba zaboraviti da “kanarincima” i te kako leži Tenerife, kog su na pet poslednjih susreta čak tri puta dobili, uz jedan remi i pomenuti poraz u prvom meču doigravanja.

Tenerife: Dosta sreće u prvom meču!

Pre svega, kada je Tenerife u pitanju treba konstatovati da ova ekipa može da bude srećna što je uopšte i došla do plasmana u plej-of s obzirom da je ovaj tim na tri poslednja susreta doživeo isto toliko poraza.
U poslednjem kolu regularnog dela tim sa Kanarskih ostrva je mimo svih očekivanja na svom terenu poražen od Kartagine, a taj duel je završen rezultatom 2:1 i samo spletom srećnih okolnosti je ovaj tim na kraju došao do plasmana u doigravanje.
Sreća je nastavila da prati Tenerife i u plej-ofu, s obzirom da je ovaj tim nezasluženo dobio Las Palmas sa 1:0, a jedini gol delo je Leona u 36. minutu susreta.
Ipak, treba napomenuti da je golu prethodilo igranje rukom jednog fudbalera domaćina, međutim, glavni sudija je pokazao na centar.
Arbitar Iglesijas Viljanueva je imao jako labav kriterijum suđenja koji su bolje iskoristili domaći fudbaleri. U nekoliko navrata im je progledao kroz prste, oprostio im crveni karton, a sva je prilika da je Tenerife postigao neregularan gol.
U regularnom delu šampionata tim sa Kanarskih ostrva je odigrao 21 meč na strani i treba napomenuti da je ova ekipa bila najbolji gost u ligi, pošto je u tom periodu ostvarila čak jedanaest trijumfa, četiri remija i šest poraza, a zanimljvo je da je ovaj tim na gostovanjima osvojio dva boda više od druge najbolje gostujuće ekipe Almerije, koja je na kraju došla do direktnog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Za kraj, na pet poslednjih međusobnih mečeva sa Las Palmasom, Tenerife je ostvario samo trijumf u prošlom meču, a pored toga ova ekipa je doživela čak tri poraza uz jedan remi, pa je sigurno da im u revanšu predstoji izuzetno težak posao.

Naš predlog

I u prvom meču između Tenerifa i Las Palmasa je bilo jasno da je gost daleko ozbiljniji rival, ali kao što smo već napomenuli fudbaleri Tenerifa su imali dosta sreće, koja ovog puta ne bi trebalo da im bude saveznik. Mišljenja smo da će Las Palmas dosta lakše nego što se očekuje ovde doći do trijumfa, pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.

Takođe, smatramo da će Las Palmas koji je odigrao nekoliko fenomenalnih mečeva u poslednjih mesec dana bez većih problema postići dva ili više gola na ovom susretu pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.24.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.