Tip dana: Austrija – Francuska: “Trikolori” u Beču jure prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Lige nacija!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a kao i u prethodnom periodu, i ovog puta smo za vas analizirali jedan od naijnteresantnijih mečeva trećeg kola ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, duel koji će u Beču odigrati Austrija i Francuska.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Austrija: Mogu li Austrijanci da iznenade svetske šampione?

Deluje da svi navijači Austrije imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju nastup ove selekcije na startu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Naime, trenutno se Marko Arnautović i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Dansku.
U prvom kolu Austrijanci su odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i bez većih problema slavili na izuzetno teškom gostovanju kod Hrvatske, a taj duel je završen sa više nego ubedljivom pobedom gostiju od 0:3.
Zanimljivo je da je na utakmici u Osijeku debitovao Ralf Rangnik doskorašnji trener Mančester junajteda kao selektor Austrije i zabeležio veliku pobedu.
Fantastičan meč Austrijanaca najavio je Marko Arnautović u 41. minutu kada je prošao dvojicu protivničkih igrača i efektno pogodio ugao.
Sve je bilo gotovo za tri minuta u nastavku, tačnije između 54. i 57. minuta kada je Austrija došla do još dva pogotka.
Najpre je Mihael Gregorič povisio na 2:0, da bi tri minuta kasnije Marsel Sabicer efektno pogodio sa velike udaljenosti.
U drugom kolu su Austrijanci takođe odigrali jedan poprlično dobar meč ali to nažalost nije bilo dovoljno da se savladala selekcija Danske, koja je slavila sa 1:2.
Inače, treba napomenuti da je ovaj susret u Beču počeo sat i po vremena kasnije pošto je nije bilo struje na “Ernst Hapelu”.
Nešto manje od pola sata igre bilo je potrebno Dancima da stignu do prednosti i to pošto je Hojberg savladao Penca.
Utisak je da su Danci mogli i da dođu do ubedljivije prednosti u prvom poluvremenu ali je ova reprezentacija propustila nekoliko izuzetno povoljnih šansi za postizanje pogotka, što je Austrija umela da kazni u drugom poluvremenu i preko Šlagera dođe do izjednačenja u 67. minutu.
Ipak, pobedu polufinalisti sa poslednjeg Evropskog prvenstva doneo je Jens Strigen Larsen nakon pogotka u 84. minutu susreta u Beču.

Francuska: Da li je konačno vreme za prvi trijumf?

Sigurno je da smo daleko više očekivali od Francuza na startu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pogotovu ako uzmemo u obzir da “trikolori” brane titulu u ovom takmičenju, pošto su u finalu prošlog izdanja bili bolji od Španije sa 1:2.
Tim trofejom su izabranici Didijea Dešama ušli u istoriju kao jedina reprezentacija koja je došla do naslova prvaka u sva tri reprezentativna takmičenja.
Međutim, deluje da ova selekcija ima dosta problema u poslednje vreme, a sigurno je da je malo ko očekivao da “trikolori” nakon dva odigrana susreta u Ligi nacija još uvek ne znaju za trijumf.
U prvom kolu su Kilijan Mbape i drugari na svom terenu doživeli šokantan poraz od Danske, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Aktuelni svetski prvaci i pobednici Lige nacija poveli su u 51. minutu preko Karima Benzeme, dok je rezultat u 68. minutu izjednačio Andreas Kornelijus.
Kada su svi očekivali da se gosti okrenu defanzivi, polufinalista prošlog Evropskog prvenstva je preko Kornelijusa u 89. minutu ponovo pogodio i postavio konačan rezultat susreta.
Ni u drugom kolu su izabranici Didijea Dešama nisu proslavili pošto su u reprizi finala poslednjeg Svetskog prvenstva remizirali na gostovanju kod Hrvatske, a taj meč na splitskom “Poljudu” je završen rezultatom 1:1.
U prvom poluvremenu nije bilo golova, a gosti su poveli u drugom poluvremenu, pogotkom Adriena Rabiota u 52. minutu.
Ipak, aktuelni vicešampion sveta se nije predavao, pa je tako Andrej Kramarić fauliran u kaznenom prostoru u 81. minutu, nakon čega je sudija pokazao na belu tačku a isti fudbaler je preuzeo odgovornost i doneo “Vatrenima” izjednačenje, što se ispostavilo i konačnim ishodom susreta.
Za kraj ove analize, treba napomenuti da je poslednji međusobni susret između Austrije i Francuske odigran u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, kada su “trikolori” na svom terenu golovima Benzeme, Anrija i Žinjaka slavili sa 3:1.

Naš predlog

Bilo bi previše kada Mbape i drugari ne bi slavili ni na trećem vezanom susretu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.

Sva je prilika da nas u Beču očekuje jedan efikasan susret zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.05.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj meč u pitanju je da će gosti postići dva ili više golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.