Tip dana: Hrvatska – Francuska: “Vatreni” bi da se iskupe za katastrofu protiv Austrije, ali je ovog puta protivnik svetski šampion!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali reprizu finala Svetskog prvenstva 2018. godine, susret između Hrvatske i Francuske.
Meč između ove dve izuzetno kvalitetne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Hrvatska: “Vatreni” žele da poprave utisak!

Kada se sve sabere i oduzme stiče se utisak da je reprezentacija Hrvatske svoj zenit dostigla na prošlom Svetskom prvenstvu kada su “Vatreni” mimo svih očekivanja stigli do plasmana u veliko finale, i tu izgubili od Francuske, u jednom sjajnom meču, atipičnom za finale velikog takmičenja, koje su Francuzi dobili sa 4:2.
Zanimljivo je da će se ove dve selekcije sastati i ovog puta, a sve to u okviru drugog kola ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Valja podsetiti da su se nakon tog neverovatnog uspeha od reprezentativnog tima oprostili Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, ali i golman Subašić i sigurno da se njihovo neigranje i te kako osetilo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su izabranici Zlatka Dalića u poslednjem kolu obezbedili plasman na završnicu turnira.
Kada smo već kod tog takmičenja, “Vatreni” su jedva došli do plasmana u nokaut fazu, a onda su zaustavljeni već na prvoj prepreci i to od Španaca, u jednom zaista spektakularnom susretu na kom smo videli čak osam golova.
U međuvremenu su izabranici selektora Dalića koji radi sjajan posao na klupi ove selekcije uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo i to trijumfom u poslednjem kolu nad Rusijom na domaćem terenu kada je bilo 1:0.
Nažalost, “Vatreni” nisu na najbolji mogući način započeli svoj treći nastup u Ligi nacija, pošto je ova selekcija u prvom kolu doživela težak poraz na svom terenu od Austrije, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Hrvatska je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu i pravo je čudo kako su gosti uspeli da se odbrane, a da ne prime ni jedan pogodak.
Kazna za promašaje je usledila četiri minute pre odlaska na odmor kada je pogodio Arnautović. Austrija je potom na otvaranju drugog poluvremena šokirala Hrvatsku u još dva navrata. Prvo je u 54. minutu Vober prošao po levoj strani i niskom loptom pronašao usamljenog Gregoriča koji je povisio vođstvo gostujućeg tima. Samo tri minute kasnije Sabicer je sa 20-ak metara šutirao precizno i postavio konačnih 0:3.

Francuska: “Trikolori” jure novi trofej u Ligi nacija!

Poznato je da su Francuzi aktuelni svetski prvaci, a na tu titulu selekcija koju sa klupre predvodi Didije Dešam je dodala i titulu u drugom izdanju Lige nacija, pošto su “trikolori” u velikom finalu bili bolji od Španije, iako je “crvena furija” prva došla do vođstva na tom duelu i to golom Ojrasabala sredinom drugog poluvremena.
Utisak je da je nakon toga aktuelni šampion sveta ubacio u petu brzinu i golovima Benzeme i Mbapea došao do jedinog reprezentativnog trofeja koji je ovoj selekciji nedostajao.
Ipak, ne treba zaboraviti da se Francuska nimalo nije proslavila prošle godine na Evropskom prvenstvu, pošto je tim koji je pre turnira svakako bio smatran za prvog favorita turnira, eliminisan još u osmini finala i to od Švajcarske, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, utisak je da su Francuzi bez većih problema stigli do plasmana na najveću smotru fudbala, pošto su kvalifikacije završili na prvom mestu u grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu koju u nedelju očekuje baraž meč sa Velsom, i pobednik tog duela će u Katar.
Inače, “trikolori” su na osam odigranih susreta u kvalifikacijama ostvarili pet trijumfa, uz tri remija, i to dva puta protiv Ukrajine, i jednom na svom terenu protiv Bosne i Hercegovine, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Poput Hrvatske, ni Francuzi se nisu proslavili u premijernom susretu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pošto je ova selekcija mimo svih očekivanja poražena od Danske, koja ruku na srce u poslednje vreme igra fenomenalan fudbal.
Aktuelni svetski prvaci i pobednici Lige nacija poveli su u 51. minutu preko Karima Benzeme, dok je rezultat u 68. minutu izjednačio Andreas Kornelijus.
Kada su svi očekivali da se gosti okrenu defanzivi, polufinalista prošlog Evropskog prvenstva je preko Kornelijusa u 89. minutu ponovo pogodio i postavio konačan rezultat susreta.
Podatak koji svakako moramo napomenuti je da se u toku tog susreta Mbape požalio na povredu i vrlo je neizvesno da li ćemo jednog od najboljih fudbalera današnjice imati prilike da vidimo na ovom susretu.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan susret, a ako se malo osvrnemo na tradiciju međusobnih mečeva videćemo da su to uglavnom dueli sa dosta golova i mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.08.

Iako će “Vatreni” učiniti sve da ostanu neporaženi na ovom duelu, smatramo da su “trikolori” apsolutni favoriti i da će ova selekcija ostvariti i drugi trijumf u novom izdanju Lige nacija, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je Meridainbet odredio sjajnu kvotu 2.10.

Za kraj, mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom meču, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.