Tip dana: Vels – Holandija: “Zmajevi” lete ka Kataru preko polja “lala”

U sredu je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali novi meč u okviru Lige nacija, u kom će snage odmeriti Vels i Holandija.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Vels: Istorijski plasman na Mundijal!

Fudbaleri Velsa igraju fenomenalno u poslednje vreme, a čini se da je kruna dobrih igara ove selekcije plasman na Mundijal koji će biti odigran krajem ove godine u Kataru.
Naime, reprezentacija za koju nastupa Garet Bejl je u finalu plej-ofa kvalifikacija, u Kardifu pobedila selekciju Ukrajine sa 1:0.
Tako su izabranici selektora Roberta Pejdža sprečili Ukrajince, koji su u prethodnom kolu plej-ofa pobedili Škotsku u Glazgovu sa 3:1 da ostvare duplu pobedu na Ostrvu.Jedini pogodak viđen je u 34. minutu – bio je to autogol Andreja Jarmolenka. Fudbalera Vest Hema pogodila je lopta posle slobodnog udarca koji je izveo Garet Bejl i prevarila golmana Georgija Buščana.
Pobeda selekcije Roberta Pejdža znači da će se Vels naći u B grupi na Mundijalu zajedno sa reprezentacijama Engleske, SAD i Irana, i već sada slobodno možemo konstatovati da će Garet Bejl i drugari imati lepe šanse da dođu do plasmana u nokaut fazu, što bi svakako bio istorijski uspeh.
Inače, Vels je plasmanom na Svetsko prvenstvo prekinuo niz od 64 godine bez plasmana na završni turnir, poslednji put na velikoj smotri igrali su još davne 1958.
Ne treba zaboraviti da su iza Velšana jedne zaista sjajne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je ova selekcija na kraju zauzela drugo mesto na tabeli iza Belgije, a uz bod viška u odnosu na Češku koja je briljirala na prošlom Evropskom prvenstvu i mimo svih očekivanja došla do plasmana u četvrtfinale.
Sve to je izabranicima Roberta Pejdža donelo plasman u polufinale baraža, u kom je ova ekipa na krilima fantastičnog Gareta Bejla koji je postigao dva gola na tom susretu savladala Austriju, i tako sebi zakazala već pomenuti finalni duel sa Ukrajinom.

Holandija: “Lale” u sjajnom raspoloženju, demolirana Belgija!

Nakon nekoliko sušnih godina, reprezentacija Holandije u poslednje vreme konačno liči na onu selekciju koja je redovno dolazila do polufinala velikih takmičenja krajem prošlog i početkom ovog veka.
Ipak, kada su svi očekivali da popularne “lale” zablistaju na Evropskom prvenstvu koje je odigrano prošle godine, to se nažalost nije dogodilo pošto je ova selekcija mimo svih očekivanja eliminisana još u osmini finala od Češke.
Ruku na srce, veliko je pitanje da li bi to bio slučaj da je u timu Holanadije na tom Evropskom prvenstvu bilo verovatno i najboljeg štopera današnjice Virdžila Van Dajka, koji je kao što je poznato taj turnir propustio zbog teške povrede, zbog koje je između ostalog propustio i gotovo celu sezonu u Premijer ligi.
Bilo kako bilo, “lale” su nakon te bolne eliminacije zbile redove i uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo i to pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
Na dosta dobar način je Holandija započela ovogodišnje izdanje Lige nacija, i to pošto je ova selekcija demolirala Belgiju na gostovanju, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 1:4.
Bergvajn je u 40. minutu doneo prednost Holandiji, a u nastavku meča je nastavljen potop domaćina. Depaj je pogađao u 51. minutu i 65, čime je ovaj fudbaler potvrdioda se nalazi u sjajnoj formi, a četvrti gol za Holanđane postigao je fudbaler Intera Damfris u 61. minutu.
Konačan rezultat meča postavio je Batšuai u sudijskoj nadoknadi meča, što je sasvim sigurno bila slaba uteha za sve navijače Belgije koji ne pamte ovako ubedljiv poraz njihove reprezentacije i to na domaćem terenu.

Naš predlog

I jedna i druga selekcija pruža poprilično dobre partije u poslednje vreme, a utisak je da bi ovaj duel vrlo lako mogao da nam donese golove na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.

Iako nam sve kladionice govore da su Holanđani veliki favoriti na ovom susretu, ne treba nikako zaboraviti da Velšani na svom terenu pružaju fenomenalne partije, što smo između ostalog najbolje videli i u finalu baraža protiv Ukrajine, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.